Održan je turnir Spring Forester 2024

Spring Forester je turnir koji se igrao 19.5. 2024. u Varaždinu kao prvo kolo Triple Bogey Toura 2024 na terenu Drava Forester. Natjecanje se odvijalo kroz tri runde po 13 staza prolagođenih početnicima i igračima ratinga do 850, a sudjelovalo 32 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske.

Natjecanje je započelo prvom rundom u nedjelju u 10:10, nastavilo se drugom rundom u 12:50 te, nakon stanke za ručak, završilo trećom rundom koja je započela u 15:50. Proglašenje najboljih sudionika održano je s početkom u 17:45.

Kako je ovaj turnir bio tek prvo kolo turneje, koja se sastoji od tri turnira, na natjecanju najbolji sudionici nisu primili nagrade niti priznanja, već će svoju borbu za titulu pobjednika nastaviti na preostala dva kola - u Rakičanu 15.6. te u Toplicama Sveti Martin 10.8.

U Gold kategoriji je sudjelovalo 7 igrača, a pobjedu je upisao Aleksandar Bato Sudžukovic sa -24 u odnosu na par terena. U nagradni fond za ukupni poredak turneje pohranjeno je 35€.
U Red kategoriji je sudjelovalo 8 igrača, a pobjedu je upisao Andreas Karner sa -15 u odnosu na par terena. U nagradni fond za ukupni poredak turneje pohranjeno je 40€.
U Green kategoriji je sudjelovalo 8 igračica i igrača, a pobjedu je upisao Matej Ernecl sa -4 u odnosu na par terena. U nagradni fond za ukupni poredak turneje pohranjeno je 40€.
U Purple kategoriji je sudjelovalo 7 igračica i igrača, a pobjedu je upisao Wolfgang Steinmetz sa +9 u odnosu na par terena. U kategoriji purple se plaća niža kotizacija te nema novčanog nagradnog fonda za ukupni poredak turneje.

Više informacija o turneji, bodovanju za ukupni poredak te isplati nagrada za ukupni poredak potražite na stranici Triple Bogey Toura.

Spring Forester 2024Popratni sadržaji turnira bili su Ace Pool, CTP igra te Overachiever.

U kasici Ace Poola prije turnira je bio iznos od 31€, a iznos od 1€ uplatilo je 25 sudionika natjecanja, tako da je ukupni ace pool iznosio 56€. Na turniru nije pogođen as tako da se iznos od 56€ prenosi na idući turnir u organizacijei Lagode - Ringin' RakiChains.

CTP igra se odvijala na stazi 11 kroz sve tri runde igre, a najbolji rezultat od 91 cm do koša, već u prvoj rundi, je ostvario Matej Ernecl te kao nagradu ponio jedan disk.

Overachiever nagradra dodijeljuje se igraču koji je turnir odigrao najviše iznad osobnog PDGA rejtinga, ali konkurenciji su samo natjecatelji koji imaju 20 ili više rundi uključeno u osobni PDGA rejting. Na treće mjesto plasirao se Matej Ernecl koji je turnir igrao 41 iznad vlastitog rejtinga, drugo je pripalo Marku Pavloviću (46 iznad rejtinga), a pobjedio je Bato Sudžukovića koji je tri runde turnira odigrao u prosječnom rejtingu od 984, odnosno 53 iznad osobnog rejtinga.

Informacije i prijave za 2. kolo turneje potražite na stranici turnira Ringin' RakiChains koji će se igrati 15.6. u Murskoj Suboti, Rakičan, Slovenija.

Standings

.

Standings