TBT 2024 #3 - Blooming Hills

Blooming Hills je turnir koji će se igrati u subotu 10.8. u Toplicama Sveti Martin kao posljednje 3. kolo Triple Bogey Toura 2024. Natjecanje će se odvijati kroz tri runde po 13 staza.


Ovogodišnji turnir biti će četvrto izdanje Blooming Hillsa koji je po prvi puta igran 2021. godine u vrijeme pandemije Covid19 uz sudjelovanje 21 natjecatelja iz Hrvatske, drugi puta kao dio Triple Bogey Toura 2022. godine uz sudjelovanje 60 natjecatelja iz Austrije, Hrvatske, Mađarske i Slovenije, i treći puta kao dio Triple Bogey Toura 2023. godine uz sudjelovanje 36 igračica i igrača iz Hrvatske, Slovenije i Austrije

Sva tri kola Triple Bogey Toura 2024 se  igraju u PDGA color kategorijama koje su otvorene za oba spola i to Purple (rejting do 800), Green (rejting do 850), Red (rejting do 900) i kategorija Gold (za sve ostale igrače).
Više informacija o turneji i o bodovanju za ukupni poredak potražite na stranici Triple Bogey Toura. Tablicu s trenutnim poretkom možete preuzeti i u PDF obliku sa ove stranice. Igrač koji je na prvom kolu turneje imao pravo sudjelovati u određenoj kategoriji (npr. netko sa rejtingom 846 dovoljnim za Green) može sudjelovati u toj istoj kategoriji na sva tri kola toura, čak i ako mu rejting u međuvremenu prijeđe preko limita kategorije.
Ujedno, svaki igrač može igrati u višoj kategoriji po rejtingu ako tako odabere (npr. netko rejtinga 730 može igrati Purple, ali i bilo koju drugu kategoriju, ali igrač koji ima rejting npr. 870, ne može igrati Purple niti Green).
Igrači koji nisu članovi PDGA i nemaju rejting mogu igrati Purple kategoriju samo ukoliko do sada nisu igrali PDGA turnire, ili su igrali PDGA turnire i posljednjih 6 odigranih rundi im u prosjeku ne vrijedi više od 800 rejtning bodova. Ukoliko im te runde vrijede više od 800 tada mogu igrati kategoriju Green, Red ili MPO / FPO. Igrač koji nema rejting, a posljednjih 6 rundi mu vrijedi više od 850 rejting bodova ne može igrati kategoriju Green već može igrati Red ili MPO / FPO.

Program turnira će biti dostupan naknadno

Prijave
Da bi se prijavili za natjecanje otvorite zasebnu stranicu prijava. Ograničeno je na 65 igrača (igra se teren od 13 staza)
Rezultati natjecanja biti će objavljeni na PDGA stranici.

Kotizacija za turnir za kategorije Green, Red i Gold iznosi 20 €, a kotizacija za kategoriju Purple iznosi 10 € i plaća se na račun Lagoda j.d.o.o. prije održavanja, a uključuje organizaciju turnira, naknadu Hrvatskom Flying Disc Savezu, naknadu za korištenje terena, naknadu za nagradni fond cijele turneje, manji trofej za najbolje igrače u svakoj kategoriji te nagrade za tombolu.
Kotizaciju za sudjelovanje potrebno je uplatiti na žiro račun prije ili nakon turnira:
Lagoda jd.o.o., Varaždin, HR6323400091110550349
Ukoliko kotizaciju ne uplatite unaprijed plaćanje bude moguće i gotovinom na samom turniru.

Za kategorije Green, Red i Gold od svake uplaćene kotizacie u nagradni fond kategorije odvaja se 5€ i nakon održanog posljednjeg kola najbolje plasiranih 25% igrača za svaku kategoriju primiti će novčane nagrade (ili protuvrijednost u robi) prema tablici raspodjele. 
U kategoriji Purple neće biti raspodjele nagrada za najboljih 25% igrača, već će nagrade dobiti samo 5 najboljih sudionika u ukupnom poretku.

Igra
Natjecanje će se odvijati u slijedećem formatu:
Runda 1 - grupe će biti formirane sa izmješanim kategorijama i jakosnim skupinama određenima prema PDGA ratingu. Truditi ćemo se da igrače iz istih klubova / država u prvoj rundi ne stavimo u iste grupe, kako bi se kroz igru družili s igračima koje ne vide redovito.
Runda 2 i Runda 3 - grupe formirane po rezultatu, bez mješanja kategorija

Teren
Teren na kojem se igra turnir je uređen na prostoru golf terena Sveti Martin te okolnih šuma i livada. Postava terena za ovaj turnir će biti nešto izmijenjena u odnosu na dosadašnje turnire te će dio staza biti skraćen kako bi na više staza i igrači nižeg rejtinga imali šansu za birdie itd.
Koševi koji će se koristiti su Lagoda koševi na stalnom dijelu terena te dodatno Disc golf park koševi na nekoliko staza..
Zaletišta će biti uređena sa tepihom umjetne trave.
Plan terena u PDF obliku će biti dostupan naknadno.

Vrijeme
Vremensku prognozu za Toplice Sveti Martin možete pratiti na Yr.no stranici. U slučaju lošeg vremena možete pratiti i radar munja ili pak radarski prikaz padalina.
s obzirom da se teren jednim dijelom nalazi u staroj šumi u slučaju najavljenog jakog vjetra (jačeg od 10 m/s) natjecanje može biti odgođeno (ili preseljeno na drugu lokaciju) zbog sigurnosti natjecatelja.

Smještaj
U sklopu resorta Terme Sveti Martin nalazi se hotel Terme 4* i apartmani 3* te ćemo naknadno objaviti cijene smještaja.

Hrana
Sudionicima turnira biti će ponuđena opcija da unaprijed naruče ručak u subotu. Točan popis jela i cijene biti će dostupne naknadno.

Parking
Ukoliko dolazite autom parkirati možete u blizini Golf kuće (google maps lokacija). Imajte na umu da se u blizini nalazi koš staze 18 te da postoji opasnost da igrači diskom pogode vozila koja su parkirana odmah do stepenica prema Golf kući.

WC
U sklopu Golf kuće se nalazi WC. Dodatno se .može koristiti i WC u sklopu hotela (bočni ulaz sa strane šume).

Fotografije
Sve fotografije koje napravimo na turniru biti će na kraju svakog dana dodane u Google Photos Album te ih možete preuzeti i koristiti za društvene mreže.
Kod objava na Instagramu po mogućnosti koristite #triplebogeytour #bloominghills #discgolfsvetimartin #toplicesvetimartin @lagoda_disc_golf @visitmedimurje

Ace Pool
Svi igrači koji to žele mogu platiti 1€ u gotovini što se stavlja u posebnu kasicu. Sa prošlih Lagoda turnira u Ace Pool kasici već se nalazi 120€.
Igrač koji na turniru pogodi as postaje dobitnik cijelog nagradnog fonda Ace pool-a. Ako dva ili više igrača na istom turniru pogode as, oni dijele ace pool. Ako niti jedan igrač ne pogodi as, ace pool se prenosi na idući Lagoda turnir, i tako dalje sve dok na jednom turniru Ace pool ne bude isplaćen. Ace pool se neće prenijeti na Euro Tour Pro Forester.
Igrač koji želi sudjelovati u Ace poolu mora uplatiti 1€ prije početka prve runde. Ako igrač pogodi as, a nije uplatio ace pool prije početka prve runde on nema pravo na nagradu.

CTP – Closest to the pin
Na jednoj stazi ćemo organizirati dodatno natjecanje u tome tko je bacio disk najbliže košu, a odvijati će se za vrijeme igre u 1., 2. i 3. rundi. Uz stup koša će se nalaziti metar te igrač čiji disk dođe u mirovanje u blizini koša može izmjeriti udaljenost od stupa do diska. Onaj igrač čiji disk nakon završene druge runde natjecanja bude imao najmanju udaljenost od koša osvaja nagradu.
Da bi rezultat bio važeći disk mora biti udaljen 5m ili manje od koša, a fotografiju sa udaljenosti prikazanoj na metru trebate poslati u službenu turnirsku WhatsApp grupu.

Overachiever
Nagrada se dodjeljuje za igračicu ili igrača koji je odigrao turnir u prosjeku najviše iznad svog rejtinga (prema trenutnim rejtinzima na PDGA stranici). U ovom natjecanju sudjeluju svi sudionici turnira koji imaju PDGA broj i aktivno članstvo te u svojem rejtingu imaju sadržano najmanje 20 odigranih rundi.

Nagrade i Tournament respect tombola
Na turnirima koje organiziramo dodjeljuju se trofeji i eventualne manje nagrade za najbolja tri igrača u MPO, FPO, Red i Green kategoriji koje plaćaju puni iznos kotizacije, te nagrada pobjedniku Purple kategorije (koji plaćaju sniženu kotizaciju), dok dodatno na to nagrađujemo putem tombole sve igrače koji su to zavrijedili poštujući pravila turnira. Tombola se održava na kraju turnira, nakon proglašenja pobjednika u svim kategorijama. Uobičajena glavna nagrada na tomboli je disc golf ruksak.Da bi igrač mogao preuzeti nagradu u tomboli mora:
1. Biti prisutan na sastanku s igračima (kada pročitamo vaše ime na početku sastanka trebate biri ptisutni)
2. Platiti kotizaciju za turnir unaprijed ili za vrijeme turnira (najkasnije do početka proglašenja pobjednika)
3. Odigrati sve runde turnira
4. Prijaviti se na vrijeme (obavezan check-in) ukoliko je to navedeno u satnici turnira
5. Biti prisutan na proglašenju pobjednikaUkoliko igrač bude izvuče u tomboli, a nije ispunio sva četri kriterija, ne može preuzeti nagradu već se izvlači idući igrač.Isti igrač ne može osvojiti nagradu na tomboli na dva turnira u nizu.