TBT 2024 #2 - Ringin' RakiChains

Ringin' RakiChains je turnir koji će se igrati u subotu 15. 6. 2024. u Murskoj Soboti (Slovenija) kao drugo od tri kola Triple Bogey Toura 2024 na terenu Park Rakičan. Natjecanje će se odvijati kroz tri runde po 13 staza.
Turnir organizira Lagoda Disc Golf uz pomoć lokalnog organizatora Disc golf kluba Pomurje. Ovogodišnji turnir biti će treće izdanje Ringin' Rakichainsa koji je po prvi puta igran 2022. godine uz sudjelovanje 71 igračice i igrača koji su pristigli iz Austrije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije. Na drugom turniru 2023. godine sudjelovalo je 52 natjecatelja.

Sva tri kola Triple Bogey Toura 2024 se  igraju u PDGA color kategorijama koje su otvorene za oba spola i to Purple (rejting do 800), Green (rejting do 850), Red (rejting do 900) i kategorija Gold (za sve ostale igrače).
Više informacija o touru i o bodovanju za ukupni poredak potražite na stranici Triple Bogey Toura. Tablicu s trenutnim poretkom možete preuzeti i u PDF obliku sa ove stranice.

Igrač koji je na prvom kolu toura imao pravo sudjelovati u određenoj kategoriji (npr. netko sa rejtingom 846 dovoljnim za Green) može sudjelovati u toj istoj kategoriji na sva tri kola toura, čak i ako mu rejting u međuvremenu prijeđe preko limita kategorije.
Ujedno, svaki igrač može igrati u višoj kategoriji po rejtingu ako tako odabere (npr. netko rejtinga 730 može igrati Purple, ali i bilo koju drugu kategoriju, ali igrač koji ima rejting npr. 870, ne može igrati Purple niti Green).
Igrači koji nisu članovi PDGA i nemaju rejting mogu igrati Purple kategoriju samo ukoliko do sada nisu igrali PDGA turnire, ili su igrali PDGA turnire i posljednjih 6 odigranih rundi im u prosjeku ne vrijedi više od 800 rejting bodova. Ukoliko im te runde vrijede više od 800 tada mogu igrati kategoriju Green, Red ili MPO / FPO. Igrač koji nema rejting, a posljednjih 6 rundi mu vrijedi više od 850 rejting bodova ne može igrati kategoriju Green već može igrati Red ili MPO / FPO.

Program

Subota 15.6.
8:45 sastanak s igračima, na terenu
9:15 Početak igre u 1. rundi (očekivano trajanje do 10:45)
11:30 Početak igre u 2. rundi (očekivano trajanje do 13:00)
- stanka za ručak od cca 90 minuta (mogućnost narudžbe)
14:30 Početak igre u 3. rundi (očekivano trajanje do 16:00)
- Proglašenje pobjednika

Prijave

Da bi se prijavili za natjecanje otvorite zasebnu stranicu prijava. Broj sudionika je ograničen na 65 (turnir se igra na terenu od 13 staza).
Rezultati natjecanja biti će objavljeni na PDGA stranici.

Kotizacija za turnir za kategorije Green, Red i Gold iznosi 20 €, a kotizacija za kategoriju Purple iznosi 10 € i plaća se na račun Lagoda j.d.o.o. prije održavanja, a uključuje organizaciju turnira, naknadu za korištenje terena, naknadu za nagradni fond cijele turneje, manji trofej za najbolje igrače u svakoj kategoriji te nagrade za tombolu.
Kotizaciju za sudjelovanje potrebno je uplatiti na žiro račun prije ili nakon turnira:
Lagoda j.d.o.o., Varaždin, HR6323400091110550349
Ukoliko kotizaciju ne uplatite unaprijed plaćanje će biti moguće i gotovinom na samom turniru.

Za kategorije Green, Red i Gold od svake uplaćene kotizacije u nagradni fond kategorije odvaja se 5€ i nakon održanog posljednjeg kola najbolje plasiranih 25% igrača za svaku kategoriju primiti će novčane nagrade (ili protuvrijednost u robi) prema tablici raspodjele. 
U kategoriji Purple (gdje se plaća niža kotizacija) neće biti raspodjele nagrada za najboljih 25% igrača, već će nagrade dobiti samo 5 najboljih sudionika u ukupnom poretku.

Igra
Natjecanje će se odvijati u slijedećem formatu:
Runda 1 - grupe će biti formirane sa izmiješanim kategorijama i jakosnim skupinama određenima prema PDGA ratingu. Truditi ćemo se da igrače iz istih klubova / država u prvoj rundi ne stavimo u iste grupe, kako bi se kroz igru družili s igračima koje ne vide redovito.
Runda 2 i Runda 3 - grupe formirane po rezultatu, bez miješanja kategorija

Teren

Teren na kojem se igra turnir je uređen na prostoru stalnog disc golf terena Park Rakičan Disc Golf uz neke dodatne koševe i određene promjene.
Koševi koji će se koristiti na svim stazama su Prodigy T2.
Zaletišta (tee) će uglavnom biti uređena sa tepihom umjetne trave, dok će možda manji broj zaletišta biti samo označeno na tlu (detalji će biti dostupni naknadno).

Ringin' RakiChains 2024

Vrijeme
Vremensku prognozu za Mursku Sobotu možete pratiti na Yr.no stranici.
U slučaju lošeg vremena možete pratiti i radar munja ili pak radarski prikaz padalina.

Smještaj i hrana

Službeni smještaj nije osiguran. Postoji mogućnost smještaja u sobama u sklopu dvorca, no za isto se javite direktno u dvorac Rakičan.

Hrana
Sudionici turnira mogu naručiti ručak koji će biti serviran u restoranu u sklopu dvorca Rakičan. Cijena menija iznosi 8 €
Meni koji je ponuđen sastoji se od:
- juha od poriluka
- lazanje (mesne ili vege)
- zelena salata
- štrudla od jabuka

Parking
Ukoliko dolazite autom parkirati možete uz rub parka (google maps lokacija).

WC
U sklopu dvorca nalazi se kafić te je moguće koristiti njihov WC. Radno vrijeme kafića je u petak i u subotu od 9:00 do 21:00.

Fotografije
Sve fotografije koje napravimo na turniru biti će na kraju svakog dana dodane u Google Photos Album te ih možete preuzeti i koristiti za društvene mreže.
Kod objava na Instagramu po mogućnosti koristite #triplebogeytour #ringinrakichains #discgolfrakican #murskasobota @lagoda_disc_golf @visitmurskasobota @parkrakicandiscgolf

Popratni sadržaji

Ace Pool
Svi igrači koji to žele mogu platiti 1€ u gotovini što se stavlja u posebnu kasicu. Sa prošlih Lagoda turnira u Ace Pool kasici se nalazi 56 €.
Igrač koji na turniru pogodi as postaje dobitnik cijelog nagradnog fonda Ace pool-a. Ako dva ili više igrača na istom turniru pogode as, oni dijele ace pool. Ako niti jedan igrač ne pogodi as, ace pool se prenosi na idući Lagoda turnir, i tako dalje sve dok na jednom turniru Ace pool ne bude isplaćen.
Igrač koji želi sudjelovati u Ace poolu mora uplatiti 1€ prije početka prve runde. Ako igrač pogodi as, a nije uplatio ace pool prije početka prve runde on nema pravo na nagradu.

CTP – Closest to the pin
Na jednoj stazi ćemo organizirati dodatno natjecanje u tome tko je bacio disk najbliže košu, a odvijati će se za vrijeme igre u 1., 2. i 3. rundi. Uz stup koša će se nalaziti metar te igrač čiji disk dođe u mirovanje u blizini koša može izmjeriti udaljenost od stupa do diska. Onaj igrač čiji disk nakon završene treće runde natjecanja bude imao najmanju udaljenost od koša osvaja nagradu.
Da bi rezultat bio važeći disk mora biti udaljen 5m ili manje od koša, a fotografiju sa udaljenosti prikazanoj na metru trebate poslati u službenu turnirsku WhatsApp grupu.

Overachiever
Nagrada se dodjeljuje za igračicu ili igrača koji je odigrao turnir u prosjeku najviše iznad svog rejtinga (prema trenutnim rejtinzima na PDGA stranici). U ovom natjecanju sudjeluju svi sudionici turnira koji imaju PDGA broj i aktivno članstvo te u svojem rejtingu imaju sadržano najmanje 20 odigranih rundi.

Fotografije u galeriji te na ovoj stranici:
Borut Bencak, Blaž Weindorfer and Lagoda Disc Golf