Triple Bogey Tour je krenuo u Rakičanu

Turnir Ringin' RakiChains se igrao 22. i 23. 4. 2023. u Murskoj Soboti (Slovenija) kao prvo od tri kola Triple Bogey Toura 2023 na terenu Park Rakičan u organizaciji Lagoda Disc Golf uz pomoć lokalnog organizatora Disc golf kluba Pomurje.

Natjecanje se igralo na terenu od 18 staza, a započelo u subotu u 10:30 uz odlične vremenske uvjete - sunčano i toplo vrijeme te praktički bez vjetra. U subotu su se igrale dvije runde, dok je treća runda igrana u nedjelju s početkom u 10:30 te ponovno jako dobrim uvjetima za natjecanje. Svaka runda trajala je oko 2 sata, te je natjecanje završilo proglašenjem pobjednika u nedjelju oko 13 sati. 

U natjecanjima je sudjelovalo ukupno 52 sudionika iz Slovenije (20), Hrvatske (19) i Austrije (13) što je sasvim dobar odaziv igrača, pogotovo kada se ima na umu i činjenica da je vikend ranije igran turnir u Zagrebu, kroz isti vikend igrao se turnir u Austriji (Eisenstadt) sa 72 igrača, a sljedeći vikend na programu su dva turnira - jedan u Hrvatskoj (Martinuševec) i jedan u Sloveniji (Lipica).
Teren je, kao što je predviđeno za turnire Tripley Bogey Toura, bio modificiran u odnosu na ranije turnire u Rakičanu na način da je više staza bilo skraćeno i olakšano te da su i igrači rejtinga 800 do 850 imali šansu za birdie na barem 6-7 staza.

U najvišoj Gold kategoriji, predviđenoj za igračice i igrače rejtinga preko 900, sudjelovalo je 8 natjecatelja, a pobjedu je uvjerljivo sa 12 bacanja prednosti i rezultatom 28 ispod para terena odnio Aleksandar Bato Sudžuković. Drugo mjesto je osvojio Tomislav Gorički (-16), dok je treće mjesto pripalo Dinku Šimencu (-13).

U kategoriji Red, predviđenoj za igračice i igrače rejtinga do 900, sudjelovalo je 12 natjecatelja, a pobjedu je odličnom igrom u posljednjoj trećoj rundi, upisao Marin Grbac sa ukupnih -19, što bi ga smjestilo na 2. mjesto Gold kategorije. Drugo mjesto su podjelili Matic Blaž i Andreja Bernjak sa -14.

U kategoriji Green, predviđenoj za igračice i igrače rejtinga do 850, sudjelovalo je čak 20 natjecatelja, a pobjedu je odličnom igrom upisao domaći igrač Andrej Kozic koji će, vrlo vjerojatno, već na idućem ažuriranju rejtinga u svibnju "prerasti" ovu katergoriju jer je sve tri runde ovog turnira igrao u rejtingu iznad 900. Ukupan rezultat s kojim je Kozic završio ovaj turnir je -19, što bi ga, kao i Grbca iz kategorije Red, svrstalo na 2. mjesto Gold kategorije. Drugo mjesto je pripalo Barbari Poljšak (-8), a treće Philippu Friedlu (-6).

U kategoriji Purple, predviđenoj za igračice i igrače rejtinga do 800, sudjelovalo je 13 natjecatelja, a pobjedu je upisao Jure Kirbiš sa ukupnih +3. Drugo mjesto je pripalo Kevinu Kolleru (+6), a treće Tilenu Sapaču (+7).

Popratna događanja uz igru bili su i Ace pool, Overachiever te CTP.


Nagrada Overachiever dodjeljuje se igraču koji je odigrao turnir u prosječnoj vrijednosti rundi najviše iznad svog rejtinga, s tim da su u konkurenciji samo igračice i igrači koji već imaju najmanje 20 rundi uključeno u rejting, jer onima koji su tek počeli igrati disc golf je nešto lakše odigrati dosta iznad vlastitog rejtinga za razliku od onih koji disc golf igraju više godina. Treće mjesto u poretku je zauzeo Matic Blaž (+55 iznad rejtinga), drugo Marin Grbac (+64) i prvo Andrej Kozic koji je turnir odigrao čak 87 iznad svog rejtinga. Za nagradu je mogao odabrati jedan disk iz ponude Lagoda shopa.

Kasica za Ace pool već je iznosila 83€ sa ranijih turnira, a na ovom turniru je kotizaciju uplatilo 37 igrača pa je iznos potencijalne nagrade bio 120€. Na žalost svih koji su sudjelovi u ovom natjecanju, as nije postignut pa se nagradni fond prenosi na idući turnir u organizaciji Lagode  - Blooming Hills.

CTP (Closest to the pin) igru na stazi 14, dužine 61m, je osvojio Nino Đurak čiji je disk svoj let završio na 89 cm od koša. Za nagradu je mogao odabrati jedan disk iz ponude Lagoda shopa.

Nakon svečanosti dodjele priznanja najboljima u svim kategorijama održana je i turnirska tombola u kojoj su dodijeljene nagrade u ukupnoj protuvrijednosti od 180 €. Igrači koji su izvučeni u tomboli su mogli birati neke od nagrada (stalak za diskove, disc golf ruksak i majice sa znakom turnira). Igrači koji su preuzeli nagradu (Florian Maurer, Gregor Žlebnik, Gerald Wölbl, Andreja Bernjak i Tim Jeršič) ne mogu osvojiti tombolu na idućem Lagodinom turniru.

Najbolju rundu turnira od -12 odigrao je Bato Sudžuković (rejting 1.007), dok je najbolju žensku rundu odigrala Andreja Bernjak i to -7 (rejting 936).

Rezultati natjecanja nalaze se na PDGA stranici.
Triple Bogey Tour se nastavlja u turnirom Blooming Hills koji će se igrati u Toplicama Sveti Martin 20. i 21. 5.

Sve fotografije napravljene na turniru nalaze se u Google Photos Album te ih možete preuzeti i koristiti za društvene mreže.
Kod objava na Instagramu po mogućnosti koristite #triplebogeytour #ringinrakichains #discgolfrakican #murskasobota @lagoda_disc_golf @visitmurskasobota @parkrakicandiscgolf

Rezultate turneje nakon 1. kola potražite u PDF-u na ovoj stranici.

Izvještaj s turnira u Slovenskim medijima - vestnik.si