Održan je Blooming Hills

Blooming Hills je turnir se igrao 20. i 21. 5. 2023. u Toplicama Sveti Martin kao 2. kolo Triple Bogey Toura 2023.

Natjecanje se igralo na terenu od 18 staza, a započelo u subotu u 10:30 uz lijepo i sunčano vrijeme te lagani vjetar koji je povremeno dosezao do 4-5 m/s. U subotu su se igrale dvije runde po 18 staza, svaka u trajanju od oko 2.5 sata, pa tek na kraju dana, dok je većina grupa igrala posljednjih 1-2 staze pogoršalo se vrijeme te je preko terena prošla kratkotrajna oluja uz laganu kišu, no igra se nije prekidala, ali kratkotrajni jak vjetar je sigurno utjecao na neke razultate. Drugog dana, u nedjelju, odigrana je i posljednja treća runda, ponovno po odličnom sunčanom vremenu, i uz još slabiji vjetar.

U turniru je sudjelovalo 36 igračica i igrača iz Hrvatske, Slovenije i Austrije, što je nešto manji broj sudionika nego na drugim turnirima koji se igraju ove godine, no slabiji odaziv je bio i za očekivati posebice jer je gotovo svaki tjedan na rasporedu jedan turnir u bližoj regiji pa igrači ne mogu sudjelovati u svim turnirima, a u istom terminu igrao se i turnir u Austriji kraj Graza.

U najvišoj Gold kategoriji sudjelovalo je 10 igrača, a pobjedu je suvereno odličnom igrom odnio Tomislav Gorički sa dvije odlične runde (-9 i -11) te jednom dobrom (-6) što mu je osiguralo ukupnih -26 i čak 11 bacanja prednosti pred drugoplasiranim Saschom Derpom (-15) iz Austrije. Treće mjesto je osvojio Aleksandar Bato Sudžuković sa -13. Vrijedi spomenuti da je Gorički tri staze prije kraja druge runde bio na -12, ali u tom trenutku preko terena je krenula oluja s laganom kišom i znatno jačim vjetrom što ga je, umjesto još pokojeg bierdieja, dovelo do jednog nepotrebnog bogey i konačnih "samo" -11.

U kategoriji Red predviđenoj za igračice i igrače rejtinga do 900 sudjelovalo je pet igrača, a u borbi za pobjedu do samog kraja bili su Maring Grbac i Andrej Kozic - igrači koji su na 1. kolu turneje u Rakičanu odigrali identičnih -19. U konačnici je pobjedu odnio Grbac sa ukupnih -8, dok je Kozic sa -6 ostao dva bacanja iza njega. Treće mjesto je osvojila Andreja Bernjak sa +2.

U kategoriji Green predviđenoj za igračice i igrače rejtinga do 850 sudjelovalo je 11 igračica i igrača, a i u ovoj kategoriji za pobjedu su se do samo kraja borili dvojica - Petar Mikić i Adrian Liber. U konačnici, bolji je bio Mikić koji je turnir završio na +3, dok je Liber ostao na +4. Treće mjesto osvojio je Nino Krvavica sa +11.

U kategoriji Purple predviđenoj za igračice i igrače rejtinga do 800 sudjelovalo je 9 natjecatelja, a ovdje su postolje između sebe podjelili igrači iz Austrije. Pobijedio je sa +5 Andreas Karner, igrač koji do sada nije imao PDGA rejting, ali je odigrao tri odlične runde od 827, 882 i 902 te će vrlo vjerojatno uskoro, nakon prvog idućeg ažuriranja rejtinga, prerasti Purple kategoriju. Drugo mjesto, sa +15, pripalo je Eduarda Reichtu, dok je treći bio Andreas Scheucher sa +22.

Popratna događanja uz igru bili su i Ace pool, Overachiever te CTP.

Nagrada Overachiever dodjeljuje se igraču koji je odigrao turnir u proječnoj vrijednosti rundi najviše iznad svog rejtinga, s tim da su u konkurenciji samo igračice i igrači koji već imaju najmanje 20 rundi uključeno u rejting, jer onima koji su tek počeli igrati disc golf je nešto lakše odigrati dosta iznad vlastitog rejtinga za razliku od onih koji disc golf igraju više godina. Treće mjesto u poretku je zauzeo Marin Grbac igravši turnir 38 iznad vlastitog rejtinga. Drugi je bio Tomislav gorički sa +45, dok je pobijedio Andrej Kozic za +49.

Kasica za Ace pool već je iznosila 120€ sa ranijih turnira, a na ovom turniru je kotizaciju uplatilo je 29 igrača pa je iznos potencijalne nagrade bio 149€. Nakon više turnira, na ovom je as konačno postignut, a to je uspio Tomislav Gorčki na stazi 3 (81 m) u drugoj rundi te je tako postao bogatiji za lijepi novčani iznos.

CTP (Closest to the pin) igru na stazi 2 je osvojio Adrian Liber čiji je disk završio na odmah do stupa koša, odnosno 0 cm udaljen od istog.

Nakon svečanosti dodjele priznanja najboljima u svim kategorijama održana je i turnirska tombola u kojoj su dodijeljene nagrade u ukupnoj protuvrijednosti od 130 €. Igrači koji su izvučeni u tomboli su mogli birati neke od nagrada (disc golf ruksak, majice i suveniri sa znakom turnira itd.). Nagradu su preuzeli Bato Sudžuković, Marina Starčić Krvavica i Sascha Derp te oni ne mogu osvojiti tombolu na idućem Lagodinom turniru.

Rezultati natjecanja nalaze se na PDGA stranici.

Sve fotografije napravljene na turniru nalaze se u Google Photos Albumu te ih možete preuzeti i koristiti za društvene mreže.
Kod objava na Instagramu po mogućnosti koristite #triplebogeytour #bloominghills #discgolfsvetimartin #toplicesvetimartin @lagoda_disc_golf @visitmedimurje

Posljednji turnir ovogodišnjeg Triple Bogey Toura igra se u Varaždinu 17. i 18.6., a informacije i prijave nalaze se na zasebnoj stranici.

Rezultati Triple Bogey Toura nakon odigranog drugog kola biti će objavljeni naknadno na stranici Toura.