Masterpiece 2024

Masterpiece je turnir koji će se igrati 6. i 7. 4. 2024. u Labinu Ovaj turnir će biti natjecanje drugog kola Hrvatske disc golf lige u sezoni 2024.

Ovo će biti 1. izdanje turnira, a održava se u organizaciji Lagoda Disc Golf uz lokalne partnere iz turističke agencije Atlas Rabac te potporu Turističke zajednice Labin - Rabac i Parka skulptura Dubrova. Očekuje se sudjelovanje 70-ak igrača iz desetak Europskih država.

Sponsors

Prijave
Broj sudionika ograničen je na 72, odnosno, natjecanje će se igrati u najviše 18 grupa po 4 igrača.
Svi sudionici mogu odabrati opciju pune ili osnovne kotizacije.

Uz potporu Turističke zajednice Labin-Rabac za ograničeni broj igrača iz inozemstva osigurana je posebna cijena paketa za sudjelovanje u turniru. Više informacija potražite u zasebnom članku.

Puna (FULL) kotizacija iznosi 60€ te uključuje:
   - organizaciju turnira, trofeje i nagrade
- naknadu Hrvatskom Flying Disc Savezu
- jedan disk sa znakom turnira (vrijednost 20 €)
- manji suvenir turnira (vrijednost 3-5 €)
- transfere od hotela do terena i natrag od četvrtka do nedjelje
- ručak na terenu u subotu (jedno glavno jelo, vrijednost 15 €)
- degustaciju vina i lokalnih proizvoda u vinariji Juričić (vrijednost 20 €)

Osnovna (BASIC) kotizacija iznosi 30€ te uključuje: 
   - organizaciju turnira, trofeje i nagrade
- naknadu Hrvatskom Flying Disc Savezu
- ručak na terenu u subotu (jedno glavno jelo, vrijednost 15€)


Natjecanje će se odvijati u kategorijama:
 • MPO (natjecatelji oba spola)
 • FPO (ženska kategorija)
 • Red (igrači oba spola PDGA ratinga do 900)
 • Green (igrači oba spola PDGA ratinga do 850)
 • Purple (igrači oba spola PDGA ratinga do 800).

U prvom krugu prtijava, do 15.3. 2024. registracija za turnir je moguća samo uz opciju pune ili osnovne kotizacije. Ukoliko ostane slobodnih mjesta u turniru, 15.3. će biti otvoren drugi krug prijava u kojem će se sudionici moći prijaviti za natjecanje uz Smanjenu (SKELETON) kotizaciju u iznosu od 15€ koja će uključivati samo organizaciju turnira i naknadu HFDS-u.

Igrači koji nisu članovi PDGA i nemaju rejting mogu igrati Purple kategoriju samo ukoliko do sada nisu igrali PDGA turnire, ili su igrali PDGA turnire i posljednjih 6 rundi (ili manje ako nemaju odigrano 6 rundi) im u prosjeku ne vrijedi više od 800 rejtning bodova. Ukoliko im te runde vrijede više od 800 tada mogu igrati kategoriju Green, Red ili MPO / FPO. Igrač koji nema rejting, a posljednjih 6 rundi (ili manje ako nema odigrano 6 rundi) mu vrijedi više od 850 rejting bodova ne može igrati kategoriju Green već može igrati Red ili MPO / FPO.

Kotizaciju za sudjelovanje potrebno je uplatiti na bankovni račun prije ili nakon turnira:
Lagoda j.d.o.o., Varaždin, HR6323400091110550349
Ukoliko kotizaciju ne uplatite unaprijed plaćanje će biti moguće i gotovinom na samom turniru.

Da bi se prijavili za natjecanje otvorite zasebnu stranicu prijava.
Rezultati natjecanja te rezultati uživo biti će objavljeni na PDGA stranici turnira.

Raspored turnira:
Petak, 5. travnja
- Teren je otvoren za trening
- Opcija za turistički obilazak (dodatno se naplaćuje)
19:00 - Večera u hotelu (za igrače smještene u hotelu Valamar Sanfior Hotel & Casa)
20:30 - Sastanak igrača (Sanfior Hotel)
Subota, 6. travnja
8:15 - Autobus od hotela Sanfior do terena
10:00 - Početak 1. runde
13:15 - Autobus do restorana ŠTERNA
14:45 - Početak 2. runde
17:45 - Autobus do vinarije Juričić
- Kušanje vina i lokalnih proizvoda
19:15 - Povratak u hotel Sanfior
- Večera u hotelu (za igrače smještene u hotelu Valamar Sanfior Hotel & Casa)
Nedjelja, 7. travnja
9:15 - 9:35 - Obavezna prijava na terenu
10:00 - Početak 3. runde
13:30 - Svečanost proglašenja pobjednika (na terenu)


Dolazak
Dolazak do terena i službenog hotela moguć je osobnim vozilom ili organiziranim prijevozom od strane službene agencije Atlas Rabac. Grad Labin (lokacija terena) i mjesto Rabac (lokacija hotela) su slabo povezani javnim prijevozom sa ostalim većim gradovima u okolici pa dolazak javnim prijevozom nije preporučen, ali za sve upite slobodno nam se javite (Lagoda Disc Golf) i rado ćemo vam pomoći.
Dolazak avionom moguć je u jednu od obližnjih zračnih luka - Pula (udaljena 45 min vožnje autom; direktna veza sa Zagreb, Zurich...), Rijeka (udaljena 90 min vožnje autom), Trst (udaljena 2:15 sati vožnje autom, direktna veza sa Frankfurt...), Ljubljana (udaljena 2:40 sati vožnje autom, direktna veza sa Istambul, Frankfurt, Paris, Munchen, Dubai, Luxembourg, Zurich, Amsterdam, London...), Zagreb (udaljena 3 sata vožnje autom, direktna veza sa Amsterdam, Paris, Istambul, Frankfurt, London, Vienna, Zurich...)

Smještaj
Službeni smještaj turnira osiguran je za sudionike u Valamar Sanfior Hotel & Casa smještenom na samoj obali jadranskog mora u mjestu Rabac, udaljenom 15 minuta vožnje autom od terena u Parku skulptura Dubrova. 

U suradnji sa putničkom agencijom Atlas Rabac za sudionike turnira su osigurane posebne cijene smještaja, a rezervaciju igrači mogu napraviti isključivo preko agencije na kontakte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili +385 98 9133829 ili +385 98 421154.
Navedene cijene vrijede od 2.4. do 7.4. pa sudionici turnira mogu planirati i raniji dolazak u Labin - Rabac.

Valamar Sanfior Hotel & Casa ****
Vrsta sobe Cijena za 1 noćenje
Jedokrevetna soba, 1 osoba - noćenje, doručak, večera 90 €
Dvokrevetna soba, 2 osobe - noćenje, doručak, večera 120 € (60€ po osobi)
Dvokrevetna soba, 3 osobe, jedan pomoćni ležaj - noćenje, doručak, večera 168 € (56€ po osobi)


Cijena uključuje: piće dobrodošlice, korištenje hotelskog fittnes centra, te unutarnjeg i vanjskog bazena, doručak, večeru te piće za vrijemevečere iz šankomata (sokovi, voda).
Cijena smještaja za djecu: za djecu do 2 godine popust iznosi 100%, za djecu od 2 do 12 godina popust iznosi 50% ako su u sobi dvije odrasle osobe, odnosno 30% ako je u sobi samo jedna odrasla osoba.
Dodatne informacije te više fotografija samog hotela i njegove ponude potražite na zasebnoj stranici.


Komunikacija sa sudionicima
Svi prijavljeni sudionici biti će kontaktirani putem e-maila najkasnije 5 dana prije turnira sa osnovnim informacijama i novostima vezanima uz nadolazeće natjecanje.
Za komunikaciju u vrijeme samog natjecanja biti će otvorena WhatsApp grupa u kojoj će se kroz trajanje turnira objavljivati sve novosti, a putem njen i sami sudionici mogu međusobno komunicirati (i npr. dogovoriti zajednički trening, odlazak na večeru ili slično)

Ručak za vrijeme turnira
U subotu će biti organiziran ručak za sve sudionike  u punoj i osnovnoj kotizaciji. Ručak će biti serviran u restoranu u neposrednoj blizini terena.

Igra

Natjecanje će se odvijati u slijedećem formatu:
 Runda 1  - grupe će biti formirane sa izmješanim kategorijama i jakosnim skupinama određenima prema PDGA ratingu.
  Truditi ćemo se da igrače iz istih klubova / država u prvoj rundi ne stavimo u iste grupe, kako bi se kroz igru družili s igračima koje ne vide redovito.
 Runda 2 - grupe formirane po rezultatu, uz mješanje kategorija.
 Runda 3 - grupe formirane po rezultatu, BEZ mješanja kategorija.


U prvoj rundi predviđeno je da sve grupe imaju najviše 4 igrača. U 2. i 3. rundi moguće je da neke grupe sadrže 5 igrača, neke 4, a neke 3, kako bi se ujednačio tempo igre i kako bi runda trajala otprilike jednako dugo za sve igrače.

Teren
Teren od 18 staza uređen je na prostoru Parka skulptura Dubrova. (google lokacija)
Plan terena preuzmite u sklopu Caddie book knjižice u PDF obliku sa ove stranice.

Koševi koji će se koristiti su Disc Golf Park targets.
Zaletišta (tee) će biti uređena tepihom umjetne trave.

Course mapParking
Uz sam teren se nalaze parkirna mjesta (google maps lokacija).

WC
Na terenu nema infrastrukture i WC-a. Biti će osiguran najmanje jedan kemijski WC za sudionike turnira.

Vrijeme
Vremensku prognozu za Labin možete pratiti na Yr.no stranici. U slučaju lošeg vremena možete pratiti i radar munja ili pak radarski prikaz padalina.
Očekivano vrijeme početkom travnja / aprila na području Labina je toplo proljetno vrijeme te se nadamo da će uvjeti za održavanje turnira i igru biti upravo takvi.

Fotografije i društvene mreže
Sve fotografije koje napravimo na turniru biti će na kraju svakog dana dodane u Google Photos Album te ih možete preuzeti i koristiti za društvene mreže.
Kod objava na Instagramu po mogućnosti koristite #masterpiece #discgolflabin #discgolfistria #labinrabac @atlasrabac @visitlabinrabac @lagoda_disc_golf 

Ace Pool igra
Svi igrači koji to žele mogu platiti 1€ u gotovini što se stavlja u posebnu kasicu.
Igrač koji na turniru pogodi as postaje dobitnik cijelog nagradnog fonda Ace pool-a. Ako dva ili više igrača na istom turniru pogode as, oni dijele ace pool. Ako niti jedan igrač ne pogodi as, ace pool se prenosi na idući Lagoda turnir, i tako dalje sve dok na jednom turniru Ace pool ne bude isplaćen.
Igrač koji želi sudjelovati u Ace poolu mora uplatiti 1€ prije početka prve runde. Ako igrač pogodi as, a nije uplatio ace pool prije početka prve runde, tada on nema pravo na nagradu.

CTP igra – Closest to the pin
Na jednoj stazi ćemo održati dodatno natjecanje u tome tko je bacio disk najbliže košu za vrijeme igre u sve tri runde. Uz stup koša nalaziti će se metar u traci te igrač čiji disk dođe u mirovanje u blizini koša može izmjeriti udaljenost od stupa do diska. Onaj igrač čiji disk nakon završene treće runde natjecanja bude imao najmanju udaljenost od koša osvaja nagradu.
Da bi rezultat bio važeći disk mora biti udaljen 5m ili manje od koša, a fotografiju sa udaljenosti prikazanoj na metru trebate poslati u službenu turnirsku WhatsApp grupu te navesti udaljenost u centimetrima do koša.

Overachiever nagrada
Nagrada se dodjeljuje za igračicu ili igrača koji je odigrao turnir u prosjeku najviše iznad svog rejtinga (prema trenutnim rejtinzima na PDGA stranici). U ovom natjecanju sudjeluju svi sudionici turnira koji imaju PDGA broj i aktivno članstvo te u svojem rejtingu imaju sadržano najmanje 20 odigranih rundi.

Nagrade i Tournament respect tombola
Na turnirima koje organiziramo dodjeljuju se manje nagrade za najbolja tri igrača u MPO, FPO, Red i Green kategoriji koje plaćaju puni iznos kotizacije, te nagrada pobjedniku Purple kategorije (koji plaćaju sniženu kotizaciju), dok dodatno na to nagrađujemo putem tombole sve igrače. Tombola se održava na kraju turnira, nakon proglašenja pobjednika u svim kategorijama. Uobičajena glavna nagrada na tomboli je disc golf ruksak.

Da bi igrač mogao osvojiti nagradu u tomboli mora:
1. Biti prisutan na sastanku s igračima
2. Platiti kotizaciju za turnir unaprijed ili za vrijeme turnira (najkasnije do početka proglašenja pobjednika)
3. Odigrati sve runde turnira
4. Prijaviti se na vrijeme (obavezan check-in) ukoliko je to navedeno u satnici turnira
5. Biti prisutan na proglašenju pobjednika

Ukoliko igrač bude izvučen u tomboli, a nije ispunio svih pet kriterija, ne može preuzeti nagradu već se izvlači idući igrač.

Isti igrač ne može osvojiti nagradu na tomboli na dva turnira u nizu.
Na turniru Masterpiece 2024 nagradu ne mogu dobiti igrači koji su ju dobili na turniru Terra Malvasia Trophy 2024.

Trofej i grafički elementi turnira inspirirani su skulpturom "Između neba i zemlje" koja se nalazi uz koš staze 1, a koju je diplomirani kipar Slavomir Drinkovic izradio na Mediteranskim kiparskom simpoziju 1993. godine.