Osnovne informacije

PDGA EuroTour


Pro Forester će biti održan u Varaždinu kao prvi od 12 turnira najvišeg Europskog natjecateljskog ranga EuroToura, i to od 9. do 11. lipnja / juna 2023. Ovo natjecanje će ujedno biti i jedan od kvalifikacijskih turnira za prestižan turnir USDGC.

Organizator natjecanja je PDGA Europe, lokalni organizator je Disc golf klub Lagoda, a izvršni organizator tvrtka Lagoda j.d.o.o. Ekipa Lagoda Disc Golfa je od 2012. do danas organizirala gotovo 90 međunarodnih disc golf turnira na kojima je sudjelovalo više od 1.000 različitih igrača iz 31 države, a posebno ističemo održanih 10 izdanja turnira Drava Forester, Europsko prvenstvo 2018. godine (Toplice Sveti Martin), WFDF 1. Europsko ekipno disc golf prvenstvo 2021. te WFDF 4. svjetskog ekipnog disc golf prvenstva koje je 2022. održano u Varaždinu uz sudjelovanje 25 nacionalnih reprezentacija.

Grad Varaždin je središte Varaždinske županije, jedne od 21 hrvatskih regija, i mjesto bogate povijesti koje danas naseljava gotovo 50.000 stanovnika. Sredinom 18. stoljeća grad je 21. godinu bio i glavni grad, tj. administrativno središte ondašnje Hrvatske, da bi nakon velikog požara 1776. godine vlast bila vraćena u Zagreb. Tada se grad se ponovno izgradio u baroknom i roccoco stilu pa pa on danas predstavlja najbolje očuvani urbani kompleks kontinentalne Hrvatske, a centar grada je velika pješačka zona puna povijesnih kuća, zgrada i palača na čijem rubu se nalazi tvrđava okružena zemljanim bedemima koja je građena od 12. do 16. stoljeća. Za više informacija o gradu otvorite zasebnu stranicu.

Natjecanja će se odvijati na privremeno postavljenom terenu kraj Arene Varaždin – u šumi Jelačićki i na nasipu rijeke Drave, za koji smo sigurni da će igračima priuštiti zadovoljstvo igre, ali ujedno i izazov u rješavanju problema koje će tehnički zahtjevne staze postaviti pred njih. Za više informacija o samom terenu na kojem će se odvijati natjecanja, otvorite stranicu terena.

Prijave sudionika za natjecanje su otvorene isključivo putem stranice Disc Golf Scene, a razdvojene su prijave za otvorenu mušku i žensku kategoriju (MPO i FPO) te "Masters" kategorije za igračice i igrače u dobi preko 40 godina (MP40, FP40, MP50, FP50, MP55 i FP55).
Broj sudionika u turniru je ograničen na 140 igrača, od čega će do 1.2. 2023. 90 mjesta biti rezervirano za MPO i FPO kategorije, te 50 mjesta za Masters kategorije. Nakon 1.2. 2023. moguća je preraspodjela ovih mjesta ukoliko bude potrebno, a ovisno o pristiglim registracijama igrača.

MPO i FPO prijave
Kotizacija za sudjelovanje iznosi 100€, od čega se 100% iznosa vraća u nagradni fond čemu će biti dodano još 5.000 €.
Isplata novčanih nagrada biti će realizirana za 33% najbolje plasiranih sudionika u svakoj kategoriji.
Za više informacija o prijavama i kriterijima prijave ovisno o rejtingu u određenoj kategoriji posjetite stranicu prijava.
Da bi igrači mogli sudjelovati u natjecanju Pro Forester 2023 vrijedi pravilo Euro Toura da u kategoriji MPO moraju imati PDGA rejting najmanje 900, a u FPO kategoriji minimalno 800.
Organizator može zadržati 5 Wild card pozivnica koje će, po potrebi, biti dodijeljene nakon 1.4. 2023.

Masters prijave
Kotizacija za sudjelovanje iznosi 800€, od čega se 100% iznosa vraća u nagradni fond.
Isplata novčanih nagrada biti će realizirana za 33% najbolje plasiranih sudionika u svakoj kategoriji.
Za više informacija o prijavama i kriterijima prijave ovisno o rejtingu u određenoj kategoriji posjetite stranicu prijava.
Da bi igrači mogli sudjelovati u natjecanju Pro Forester 2023 vrijedi pravilo Euro Toura da u kategoriji MP40 moraju imati PDGA rejting najmanje 840, a za ostale "masters" kategorije minimalno 780.

Službeni program turnira započeti će u četvrtak 8.6. sastankom s igračima. U petak, subotu i nedjelju odvijati će se natjecanja, koja će završiti u nedjelju 11.6. najkasnije do 17 sati.
Za cjeloviti program događanja otvorite zasebnu stranicu.

Ukoliko na turnir dolazite vlastitim vozilom možete se, dovesti sve do terena uz Arenu Varaždin gdje je velik broj besplatnih parkirnih mjesta. U vrijeme održavanja turnira Pro Forester u Areni će se održavati i Europsko natjecanja robotskog sporta RoboCup Junior pa postoji mogućnost da na parkingu bude dustupan manji broj slobodnih mjesta.
Ukoliko dolazite javnim prijevozom u Varaždin tada možete koristiti Taxi uslugu, a prijevoz u jednom smjeru na području grada platiti ćete oko 4-5 €.
Svi igrači koji dolaze na turnir avionom i žele da im organiziramo transfer mogu nam se javiti kako bi im dali savjet oko izbora aerodroma te vremena dolaska i odlaska s ciljem da na isti transfer povežemo više osoba (npr. prijevoz kombijem ili mini busom) kako bi cijena transfera po osobi bila što niža.
Igračima koji dolaze bez vlastitog vozila ponuditi ćemo i opciju transfera od hotela do terena i natrag, a uvijek im je dostupna i Taxi usluga po ranije navedenim cijenama.
Za dodatne informacije oko transfera posjetite zasebnu stranicu.
Igračima koji nakon turnira u Varaždinu putuju dalje na Euro Tour #2 Konopište, nudimo mogućnost organizacije transfera autom, kombijem ili autobusom. Predviđeno trajanje puta do Konopišta je 9 do 10 sati, sa stajanjima.

Službeni smještaj turnira je ovom prigodom ograničen u samom Varaždinu jer će se isti vikend u gradu održavati i natjecanja robotskog sporta RoboCup Junior sa očekivanih 800 - 1.000 sudionika te  sedmo izdanje TIE FLY (karavana luksuznih sportskih automobila) sa očekivanih 100 sudionika. U suradnji s turističkom agencijom Vall Tours rezervirali smo smještaj u Pansionu Maltar za 30-40 natjecatelja, te u Toplicama Sveti Martin (30 minuta vožnje od Varaždina). Sve sudionike koji namjeravaju igrati Pro Forester pozivamo da nam se što prije jave i rezerviraju svoj smještaj jer je vrlo moguće da u samom Gradu i široj okolici neće biti drugih slobodnih smještaja. Pročitajte više.

Ukoliko imate bilo kakvih drugih pitanja oko Pro Forester turnira slobodno nam se javite i rado ćemo vam pomoći!

Dinko Šimenc, direktor turnira
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

web sponzori 01