Triple Bogey Tour 2022

Triple Bogey Tour je novo natjecanje u organizaciji Lagoda Disc Golfa koje smo pokrenuli 2022. godine u želi da, uz uobičajeni koncept turnira kakve organiziramo posljednjih 10-ak godina gdje se igraju samo muška (MPO) i ženska (FPO) otvorena kategorija, te posljednjih godina razvojne kategorije (Purple i Green), ponudimo igračima i turnire koji se igraju isključivo u mješovitim PDGA color kategorijama gdje su igrači oba spola svrstani u kategorije prema njihovom PDGA rejtingu.
Ujedno smo na ovaj način povezali tri turnira u jednu turneju kako bi igračima dali dodatnu motivaciju za redovito sudjelovanje na turnirima i borbu za plasman u ukupnom poretku turneje.

Sva tri kola Triple Bogey Toura 2022 se odvijaju isključivo u PDGA color kategorijama koje su otvorene za oba spola i to :
- Purple (rejting do 800)
- Green (rejting do 850)
- Red (rejting do 900)
- Gold (rejting iznad 935)
Iako postoje još dvije kategorije White (rejting do 935) i Blue (rejting do 970) s obzirom na očekivani manji broj igrača rejtinga preko 900 na ovogodišnjim turnirima te kategorije nismo ponudili, tako da svi igrači rejtinga iznad 900 sudjeluju u najvišoj Gold kategoriji.

Kako je primarni smisao toura da igrač sudjeluje u sva tri natjecanja i bori se za plasman u ukupnom poretku, na svakom od turnira neće biti dodjele nagrada već će se nagrade dodjeliti samo najboljima u ukupnom poretku turneje.

Igrač koji je na prvom kolu toura imao pravo sudjelovati u određenoj kategoriji (npr. netko sa rejtingom 846 dovoljnim za Green) može sudjelovati u toj istoj kategoriji na sva tri kola toura, čak i ako mu rejting u međuvremenu prijeđe preko limita kategorije.

Ujedno, svaki igrač može igrati u višoj kategoriji po rejtingu ako tako odabere (npr. netko rejtinga 730 može igrati Purple, ali i bilo koju drugu kategoriju, netko rejtinga 890 može igrati Gold itd.)
S druge strane, igrač koji ima rejting npr. 870, ne može igrati Purple niti Green već samo Red ili Gold.

Ukoliko se za natjecanje u kategoriji Purple, Green ili Red prijavi igrač koji nema rejting, ali je do sada igrao PDGA turnira i ostvario runde s rejtingom iznad rejtinga kategorije za koju se prijavio, tom igraču direktor turnira može posebnom odlukom odrediti sudjelovanje u primjerenoj višoj kategoriji.

Za kategorije Green, Red i Gold od svake uplaćene kotizacije u nagradni fond kategorije odvaja se 40 kn / 5,5€ i nakon održanog posljednjeg kola najbolje plasiranih 25% igrača za svaku kategoriju primiti će novčane nagrade (ili protuvrijednost u robi) prema tablici raspodjele. 
U kategoriji Purple neće biti raspodjele nagrada za najboljih 25% igrača, već će nagrade dobiti samo najboljih 5 igračica i igrača u ukupnom poretku.

Triple Bogey Tour se sastoji od 3 turnira koji se igraju prema slijedećem rasporedu:

1. kolo - Spring Forester, Varaždin, Hrvatska, 12.-13. 3.
Informacije - Rezultati
Na turniru je sudjelovalo 38 igračica i igrača iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Po kategorijama sudionici su igrali u Purple (13), Green (11), Red (7) i Gold (7)

2. kolo - Blooming Hills, Toplice Sveti Martin, Hrvatska, 9.-10.4.
Informacije - Rezultati
Na turniru je sudjelovalo 60 igračica i igrača iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Mađarske. Po kategorijama sudionici su igrali u Purple (18), Green (15), Red (9) i Gold (18)

3. kolo - Ringin' RakiChains, Murska Sobota, Slovenija, 14.-15.5.
Informacije - Rezultati

Ukupni poredak turneje
Za ukupni poredak svaki igrač osvaja bodove prema plasmanu na pojedinom natjecanju i to za prvo mjesto osvaja 1 bod, za drugo 2 boda itd.
U poretku su bolji oni igrači koji imaju manje osvojenih bodova, a teoretski najbolji rezultat cijele turneje su 3 boda, za igrača koji je pobjedio na sva tri turnira u svojoj kategoriji.

Svi oni igrači koji ne sudjeluju u jednom od natjecanja dobiti će automatske bodove i to onoliko bodova koliko je bilo igrača koji su nastupili u njihovoj kategoriji (uključujući i igrače koji nisu završili turnir, ali su počeli s igrom u prvoj rundi) plus 2 dodatna mjesta. Npr. ako je na turniru igralo 7 igrača, onaj igrač koji nije sudjelovao dobiti će 9 automatskih bodova.

Trenutno stanje turneje možete preuzeti u PDF obliku na ovoj stranici.

Galerija slika