TBT 2023 #1 - Ringin' RakiChains

Ringin' RakiChains je turnir koji će se igrati 22. i 23. 4. 2023. u Murskoj Soboti (Slovenija) kao prvo od tri kola Triple Bogey Toura 2023 na terenu Park Rakičan. Natjecanje će se odvijati kroz tri runde po 18 staza i to dvije runde u subotu te jedna runda u nedjelju.
Turnir organizira Lagoda Disc Golf uz pomoć lokalnog organizatora Disc golf kluba Pomurje. Ovogodišnji turnir biti će drugo izdanje Ringin' Rakichainsa koji je po prvi puta igran 2022. godine uz sudjelovanje 71 igračice i igrača koji su pristigli iz Austrije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije.

Sva tri kola Triple Bogey Toura 2023 se  igraju u PDGA color kategorijama koje su otvorene za oba spola i to Purple (rejting do 800), Green (rejting do 850), Red (rejting do 900) i kategorija Gold (za sve ostale igrače).
Više informacija o touru i o bodovanju za ukupni poredak potražite na stranici Triple Bogey Toura. Tablicu s trenutnim poretkom možete preuzeti i u PDF obliku sa ove stranice.

Igrač koji je na prvom kolu toura imao pravo sudjelovati u određenoj kategoriji (npr. netko sa rejtingom 846 dovoljnim za Green) može sudjelovati u toj istoj kategoriji na sva tri kola toura, čak i ako mu rejting u međuvremenu prijeđe preko limita kategorije.
Ujedno, svaki igrač može igrati u višoj kategoriji po rejtingu ako tako odabere (npr. netko rejtinga 730 može igrati Purple, ali i bilo koju drugu kategoriju, ali igrač koji ima rejting npr. 870, ne može igrati Purple niti Green).
Igrači koji nisu članovi PDGA i nemaju rejting mogu igrati Purple kategoriju samo ukoliko do sada nisu igrali PDGA turnire, ili su igrali PDGA turnire i posljednjih 6 odigranih rundi im u prosjeku ne vrijedi više od 800 rejting bodova. Ukoliko im te runde vrijede više od 800 tada mogu igrati kategoriju Green, Red ili MPO / FPO. Igrač koji nema rejting, a posljednjih 6 rundi mu vrijedi više od 850 rejting bodova ne može igrati kategoriju Green već može igrati Red ili MPO / FPO.

Program turnira je kako slijedi

Subota 22.4.
9:00 okupljanje na terenu, trening
9:50 sastanak s igračima
10:30 početak igre u 1. rundi (očekivano trajanje oko 2:10 - 2:40 sati)
13:00 stanka, opcija ručka uz doplatu
14:30 početak igre u 2. rundi, 18 staza
18:30 opcija večere, uz doplatu
19:30 večernje druženje
Nedjelja 23.4.
9:00 okupljanje na terenu, trening
9:00 - 9:30 obavezna prijava check-in
10:00 početak igre u 3. rundi (očekivano trajanje oko 2:10 - 2:40 sati)
13:00 proglašenje pobjednika
- opcija ručka, uz doplatu


Prijave
Da bi se prijavili za natjecanje otvorite zasebnu stranicu prijava.
Rezultati natjecanja biti će objavljeni na PDGA stranici.

Kotizacija za turnir za kategorije Green, Red i Gold iznosi 25 €, a kotizacija za kategoriju Purple iznosi 15 € i plaća se na račun Lagoda j.d.o.o. prije održavanja, a uključuje organizaciju turnira, naknadu za korištenje terena, naknadu za nagradni fond cijele turneje, manji trofej za najbolje igrače u svakoj kategoriji te nagrade za tombolu.
Kotizaciju za sudjelovanje potrebno je uplatiti na žiro račun prije ili nakon turnira:
Lagoda j.d.o.o., Varaždin, HR6323400091110550349
Ukoliko kotizaciju ne uplatite unaprijed plaćanje će biti moguće i gotovinom na samom turniru.

Za kategorije Green, Red i Gold od svake uplaćene kotizacije u nagradni fond kategorije odvaja se 5€ i nakon održanog posljednjeg kola najbolje plasiranih 25% igrača za svaku kategoriju primiti će novčane nagrade (ili protuvrijednost u robi) prema tablici raspodjele. 
U kategoriji Purple (gdje se plaća niža kotizacija) neće biti raspodjele nagrada za najboljih 25% igrača, već će nagrade dobiti samo 5 najboljih sudionika u ukupnom poretku.

Igra
Natjecanje će se odvijati u slijedećem formatu:
Runda 1 - grupe će biti formirane sa izmiješanim kategorijama i jakosnim skupinama određenima prema PDGA ratingu. Truditi ćemo se da igrače iz istih klubova / država u prvoj rundi ne stavimo u iste grupe, kako bi se kroz igru družili s igračima koje ne vide redovito.
Runda 2 i Runda 3 - grupe formirane po rezultatu, bez miješanja kategorija

Teren
Teren na kojem se igra turnir je uređen na prostoru stalnog disc golf terena Park Rakičan Disc Golf uz neke dodatne koševe i određene promjene.
Koševi koji će se koristiti na svim stazama su Prodigy T2.
Zaletišta (tee) će uglavnom biti sa tepihom umjetne trave, dok će možda manji broj zaletišta biti samo označeno na tlu (detalji će biti dostupni naknadno).
Plan terena u PDF obliku će biti dostupan na ovoj stranici početkom travnja / aprila.

Vrijeme
Vremensku prognozu za Mursku Sobotu možete pratiti na Yr.no stranici.
U slučaju lošeg vremena možete pratiti i radar munja ili pak radarski prikaz padalina.

Smještaj
U samom dvorcu trenutno su u terminu turnira dostupne samo dvije 4* sobe, svaka za najviše 3 osobe. Cijena za 1 ili 2 osobe je 100€ po noćenju, a cijena za 3 osobe je 130€ po noćenju, plus boravišna pristojba 2€ po osobi po noćenju.
Za sudionike ćemo ponuditi opciju zajedničkog smještaja u blizini terena gdje će se moći smjestiti više osoba.

Hrana
Sudionicima turnira biti će ponuđena opcija da unaprijed naruče ručak u subotu, večeru u subotu i ručak u nedjelju.

Subota - ručak, 8€
- mesni: krem juha od buče / pečena piletina, rizi-bizi
- vegetarijanski: krem juha od buče / njoki u umaku od sira

Subota - večera, 7€
- mesni: svinjski odrezak u lovačkom umaku, dödöli
- vegetarijanski: gratinirani krumpir s bundevom, u umaku od rajčice

Nedjelja - ručak, 8€
- mesni: krem juha od cvjetače / mesna štruca Stefani, restani krumpir
- vegetarijanski: krem juha od cvjetače / tjestenina u umaku od gljiva

Parking
Ukoliko dolazite autom parkirati možete uz rub parka (google maps lokacija).

WC
U sklopu dvorca nalazi se kafić te je moguće koristiti njihov WC. Radno vrijeme kafića je u petak i u subotu od 9:00 do 21:00, a u nedjelju od 9:00 do 20:00.

Fotografije
Sve fotografije koje napravimo na turniru biti će na kraju svakog dana dodane u Google Photos Album te ih možete preuzeti i koristiti za društvene mreže.
Kod objava na Instagramu po mogućnosti koristite #triplebogeytour #ringinrakichains #discgolfrakican #murskasobota @lagoda_disc_golf @visitmurskasobota @parkrakicandiscgolf

Ace Pool
Svi igrači koji to žele mogu platiti 1€ u gotovini što se stavlja u posebnu kasicu. Sa prošlih Lagoda turnira u Ace Pool kasici na dan 21.3. već se nalazi 83 €.
Igrač koji na turniru pogodi as postaje dobitnik cijelog nagradnog fonda Ace pool-a. Ako dva ili više igrača na istom turniru pogode as, oni dijele ace pool. Ako niti jedan igrač ne pogodi as, ace pool se prenosi na idući Lagoda turnir, i tako dalje sve dok na jednom turniru Ace pool ne bude isplaćen. Ace pool se neće prenijeti na Euro Tour Pro Forester.
Igrač koji želi sudjelovati u Ace poolu mora uplatiti 1€ prije početka prve runde. Ako igrač pogodi as, a nije uplatio ace pool prije početka prve runde on nema pravo na nagradu.

CTP – Closest to the pin
Na jednoj stazi ćemo organizirati dodatno natjecanje u tome tko je bacio disk najbliže košu, a odvijati će se za vrijeme igre u 1., 2. i 3. rundi. Uz stup koša će se nalaziti metar te igrač čiji disk dođe u mirovanje u blizini koša može izmjeriti udaljenost od stupa do diska. Onaj igrač čiji disk nakon završene druge runde natjecanja bude imao najmanju udaljenost od koša osvaja nagradu.
Da bi rezultat bio važeći disk mora biti udaljen 5m ili manje od koša, a fotografiju sa udaljenosti prikazanoj na metru trebate poslati u službenu turnirsku WhatsApp grupu.

Overachiever
Nagrada se dodjeljuje za igračicu ili igrača koji je odigrao turnir u prosjeku najviše iznad svog rejtinga (prema trenutnim rejtinzima na PDGA stranici). U ovom natjecanju sudjeluju svi sudionici turnira koji imaju PDGA broj i aktivno članstvo te u svojem rejtingu imaju sadržano najmanje 20 odigranih rundi.

Nagrade i Tournament respect tombola
Na turnirima koje organiziramo dodjeljuju se trofeji i eventualne manje nagrade za najbolja tri igrača u MPO, FPO, Red i Green kategoriji koje plaćaju puni iznos kotizacije, te nagrada pobjedniku Purple kategorije (koji plaćaju sniženu kotizaciju), dok dodatno na to nagrađujemo putem tombole sve igrače koji su to zavrijedili poštujući pravila turnira. Tombola se održava na kraju turnira, nakon proglašenja pobjednika u svim kategorijama. Uobičajena glavna nagrada na tomboli je disc golf ruksak.

Da bi igrač mogao preuzeti nagradu u tomboli mora:
1. Biti prisutan na sastanku s igračima (kada pročitamo vaše ime na početku sastanka trebate biti ptisutni)
2. Platiti kotizaciju za turnir unaprijed ili za vrijeme turnira (najkasnije do početka proglašenja pobjednika)
3. Odigrati sve runde turnira
4. Prijaviti se na vrijeme (obavezan check-in) ukoliko je to navedeno u satnici turnira
5. Biti prisutan na proglašenju pobjednika.

Ukoliko igrač bude izvuče u tomboli, a nije ispunio sva četiri kriterija, ne može preuzeti nagradu već se izvlači idući igrač. Isti igrač ne može osvojiti nagradu na tomboli na dva turnira u nizu.


Fotografije u galeriji te na ovoj stranici:
Borut Bencak, Blaž Weindorfer and Lagoda Disc Golf