Mars Springs 2023

Izvještaj sa turnira pročitajte u zasebnom članku!

Mars Springs je jednodnevni turnir koji se igra u subotu 4.3. 2023. u Varaždinskim Toplicama, u formatu od dvije runde po 18 staza. Ovaj turnir će biti prvo kolo Hrvatske disc golf lige u sezoni 2023.

Ovo će biti 7. izdanje turnira, a održati će se prvi puta nakon 3 godine jer se turnir nije održao u 2021. i 2022. godini zbog pandemije Covid19 te lošeg stanja terena.

Program turnira je kako slijedi:

Subota 4.3.
9:00 okupljanje na terenu, trening
10:00 sastanak s igračima, na terenu, staza 1
10:30 početak igre u 1. rundi (trajanje oko 120 minuta)
- stanka 90 minuta (odlazak na ručak - restoran Vila Toplissa)
14:15 početak igre u 2. rundi
- proglašenje pobjednika (oko 16:45)


Prijave
Natjecanje će se odvijati u kategorijama MPO (otvorena za muške i ženske igrače), FPO (otvorena ženska), Red (igrači oba spola PDGA ratinga do 900), Green (igrači oba spola PDGA ratinga do 850) te Purple (igrači oba spola PDGA ratinga do 800). Svaki igrač se može prijaviti za natjecanje u višoj kategoriji (svi igrači se npr. mogu prijaviti u MPO), ali u nižoj kategoriji možete igrati samo ako vam to dopušta rejting, npr. neko s rejtingom 801 ne može igrati Purple).
Igrači koji nisu članovi PDGA i nemaju rejting mogu igrati Purple kategoriju samo ukoliko do sada nisu igrali PDGA turnire, ili su igrali PDGA turnire i posljednjih 6 rundi im u prosjeku ne vrijedi više od 800 rejtning bodova. Ukoliko im te runde vrijede više od 800 tada mogu igrati kategoriju Green, Red ili MPO / FPO. Igrač koji nema rejting, a posljednjih 6 rundi mu vrijedi više od 850 rejting bodova ne može igrati kategoriju Green već može igrati Red ili MPO / FPO.

Broj sudionika ograničen je na 72, odnosno, natjecanje će se igrati u najviše 18 grupa po 4 igrača.
Iznos kotizacije za kategorije MPO, FPO i Green iznosi 15 €, a iznos kotizacije za kategoriju Purple iznosi 7 €.
Kotizacija uključuje organizaciju turnira, naknadu Hrvatskom Flying disc savezu, manji trofej za najbolje igrače u svakoj kategoriji te nagrade za tombolu.

Kotizaciju za sudjelovanje potrebno je uplatiti na žiro račun prije ili nakon turnira:
Lagoda jd.o.o., Varaždin, HR6323400091110550349
Ukoliko kotizaciju ne uplatite unaprijed plaćanje bude moguće i gotovinom na samom turniru.

Da bi se prijavili za natjecanje otvorite zasebnu stranicu prijava.
Rezultati natjecanja te rezultati uživo biti će objavljeni na PDGA stranici.

Igra
Natjecanje će se odvijati u slijedećem formatu:
Runda 1 - grupe će biti formirane sa izmješanim kategorijama i jakosnim skupinama određenima prema PDGA ratingu. Truditi ćemo se da igrače iz istih klubova / država u prvoj rundi ne stavimo u iste grupe, kako bi se kroz igru družili s igračima koje ne vide redovito.
Runda 2 - grupe formirane po rezultatu, bez mješanja kategorija.

Teren
Teren od 18 staza uređen je u staroj park šumi, a sastoji se od kraćih staza te kombinira uzbrdice i nizbrdice.
Plan terena možete preuzeti na ovoj stranici u obliku PDF-a. Plan terena je ažuriran 27.2. sa visinskim razlikama staza te je dodan OB na stazi 17.

Koševi na terenu su Lagoda Baskets iz 2014. godine te neki od njih imaju oštećenja i nisu u odličnom stanju, no biti će dobri za održavanje turnira.
Zaletišta (tee) su označena na tlu i nema tepiha umjetne trave.

Sličan teren igrao se svake godine, ali zbog promjene jedne staze jednaka postava igrana je sada samo na jednom PDGA turniru (Mars Springs 2020), a pa su trenutno važeći rekordi terena 47 (-8, rejting 987) kojeg drži Bato sudžuković, a najbolji ženski rezultat je 54 (-1, rejting 902) kojeg drži Danica Pajtak.

Parking
Uz sam teren nema parkirnih mjesta pa za sudionike turnira koristimo parking hotela Minerva (google maps lokacija) i parking restorana Vila Toplissa (google maps lokacija 1 ili google maps lokacija 2).
Od parkinga uz restoran Vila Toplissa do terena se ide pješke i potrebno je 4-5 minuta hoda.

Ručak
Ručak za sudionike turnira je organiziran u restoranu Vila Toplissa. Ukoliko želite opciju ručka biti će potrebno unaprijed naručiti jednu od ponuđenih opcija.
Ponuda jela koja možete naručiti unaprijed je slijedeća:
A. Lazanje, 5.5 €
B. Njoki od bučinog brašna u umaku od vrganja i drobljenog papra, 7.0 €
C. Domaće kobasice sa zapečenim grahom, 7.0 €
D. Ćevapi, hrskavi krumpirići 8.0 €
E. Vinogradarski šnicl (svinjski otkošteni kare u umaku od vrganja, lovačke okruglice) 9.5 €

WC
Kako na terenu nema WC-a, za korištenje istog predlažemo odlazak u jedan od obližnjih kafića koji se nalaze u blizini parka - npr. slastičarna Nimfa (google maps lokacija).
Restoran Vila Toplissa u subotu radi tek od 11 sati tako da njihov WC možete koristiti tek u stanci za ručak ili nakon turnira.

Vrijeme
Vremensku prognozu za Varaždinske Toplice možete pratiti na Yr.no stranici. U slučaju lošeg vremena možete pratiti i radar munja ili pak radarski prikaz padalina.
s obzirom da se teren većim dijelom nalazi u staroj šumi u slučaju najavljenog jakog vjetra (jačeg od 10 m/s) natjecanje može biti odgođeno (ili preseljeno na drugu lokaciju) zbog sigurnosti natjecatelja.

Fotografije i društvene mreže
Sve fotografije koje napravimo na turniru biti će na kraju svakog dana dodane u Google Photos Album te ih možete preuzeti i koristiti za društvene mreže.
Kod objava na Instagramu po mogućnosti koristite #marssprings #discgolfvztoplice #varazdinsketoplice i označite Lagoda Disc Golf @lagoda_disc_golf i lokalnu turističku zajednicu @volim.toplice

Ace Pool
Svi igrači koji to žele mogu platiti 1€ u gotovini što se stavlja u posebnu kasicu. Sa prošlih Lagoda turnira u Ace Pool kasici već se nalazi 53 €.
Igrač koji na turniru pogodi as postaje dobitnik cijelog nagradnog fonda Ace pool-a. Ako dva ili više igrača na istom turniru pogode as, oni dijele ace pool. Ako niti jedan igrač ne pogodi as, ace pool se prenosi na idući Lagoda turnir, i tako dalje sve dok na jednom turniru Ace pool ne bude isplaćen. Ace pool se neće prenijeti na Euro Tour Pro Forester.
Igrač koji želi sudjelovati u Ace poolu mora uplatiti 1€ prije početka prve runde. Ako igrač pogodi as, a nije uplatio ace pool prije početka prve runde on nema pravo na nagradu.

CTP – Closest to the pin
Na stazi 14 (53 m) ćemo organizirati dodatno natjecanje u tome tko je bacio disk najbliže košu, a odvijati će se za vrijeme igre u 1. i 2. rundi. Uz stup koša će se nalaziti metar te igrač čiji disk dođe u mirovanje u blizini koša može izmjeriti udaljenost od stupa do diska. Onaj igrač čiji disk nakon završene druge runde natjecanja bude imao najmanju udaljenost od koša osvaja nagradu.
Da bi rezultat bio važeći disk mora biti udaljen 5m ili manje od koša, a fotografiju sa udaljenosti prikazanoj na metru trebate poslati u službenu turnirsku WhatsApp grupu.

Nagrade i Tournament respect tombola
Na turnirima koje organiziramo dodjeljuju se manje nagrade za najbolja tri igrača u MPO, FPO i Green kategoriji koje plaćaju puni iznos kotizacije, te nagrada pobjedniku Purple kategorije (koji plaćaju sniženu kotizaciju), dok dodatno na to nagrađujemo putem tombole sve igrače koji su to zavrijedili. Tombola se održava na kraju turnira, nakon proglašenja pobjednika u svim kategorijama. Uobičajena glavna nagrada na tomboli je disc golf ruksak.

Da bi igrač mogao preuzeti nagradu u tomboli mora:
1. Biti prisutan na sastanku s igračima (kada pročitamo vaše ime na početku sastanka trebate biri ptisutni)
2. Platiti kotizaciju za turnir unaprijed ili za vrijeme turnira (najkasnije do početka proglašenja pobjednika)
3. Odigrati sve runde turnira
4. Prijaviti se na vrijeme (obavezan check-in) ukoliko je to navedeno u satnici turnira
5. Biti prisutan na proglašenju pobjednika

Ukoliko igrač bude izvuče u tomboli, a nije ispunio sva četri kriterija, ne može preuzeti nagradu već se izvlači idući igrač.

Isti igrač ne može osvojiti nagradu na tomboli na dva turnira u nizu.
Na turniru Mars Springs 2023 nagradu ne mogu dobiti igrači koji su ju dobili na turniru Chasing Sparrows 2023 - Tomislav Ćavar, Tina Zrinski, Jurij Ivanovski, Davor Galic, Patrik Grof i Adrian Liber.