Jingle Hills 2022

Jingle Hills će biti dvodnevni disc golf turnir koji će se igrati kroz subotu i nedjelju 3. i 4. prosinca / decembra kroz tri runde po 18-staza na Spa Hills Disc Golf terenu u Toplicama Sveti Martin. Turnir je ranga PDGA tier-C, a ujedno i 11. kolo Hrvatske disc golf lige 2022. Ovo natjecanje svim sudionicima nudi mogućnost da kombiniraju natjecanje na terenu gdje se igralo Europsko prvenstvo 2018. sa odmorom u sklopu resorta Terme Sveti Martin. 

Ovo će biti treće izdanje turnira. Jingle Hills je prvi puta igran 7. i 8. 12. 2019. godine kada je na njemu sudjelovala i jedna od najboljih igračica na svijetu - višestruka svjetska prvakinja Paige Pierce, a ukupno je sudjelovalo 35 igračica i igrača iz Austrije, Engleske, Mađarske, Hrvatske, SAD-a i Kanade.
Nakon Covid stanke 2020. godine turnir se drugi puta igrao 4. i 5. 12. 2021. godine uz sudjelovanje 39 igračica i igrača iz Austrije, Hrvatske i Slovenije.

Prijave
Natjecanje će se odvijati u kategorijama MPO (otvorena za muške i ženske igrače), FPO (otvorena ženska), Green (igrači oba spola PDGA ratinga do 850) te Purple (igrači oba spola PDGA ratinga do 800).
Broj sudionika ograničen je na 72, odnosno, natjecanje će se igrati u najviše 18 grupa po 4 igrača.
Iznos kotizacije za kategorije MPO, FPO i Green iznosi 160 kn / 21,5 €, a iznos kotizacije za kategoriju Purple iznosi 75 kn / 10 €.
Igrači koji nisu članovi PDGA i nemaju rejting mogu igrati Purple kategoriju samo ukoliko do sada nisu igrali PDGA turnire, ili su igrali PDGA turnire i posljednjih 6 rundi im u prosjeku ne vrijedi više od 800 rejtning bodova. Ukoliko im te runde vrijede više od 800 tada mogu igrati kategoriju Green ili MPO / FPO.
Kotizacija uključuje organizaciju turnira, naknadu Termama Sveti Martin za korištenje terena, naknadu Hrvatskom Flying disc savezu, mali suvenir za svakog igrača te nagrade za najbolje igrače u svakoj kategoriji (vrijednost nagrada je ovisna o broju sudionika u pojedinoj kategoriji te iznosu uplaćenih kotizacija).
Da bi se prijavili za natjecanje otvorite zasebnu stranicu prijava.
Rezultati natjecanja te rezultati uživo biti će objavljeni na PDGA stranici.

Radni program turnira (moguće su male izmjene u narednim danima):

Subota 3.12.
8:00 okupljanje na terenu, trening
8:45 sastanak s igračima, Golf kuća (kod koša 18)
9:15 početak igre u 1. rundi (očekivano trajanje do 3:15 sati)
12:15 ručak (opcija, dodatno se plaća)
13:15 početak igre u 2. rundi
Nedjelja 4.12.
9:45-10:15 obavezan check-in (osobno u golf kući ili putem WhatsApp poruke)
10:30 runda 3, 18 staza
13:30 ručak (opcija, dodatno se plaća)
14:00 proglašenje pobjednika


Igra
Natjecanje će se odvijati u slijedećem formatu:
Runda 1 - grupe će biti formirane sa izmješanim kategorijama i jakosnim skupinama određenima prema PDGA ratingu. Truditi ćemo se da igrače iz istih klubova / država u prvoj rundi ne stavimo u iste grupe, kako bi se kroz igru družili s igračima koje ne vide redovito.

Runda 2 - grupe formirane po rezultatu, uz mješanje kategorija

Runda 3 - grupe formirane po rezultatu, bez mješanja kategorija.


Smještaj
Službeni smještaj turnira  je u Hotelu Terme u kojem se nalazi moderno opremljena 151 hotelska soba i 6 luksuznih suite-ova okruženih netaknutom prirodom te u Apartmanskom naselju Regina koje predstavlja idealan izbor za obiteljski odmor, cijelo društvo ili odlazak na odmor s kućnim ljubimcem. U Apartmanskom naselju Regina na raspolaganju su standard i family apartmana smješteni 250 metara od disc golf terena.

Cjenik smještaja možete preuzeti u PDF dokumentu sa ove stranice.

Apartmani su opremljeni sadržajima koje posjeduje svaki dom, a ugodan i topao interijer razlog je zbog kojeg se posjetitelji osjećaju kao kod kuće.
Standard apartmani se sastoje od dnevne sobe i jedne spavaće sobe. U spavaćoj sobi se nalazi bračni krevet, dok je u dnevnoj sobi kauč na razvlačenje na kojem može spavati dodatna osoba.

Family apartmani se sastoje od dnevne sobe, spavaće sobe sa bračnim krevetom te druge spavaće sobe sa dva odvojena kreveta. U dnevnoj sobi nalazi se kauč na razvlačenje na kojem može spavati dodatna osoba.

Svi igrači koji smještaj rezerviraju preko Lagoda Disc Golfa ( javite se mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ) ostvaruju pravo na sniženu kotizaciju, odnosno popust od 20 kuna / 3 € na iznos kotizacije za svoju kategoriju.
Također, svi igrači koji smještaj rezerviraju preko Lagode, imaju i mogućnost kasnog izlaska iz apartmana / soba u nedjelju popodne, osim u slučaju da to nije moguće jer u isti apartman dolaze novi gosti taj dan. Potvrdu kasne odjave dati ćemo svima u subotu, na prvi dan turnira.
Smještaj u službenom hotelu ili apartmanima nije obavezan tako da sudionici mogu i sami rezervirati neke druge smještajne opcije.


Teren
Teren od 18 staza uređen je na golf terenu te šumama koje ga okružuju pa tako kombinira kraće, tehničke šumske staze sa otvorenim staza.
Za igru se koriste stalno postavljeni koševi domaće proizvodnje na 9 staza (ali u drugačijem rasporedu od stalnog terena), a uz njih koristit će se još 2-3 koša domaće proizvodnje te preostali koševi Disc Golf Park target.
Zaletišta će na svim stazama biti uređena sa tepihom umjetne trave.

Plan terena možete preuzeti na ovoj stranici u obliku PDF-a.

Ova postava terena igrana je do sada na nekoliko turnira, a trenutno važeći rekordi su kod muških 52 (-6) što su odigrala četvortica igrača na različitim turnirima - Leon Sonnleitner (rejting 1015), Stanislaus Amann (rejting 1013), Nino Đurak (rejting 1001) i Zack Bevelacqua (rejting 1000), te kod žena 62 (+4) što su odigrale Andreja Bernjak (rejting 920) i Ana Gorički (rejting 905).

Cijeli popis 10 najboljih rezultata u muškoj i ženskoj kategoriji potražite u PDF dokumentu na ovoj stranici.


Fotografije
Sve fotografije koje napravimo na turniru biti će na kraju svakog dana dodane u Google Photos Album te ih možete preuzeti i koristiti za društvene mreže.

Vremensku prognozu za Toplice Sveti Martin možete pratiti na Yr.no stranici.