Pro Forester 2022 follow up

Pro Forester će biti održan kao jedan od 9 turnira najvišeg Europskog natjecateljskog ranga EuroToura, i to od 4. do 6. ožujka / marta 2022.
Kao uvod u turnir u planu je organizacija trening kampa Euro Tour Warm Up Camp koji bi se održao od 25.2. do 3.3. i za vrijeme kojeg bi igrači mogli trenirati, razmjenjivati iskustva i, u suradnji sa video produkcijom More Disc Golf, snimati vlastite video materijale. ( pročitajte više )

Ekipa Lagoda Disc Golfa je od 2012. do danas organizirala više od 70 međunarodnih disc golf turnira na kojima je sudjelovalo više od 500 različitih igrača iz 31 države, a posebno ističemo održanih 9 izdanja turnira Drava Forester, Europsko prvenstvo 2018. godine, WFDF 1. Europsko ekipno disc golf prvenstvo 2021. te dobiveno domaćinstvo WFDF 4. svjetskog ekipnog disc golf prvenstva koje će se 2022. održati u Varaždinu.

Grad Varaždin je središte Varaždinske županije, jedne od 21 hrvatskih regija, i mjesto bogate povijesti koje danas naseljava gotovo 50.000 stanovnika. Sredinom 18. stoljeća grad je 21. godinu bio i glavni grad, tj. administrativno središte ondašnje Hrvatske, da bi nakon velikog požara 1776. godine vlast bila vraćena u Zagreb. Tada se grad se ponovno izgradio u baroknom i roccoco stilu pa pa on danas predstavlja najbolje očuvani urbani kompleks kontinentalne Hrvatske, a centar grada je velika pješačka zona puna povijesnih kuća, zgrada i palača. Za više informacija o gradu otvorite zasebnu stranicu.

Natjecanja će se odvijati na privremeno postavljenom terenu kraj Arene Varaždin – u šumi Jelačićki i na nasipu rijeke Drave, za koji smo sigurni da će igračima priuštiti zadovoljstvo igre, ali ujedno i izazov u rješavanju problema koje će tehnički zahtjevne staze postaviti pred njih. Za više informacija o samom terenu na kojem će se odvijati natjecanja, otvorite stranicu terena.

Prijave sudionika za natjecanje su otvorene isključivo putem stranice Disc Golf Scene, a kategorije otvorene za registraciju su FPO (žene), MPO (muški), FP40 (žene preko 40 godina), MP40 (muški preko 40 godina), MP50 (muški preko 50 godina) i MP60 (muški preko 60 godina).
Kotizacija za sudjelovanje iznosi 100€, od čega otprilike 75€ ide u nagradni fond. 
Isplata novčanih nagrada biti će realizirana za 33% najbolje plasiranih sudionika u svakoj kategoriji.
Za više informacija o prijavama i kriterijima prijave ovisno o ratingu u određenoj kategoriji posjetite stranicu prijava.
Broj sudionika je ograničen na 120 igrača, a organizator če zadržati 10 Wild card pozivnica koje će, po potrebi, biti dodijeljene nakon 14.2.
Ukoliko, nakon nekoliko krugova prijava, ostanu slobodna mjesta u turniru, biti će otvorene i prijave za amaterske kategorije.

Službeni program turnira započeti će u četvrtak 3.3. sastankom s igračima (ukoliko će isto biti moguće realizirati u odnosu na trenutno stanje s pandemijom Covid-19). U petak, subotu i nedjelju odvijati će se natjecanja, koja će završiti u nedjelju 6.3. najkasnije do 17 sati.
Za cjeloviti program događanja otvorite zasebnu stranicu.

Ukoliko na turnir dolazite vlastitim vozilom možete se, bez problema, dovesti sve do terena uz Arenu Varaždin gdje je velik broj besplatnih parkirnih mjesta.
Ukoliko dolazite javnim prijevozom u Varaždin tada možete koristiti Taxi uslugu, a prijevoz u jednom smjeru na području grada platiti ćete oko 25-30 kn (3.5-4.5 €).
Na području grada možete koristiti i sustav javnih električnih romobila (Bolt).
Svi igrači koji dolaze na turnir avionom i žele da im organiziramo transfer mogu nam se javiti kako bi im dali savjet oko izbora aerodroma te vremena dolaska i odlaska s ciljem da na isti transfer povežemo više osoba (npr. prijevoz kombijem ili mini busom) kako bi cijena transfera po osobi bila što niža.
Igračima koji dolaze bez vlastitog vozila ponuditi ćemo i opciju transfera od hotela do terena i natrag, a uvijek im je dostupna i Taxi usluga po ranije navedenim cijenama.
Za dodatne informacije oko transfera posjetite zasebnu stranicu.

Službeni smještaj turnira, biti će utvrđen najkasnije u siječnju / januaru 2022.

Ukoliko imate bilo kakvih drugih pitanja oko Pro Forester turnira slobodno nam se javite i rado ćemo vam pomoći!

Dinko Šimenc, direktor turnira
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PDGA EuroTour
presented by Latitude 64