Spa Hills 2024

Spa Hills je dvodnevni turnir koji će se igrat 27. i 28. 7. 2024. u Toplicama Sveti Martin, a svim sudionicima nudi mogućnost da kombiniraju natjecanje na terenu gdje se igralo Europsko prvenstvo 2018. sa godišnjim odmorom u sklopu resorta Terme Sveti Martin.

Ovo će biti 10. izdanje turnira jer se Spa Hills igrao redovito svake godine od prvog turnira 2015. godine. Na posljednjem 9. izdanju Spa Hillsa 2023. godine sudjelovalo je 82 natjecatelja koji su pristigli iz Austrije, Hrvatske, Mađarske i Slovenije.

Disc golf Disc golf Disc golf


Turnir će se igrati kroz dva dana, a natjecanje će se odvijati u tri runde po 18 staza.
Kroz sve prethodne godine turnir se igrao u samo jednoj postavi terena sa dosta gudačkim stazama te su igrači koji bacaju krače (FPO kategorija te niže kategorije) ostvarivali rezultate uobičajeno dosta iznad par-a terena sa jako malo birdie prilika te dugim trajanjem runde.
Za 2024. godinu smo predvidjeli jednaku dugu postavu terena za MPO i Red kategoriju koju smo nazvali bijela postava, te novu kraću plavu postavu terena terena za ostale kategorije.

Novost je i uvođenje Gold kategorije koja je predviđena za sve one igrače i igračice, neovisno o rejtingu, koji se žele okušati u igri na terenu, ali uz to žele više slobodnog vremena za odmaranje na bazenima. Sukladno tome, sudionici u Gold kategoriji će igrati samo 1. rundu turnira (subota ujutro) te 3. rundu turnira (nedjelja ujutro), a u subotu popodne će biti slobodni.

Prijave

Natjecanje će se odvijati u slijedećim kategorijama i uz slijedeće uvjete sudjelovanja:

 KategorijaDodatne informacijePostava terenaNagrade
   MPO Otvorena Bijela (duža) Top 3
   Red Igrači i igračice sa PDGA rejtingom do 900 Bijela (duža) Pobjednik
   FPO Otvorena ženska Plava (kraća) Top 3
   Green Igrači i igračice sa PDGA rejtingom do 850 Plava (kraća) Pobjednik
   Purple Igrači i igračice sa PDGA rejtingom do 800 Plava (kraća) Pobjednik
   Gold Igrači i igračice neovisno o rejtingu, igraju samo 1. i 3. rundu turnira (u subotu popodne ne igraju 2. rundu) Plava (kraća) Pobjednik
   Juniori Otvorit ćemo prema primljenim registracijama. Za kategorije mlađih od 12 godina igra se samo 1. i 3. runda. Plava (kraća) Top 3


Broj sudionika ograničen je na 90, odnosno, natjecanje će se igrati u najviše 18 grupa po 5 igrača.

Iznos kotizacije za kategorije MPO, FPO, Red, Green i Gold iznosi 30 €. Kotizacija uključuje suvenir za igrače (disk sa turnirskim printom ili majicu sa printom turnira), organizaciju turnira, naknadu za korištenje terena, naknadu Hrvatskom Flying disc savezu te nagrade za najbolje igrače.
Iznos kotizacije za kategoriju Purple iznosi 15 €. Kotizacija uključuje organizaciju turnira, naknadu za korištenje terena, naknadu Hrvatskom Flying disc savezu te nagrade za najbolje igrače.
Kotizacija za juniorske kategorije se ne naplaćuje.
Suvenir za igrače nije uključen za Purple i juniorske kategorije, ali ga sudionici mogu dobiti uz doplatu.

Kotizaciju za sudjelovanje potrebno je uplatiti na žiro račun prije turnira: Lagoda j.d.o.o., Varaždin, HR6323400091110550349
Iznimno, ukoliko kotizaciju ne uplatite unaprijed plaćanje će biti moguće i gotovinom na samom turniru.

Da bi se prijavili za sudjelovanje otvorite stranicu prijava.


Rezultati natjecanja te rezultati uživo biti će objavljeni na PDGA stranici.
Rezultati će se upisivati u PDGA live scorecard sustav.

Program

Subota 27.7.
8:00 okupljanje u Golf kući, trening
8:30 sastanak s igračima, Golf kuća
9:00 početak igre u 1. rundi
12:30 ručak, restoran Quelle, uz doplatu
14:00 početak igre u 2. rundi
17:30 druženje i disc golf igre na otvorenim bazenima (posebna cijena 2-satne ulaznice za igrače)
20:30 mogućnost zajedničke večere, uz doplatu
Nedjelja 28.7.
8:00 okupljanje u Golf kući, trening
8:15 - 8:45 obavezan chek-in
9:00 početak igre u 3. rundi
12:30 finalno natjecanje - najboljih 5 igrača iz MPO i FPO kategorije, 6 staza
14:00 finale CTP natjecanja
14:15 proglašenje pobjednika


Napomena: U slučaju velikih vrućina (temperature iznad 30°C) postoji mogućnost promjene rasporeda za Subotu na način da nakon 1. runde nastupi veća stanka, te da se 2. runda igra kasnije popodne, s početkom u 17 sati.

Službeni smještaj

Službeni smještaj turnira  je u Hotelu Terme koji se nalazi odmah do disc golf terena te u Apartmanskom naselju Regina. U Apartmanskom naselju na raspolaganju su standard i family apartmani smješteni 250 metara od disc golf terena.
Svi gosti službenog smještaja imaju uključeno neograničeno korištenje termomineralnog zatvorenog kupališta „The Temple of Life“ i vanjskog aquaparka „Martilandia“, neograničeno korištenje fitness centra / teretane, besplatni WiFi i parking te besplatnu kasnu odjavu – prema raspoloživosti.

Standard apartmani se sastoje od dnevne sobe i jedne spavaće sobe. U spavaćoj sobi se nalazi bračni krevet, dok je u dnevnoj sobi kauč na razvlačenje na kojem može spavati dodatna osoba.
Family apartmani se sastoje od dnevne sobe, spavaće sobe sa bračnim krevetom te druge spavaće sobe sa dva odvojena kreveta. U dnevnoj sobi nalazi se kauč na razvlačenje na kojem može spavati dodatna osoba.

Svi igrači koji smještaj rezerviraju preko Lagoda Disc Golfa ( javite se mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ) ostvaruju pravo na sniženu kotizaciju, odnosno popust od 3 € na iznos kotizacije za svoju kategoriju.
Smještaj u službenom hotelu ili apartmanima nije obavezan tako da sudionici mogu i sami rezervirati neke druge smještajne opcije.

Prijava u hotel i apartmane je na recepciji hotela, a check-in je od 14 sati. Olazak (check-out) je uobičajeno do 11 sati, no za sudionike koji su smještaj rezervirali preko Lagode, omogućen je kasni izlazak nakon završetka turnira, osim u slučaju da to nije moguće jer u isti apartman / sobu dolaze novi gosti taj dan. Potvrdu kasne odjave možete provjeriti na recepciji hotela.

Apartmani Regina ***
Vrsta sobe Cijena po osobi Cijena za sobu
Standardni apartman - 1 spavaća soba - noćenje s doručkom, 1 osoba 84 € 84 €
Standardni apartman - 1 spavaća soba - noćenje s doručkom, 2 osobe 55 € 110 €
Standardni apartman - 1 spavaća soba + pomoćni ležaj - noćenje s doručkom, 3 osobe 50 € 150 €
Obiteljski apartman - 2 spavaće sobe - noćenje s doručkom, 4 osobe 47 € 188 €
Obiteljski apartman - 2 spavaće sobe + pomoćni ležaj - noćenje s doručkom, 5 osoba 44 € 220 €
Hotel Terme Sveti Martin ****
Vrsta sobe Cijena po osobi Cijena za sobu
Standard - bračni krevet - noćenje s doručkom, 1 osoba 98 € 98 €
Standard - bračni krevet - noćenje s doručkom, 2 osobe 69 € 138 €
Standard - bračni krevet + pomoćni ležaj - noćenje s doručkom, 3 osobe 59 € 177 €


Igra

Natjecanje će se odvijati u slijedećem formatu:

RundaFormiranje grupa
1

Grupe će biti formirane sa izmiješanim kategorijama i jakosnim skupinama određenima prema PDGA ratingu, ovisno o postavi terena koju igraju - MPO i Red će biti izmiješani zajedno, te ostale kategorije zajedno u grupama.

Trudit ćemo se da igrače iz istih klubova / država u prvoj rundi ne stavimo u iste grupe, kako bi se kroz igru družili s igračima koje ne vide redovito.

2 Grupe formirane po rezultatu, izmiješane kategorije prema postavi terena koju igraju
3 Grupe formirane po rezultatu, bez miješanja kategorija

Teren

Teren od 18 staza uređen je na golf terenu te šumama koje ga okružuju pa tako kombinira kraće, tehničke šumske staze sa otvorenim staza.
Za igru se koriste privremeno postavljeni koševi Disc Golf Park target. Planiramo da budu označeni 3m i 10m krugovi oko svakog koša (osim u slučaju lošeg vremena u danima pred turnirom).
Zaletišta će na svim stazama biti uređena sa tepihom umjetne trave.
Postoji mogućnost da jedna staza (staza 2) ne bude savršeno pokošena jer taj dio terena nije u vlasništvu resorta (i tako igramo već godinama), ali sve ostale staze bi trebale biti u odličnom stanju.

Kroz sve prethodne godine turnir se igrao u samo jednoj postavi terena koja je bila dosta dugačka te su igrači koji bacaju krače (FPO kategorija te niže kategorije) ostvarili rezultate  iznad para terena sa jako malo birdie prilika te dugim trajanjem runde.
Za 2024. godinu smo predvidjeli jednaki dugi plan terena za MPO i Red kategoriju, te novi kraći plavi plan terena za ostale kategorije.
U plavoj postavi terena biti će više kratkih teeova ili kratkih pozicija koša.

Plan terena biti će dostupan na ovoj stranici prije početka turnira. Trenutno možete preuzeti plan terena sa turnira igranog 2023. godine.

Bijela (duga) postava terena igrana je do sada na nekoliko turnira, a trenutno važeći rekordi su kod muških 48 (-10) što je odigrao Stanislaus Amann (rejting 1036) dva puta na turniru 2023., te kod žena 60 (+2) što je odigrala Andreja Bernjak (rejting 919)  na turniru 2023.

Disc golf Disc golf Disc golf


Ostale informacije

Komunikacija sa sudionicima
Za komunikaciju sa sudionicima biti će otvorena WhatsApp grupa kojoj sudionici mogu pristupiti preko linka koji će im biti poslan e-mailom.
Pristupanje WhatsApp grupi nije obavezno, ali za vrijeme turnira sve obavijesti (promjene satnice, grupe za 1., 2. i 3. rundu itd.) će biti isključivo javljene putem te grupe.
Putem ove grupe sudionici mogu javiti ukoliko iz nekog razloga kasne na sastanak s igračima, odraditi obavezan check-in u nedjelju prije 3. runde (da ne moraju osobno dolaziti u Golf kuću), javiti rezultat CTP natjecanja, ako su nešto izgubili ili našli na terenu itd.

Vrijeme
Vremensku prognozu za Toplice Sveti Martin možete pratiti na Yr.no stranici. U slučaju lošeg vremena možete pratiti i radar munja ili pak radarski prikaz padalina.
s obzirom da se teren jednim dijelom nalazi u staroj šumi u slučaju najavljenog jakog vjetra (jačeg od 10 m/s) natjecanje može biti odgođeno (ili preseljeno na drugu lokaciju) zbog sigurnosti natjecatelja.

Hrana

Sudionicima turnira biti će ponuđena opcija da unaprijed naruče ručak u subotu ili večeru u subotu. Točan popis jela i cijene biti će dostupne naknadno.

Parking
Ukoliko dolazite autom parkirati možete u blizini Golf kuće (Google Maps). Imajte na umu da se u blizini nalazi koš staze 18 te da postoji opasnost da igrači diskom pogode vozila koja su parkirana odmah do stepenica prema Golf kući.
Preporučeni parking je 250m udaljeni parking uz hotel Terme (Google Maps).
Parkiranje na obje lokacije je besplatno.

WC
U sklopu Golf kuće se nalazi WC. Dodatno se .može koristiti i WC u sklopu hotela (bočni ulaz sa strane šume / staze 1).

Fotografije
Sve fotografije koje napravimo na turniru biti će na kraju svakog dana dodane u Google Photos Album te ih možete preuzeti i koristiti za društvene mreže.
Kod objava na Instagramu po mogućnosti koristite #spahills #discgolfsvetimartin #toplicesvetimartin #eventbylagoda @lagoda_disc_golf @visitmedimurje

Popratni sadržaji


Ace Pool

Svi igrači koji to žele mogu platiti 1€ u gotovini što se stavlja u posebnu kasicu. Ova kasica se puni na svim turnirima u organizaciji Lagoda Disc Golfa pa postoji mogućnost da u kasnci na dan turnira već bude određeni iznos.
Igrač koji na turniru pogodi as postaje dobitnik cijelog nagradnog fonda Ace pool-a. Ako dva ili više igrača na istom turniru pogode as, oni dijele ace pool. Ako niti jedan igrač ne pogodi as, ace pool se prenosi na idući Lagoda turnir, i tako dalje sve dok na jednom turniru Ace pool ne bude isplaćen.
Igrač koji želi sudjelovati u Ace poolu mora uplatiti 1€ prije početka prve runde. Ako igrač pogodi as, a nije uplatio ace pool prije početka prve runde on nema pravo na nagradu.

CTP – Closest to the pin
CTP natjecanje se igra kroz sve tri runde turnira na dvije staze, a najbolji je igrač čiji disk dođe u mirovanje najbliže košu.
Uz stup koša će se nalaziti metar te igrač čiji disk dođe u mirovanje u blizini koša može izmjeriti udaljenost od stupa do diska.
Da bi rezultat bio priznat udaljenost mora biti manja od 3m, a igrač treba rezultat javiti u službenu WhatsApp grupu turnira.
U svakoj rundi na dvije staze igrač sa najboljim rezultatom će se kvalificirati u finale CTP natjecanja. Na taj način će se 6 igrača plasirati u finalni dio natjecanja.
U slučaju da neki igrač osvoji CTP više od jednom, on ulazi u finalni dio natjecanja sa toliko diskova /bacanja koliko je puta osvojio CTP.

Finalni dio CTP igre odvija se u nedjelju nakon završetka 3. runde i to na način da 6 igrača baca jedan disk prema košu - bacat će se od prizemlja Golf kuće prema terenu.
Tri najbolja rezultata prolaze u drugi krug te bacaju ponovno.
Najbolji rezultat ostvaruje titulu pobjednika CTP natjecanja.

Overachiever
Nagrada se dodjeljuje za igračicu ili igrača koji je odigrao turnir u prosjeku najviše iznad svog rejtinga (prema trenutnim rejtinzima na PDGA stranici).
U ovom natjecanju sudjeluju svi sudionici turnira koji imaju PDGA broj i aktivno članstvo te u svojem rejtingu imaju sadržano najmanje 20 odigranih rundi.

Nagrade i Tournament respect tombola
Na većini turnira koje organiziramo dodjeljuju se trofeji i eventualne manje nagrade za najbolja tri igrača u svakoj kategoriji, dok dodatno na to nagrađujemo putem tombole sve igrače koji su to zavrijedili poštujući pravila turnira.
Na ovom turnir dodjeljujemo vrjednije nagrade za najbolje u svakoj kategoriji tako da će tombola na kraju turnira, imati samo nekoliko manjih nagrada.

Da bi igrač mogao preuzeti nagradu u tomboli mora:
1. Biti prisutan na sastanku s igračima (kada pročitamo vaše ime na početku sastanka trebate biti prisutni)
2. Platiti kotizaciju za turnir unaprijed ili za vrijeme turnira (najkasnije do početka proglašenja pobjednika)
3. Odigrati sve runde turnira
4. Prijaviti se na vrijeme (obavezan check-in) ukoliko je to navedeno u satnici turnira
5. Biti prisutan na proglašenju pobjednika

Ukoliko igrač bude izvuče u tomboli, a nije ispunio sva četri kriterija, ne može preuzeti nagradu već se izvlači idući igrač. Isti igrač ne može osvojiti nagradu na tomboli na dva turnira u nizu.