Triple Bogey Tour 2022 - work

Triple Bogey Tour se sastoji od 3 turnira koji će se igrati kroz proljeće 2022. godine i to prema slijedećem rasporedu:

#1: Spring Forester (subota i nedjelja, Ožujak / Mart 11 i 12) u Varaždinu, teren Drava Forester, Hrvatska
#2: Blooming Hills (subota i nedjelja, Travanj / April 9 i 10) u Toplicama Sveti Martin, Hrvatska
#3: Rakičan (subota i nedjelja, Svibanj / Maj 14 i 15) u Rakičanu - Murska Sobota, Slovenija

Svaki turnir će se igrati kao dvodnevni od tri runde po 18 staza, bez finala, a nakon proglašenja pobjednika, igrati će se i dodatna Lagoda Team Game za one ekipe koje budu željele sudjelovati.Igrač koji je na prvom kolu toura imao pravo sudjelovati u određenoj kategoriji (npr. netko sa rejtingom 846 dovoljnim za Green) može sudjelovati u toj istoj kategoriji na sva tri kola toura, čak i ako mu rejting u međuvremenu prijeđe preko limita kategorije (npr. preko 850).
Svaki igrač ima pravo sudjelovati u višem rangu od onog u kojem spada po rejtingu, ali ako se za prvi turnir prijavi u npr. Green, ne može nakon toga prijeći u Red.
Igrači bez rejtinga se mogu prijaviti za natjecanje ako su do sada igrali PDGA turnire i runde na tim turnirima su im, u prosjeku, vrijedne ispod granice te kategorije.
Igrač koji nikad nije igrao turnire i ne može se približno odrediti njegov rejting, može se prijaviti u kategoriju po želji, ali ukoliko na turniru odigra runde iznad nivoa te kategorije, biti će prebačen u kategoriju u koju pripada po nivou igre.

Za vrijeme turnira natjecanje će se odvijati u grupama koje će od prve runde biti razdvojene po kategorijama, a igrači će u prvoj rundi, unutar pojedine kategorije, biti grupirani nasumično, onako kako ih PDGA stranica posloži.

Kotizacija za turnir u kategorijama Green, Red, White i Gold iznosi 100 kn / 14€, a kotizacija za kategoriju Purple iznosi 35 kn / 5€ i plaća se na račun Lagoda j.d.o.o. prije održavanja turnira.
Dodatno na kotizaciju za turnir, svi igrači plaćaju i kotizaciju za Tour u iznosu od 35 kn / 5€ i taj cijeli iznos se skuplja (u kasicu po principu Ace Poola) i ide u nagradni fond za ukupni plasman cijelog toura. Svaka kategorija će imati svoju "kasicu" i što će više igrača sudjelovati u njoj, biti će bogatiji i nagradni fond.
Nakon održanog posljednjeg kola 25% najbolje plasiranih igrača za svaku kategoriju primiti će novčane nagrade prema tablici raspodjele. Detalji oko bodovanja toura i postoci raspodjele novčanih nagrada biti će objavljeni prije prvog turnira.

Kao primjer, pretpostavimo da na tri turnira toura prosječno sudjeluje 15 igrača koji igraju Green, tada će se sakupiti nagradni fond od 225€ kojeg će podjeliti najboljih 4 igrača, i to oprilike pobjedniku 100€ (45%), drugome 70€ (31%), trećemu 40€ (18%) i četvrtome 15€ (6%).Lagoda Team Game
U sklopu svakog natjecanja toura, nakon odigrane 3. runde i proglašenja pobjednika, odigrati će se i ekipno natjecanje Lagoda Team Game, u formatu od 2 runde po 8 staza. U tom natjecanju će sudjelovati ekipe po 4 igrača, kotizacija po ekipi iznosi 20 kn / 3 €, a voditi će se i poredak ekipnog djela za cijelu tour te će najbolje ekipe osvojiti nagrade (vrijednost će ovisiti o broju ekipa koje budu sudjelovale).

Pravila:
Svaka ekipa mora među članovima imati najmanje 2 igrača rejtinga ispod 888.
Ekipa može na drugim turnirima imati različite članove, ali najmanje dva člana iz ekipe sa prvog turnira, moraju biti u ekipi i na preostala dva turnira.
Igrač može nastupati samo za jednu ekipu kroz cijeli tour (tako da ne može netko npr. u svakom turniru igrati za drugu ekipu).

Team game se igra u dvije runde po 8 staza. Svaki član ekipe mora izvesti početno bacanje (tee shot) sa dvije (2) staze. Igrači se izmjenjuju u bacanjima, tako da svaki izvodi po jedno bacanje i to bez da se ponavljaju dok god svi nemaju jednaki broj bacanja. Tada netko može bacati ponovno.
Nakon prve runde, ekipe igraju u grupama ovisno o plasmanu.

Primjeri:
- igrač A baca početno, igrač B baca dalje prema košu, igrač C putta i promašuje, igrač D putta i pogađa
- igrač A baca početno, igrač B baca dalje prema košu, igrač C putta i promašuje, igrač D putta i promašuje, i sada može ponovno igrati bilo koji igrač, i tako dalje