Održan je Chasing Sparrows 2023

U subotu 18.2. 2023. je u Varaždinu održano 3. izdanje disc golf turnira Chasing Sparrows. Natjecanje se igralo na terenu uređenom na zelenoj površini između vodovodne ulica i Gradskog groblja, a sudjelovalo je 40 igračica i igrača iz Hrvatske, Austrije, Slovenije, Mađarske i Srbije. Vrijeme je bilo primjereno sredini veljače, oblačno i uz lagani vjetar do 4 m/s, ali ne prehladno pa su igrači mogli pokazati najbolje od svoje igre.
Natjecanje je započelo u 10:30 sati, odvijalo se u dvije runde po 18 staza, te je završilo proglašenjem pobjednika oko 16:30 sati.

U otvorenoj kategoriji MPO sudjelovalo je 6 igrača, a po završetku dvije runde njih trojica našlo se na diobi prvog mjesta sa rezultatom od 21 bacanja ispod par-a – Aki Vucković (DGK Varaždin), Aleksandar Bato Sudžuković (DKG Varaždin) te Tomislav Gorički (Flying Disc klub Zagreb). Svo troje je pristupilo doigravanju gdje je Sudžuković bio najprecizniji te tako odnio pobjedu dok su Vucković i Gorički podjelili drugo mjesto.

U ženskoj otvorenoj kategoriji FPO sudjelovalo je pet igračica, a pobjedu je odnijela Danica Pajtak (DGK Varaždin) sa odličnih -15 u odnosu na par te rundama vrijednim 896 i 906 rejting bodova. Drugo mjesto pripalo je Iri Molnar Gorički (FDK Zagreb), a treće Tini Šimenc (DGK Lagoda, Varaždin).

Osim u elitnim otvorenim kategorijama natjecanje se odvijalo i u tri niže kategorije otvorene za oba spola prema standardu svjetskog udruženja igrača PDGA – najvišoj crvenoj, nižoj zelenoj i najnižoj početničkoj ljubičastoj.

U crvenoj kategoriji za igrače rejtinga do 900 sudjelovalo je troje igrača, a zanimljivost je da su sva trojica bili u varijaciji imena Tom – dva Tomislava i jedan Tommy. U konačnici svi troje završili su unutar dva bacana razlike, ali je Tomislav Ćavar (FDK Zagreb) odnio pobjedu dok su Tomislav Kačavenda (DGK Stubaki) i Tommy Vacca (Austrija) podjelili drugo mjesto.

U zelenoj kategoriji za igrače rejtinga do 850 sudjelovalo je 10 igrača, a ovdje su se do završetka zadnje staze za pobjedu borili Josip Magdalenić (FDK Nova Gradiška) i Borna Vardić (DGK Varaždin). U konačnici je pobjedio Magdalenić, drugo mjesto je zauzeo Vardić, a na treće se plasirao Toni Denona (DGK Varaždin).

U početničkoj ljubičastoj kategoriji za igrače rejtinga do 800 sudjelovalo je 16 igračica i igrača, a pobjedu je sa odličnih -8 odnio Patrik Grof (DGK Lagoda) ispred Luke Kruljca i Danijela Belančića (oba iz FDK Nova Gradiška).

Popratna događanja uz igru bili su i Ace pool te CTP. Kasica za Ace pool već je iznosila 25€ sa ranijih turnira, a na ovom turniru ju je uplatilo je 28 igrača pa je iznos potencijalne nagrade bio 53€. Kako as nije pogođen tako se navedeni iznos prenosi na idući turnir u organizaciji Lagode – Mars Springs. CTP (Closest to the pin) igru na stazi 4 je osvojio Bato Sudžuković čiji je disk završio na 42.8 cm od koša.

Nakon svečanosti dodjele priznanja najboljima u svim kategorijama održana je i turnirska tombola u kojoj su dodijeljene nagrade u ukupnoj protuvrijednosti od 130 €. Igrači koji su izvučeni u tomboli su mogli birati neke od nagrada (disc golf ruksak, majice i suveniri sa znakom turnira itd.). Nagradu su preuzeli Tomislav Ćavar, Tina Zrinski, Jurij Ivanovski, Davor Galic, Patrik Grof i Adrian Liber.

Rezultati natjecanja nalaze se na PDGA stranici.