Chasing Sparrows 2023

Chasing Sparrows je jednodnevni turnir koji se igra u subotu 18.2. 2023. u Varaždinu, u formatu od dvije runde po 18 staza. Ovaj turnir je savršena prilika za sve početnike u disc golfu da se okušaju u "ozbiljnijem" natjecanju jer su staze relativno krate (45 do 65 metara), praktički nema grmlja gdje bi se mogli zagubiti diskovi, a u svakoj rundi istih 9 staza igra se dva puta pa je lakše i savladati teren. Jedna runda natjecanja traje do 90 minuta.

Vremensku prognozu za Varaždin možete pratiti na Yr.no stranici.

Program turnira je kako slijedi:

Subota 18.2.
9:00 okupljanje na terenu, trening
10:00 sastanak s igračima, tee 1
10:30 početak igre u 1. rundi (trajanje oko 120 minuta)
- stanka 90 minuta (odlazak na ručak - restoran Šanjek)
14:15 početak igre u 2. rundi
- proglašenje pobjednika (oko 16)


Prijave
Natjecanje će se odvijati u kategorijama MPO (otvorena za muške i ženske igrače), FPO (otvorena ženska), Red (igrači oba spola PDGA ratinga do 900), Green (igrači oba spola PDGA ratinga do 850) te Purple (igrači oba spola PDGA ratinga do 800). Svaki igrač se može prijaviti za natjecanje u višoj kategoriji (svi igrači se npr. mogu prijaviti u MPO), ali u nižoj kategoriji možete igrati samo ako vam to dopušta rejting, npr. neko s rejtingom 801 ne može igrati Purple).
Igrači koji nisu članovi PDGA i nemaju rejting mogu igrati Purple kategoriju samo ukoliko do sada nisu igrali PDGA turnire, ili su igrali PDGA turnire i posljednjih 6 rundi im u prosjeku ne vrijedi više od 800 rejtning bodova. Ukoliko im te runde vrijede više od 800 tada mogu igrati kategoriju Green ili MPO / FPO.

Broj sudionika ograničen je na 45, odnosno, natjecanje će se igrati u najviše 9 grupa po 5 igrača.
Iznos kotizacije za kategorije MPO, FPO i Green iznosi 14 €, a iznos kotizacije za kategoriju Purple iznosi 7 €.
Kotizacija uključuje organizaciju turnira, naknadu Hrvatskom Flying disc savezu, manje nagrade za najbolje igrače u kategorijama MPO, FPO i Green, manju nagradu za pobjednika u kategoriji Purpl te nagrade za tombolu.
Kotizaciju za sudjelovanje molim da uplatite na žiro račun prije ili nakon turnira:
Lagoda jd.o.o., Varaždin, HR6323400091110550349
Tko ne uplati unaprijed moći će platiti i gotovinom na samom turniru.

Da bi se prijavili za natjecanje otvorite zasebnu stranicu prijava.
Rezultati natjecanja te rezultati uživo biti će objavljeni na PDGA stranici.

Igra
Natjecanje će se odvijati u slijedećem formatu:
Runda 1 - grupe će biti formirane sa izmješanim kategorijama i jakosnim skupinama određenima prema PDGA ratingu. Truditi ćemo se da igrače iz istih klubova / država u prvoj rundi ne stavimo u iste grupe, kako bi se kroz igru družili s igračima koje ne vide redovito.
Runda 2 - grupe formirane po rezultatu, bez mješanja kategorija.

Teren
Teren od 9 staza uređen je na lokaciji uz Vodovodnu ulicu, a u svakoj rundi svih 9 staza će se igrati dva puta. Teren je prilagođen početnicima te su staze dužie od 45 do 65 metara.
Plan terena možete preuzeti na ovoj stranici u obliku PDF-a.

Ova postava terena igrana je do sada na 7 PDGA turnira, a trenutno važeći rekordi su kod muških 39 (-15) što su odigrali Martin Doerken (Njemačka, rejting runde 1021), Zack Bevelacqua (Slovenija, rejting runde 1014), Derek Robins (Velika Britanija, rejting runde 1014) i Bato Sudžuković (dva puta, rejting 1010), te kod žena 42 (-12) što je odigrala Wiebke Jahn i to dva puta na turniru "the Wedding of Tina & Dinko" (rejting runde 976 i 968).
Popis najboljih rezultata na terenu potražite u PDF dokumentu.

Parking
Sudionici mogu koristiti parking Gradskog groblja Varaždin koji je od mjesta okupljanja udaljen oko 350 m. Molimo da ne parkirate u Vodovodnoj ulici kako izbjegli potencijalne probleme sa stanovnicima te ulice.
GPS lokacija parkinga je: 46.308110, 16.327241 (google karta)

WC
Kako na terenu nema WC-a, za korištenje istog predlažemo odlazak u jedan od dva obližnja kafića koji se nalaze na suprotnom kraju parkinga Gradskog groblja Varaždin - Caffe bar Aleja (poznatiji kao Tri mrtvaca) ili Gossip bar (pješke 400-500 m), odnosno u Konzum shopping Centar na adresi Gustava Krkleca 1 (pješke 700 m, autom 1 minuta).
U pauzi za ručak prepročit ćemo odlazak u restoran Šanjek gdje ćete moći koristiti i WC.

Fotografije i društvene mreže
Sve fotografije koje napravimo na turniru biti će na kraju svakog dana dodane u Google Photos Album te ih možete preuzeti i koristiti za društvene mreže.
Kod objava na Instagramu po mogućnosti koristite #discgolfvodovodna #varazdin i označite Lagoda Disc Golf @lagoda_disc_golf

Ace Pool
Svi igrači koji to žele mogu platiti 1€ u gotovini što se stavlja u posebnu kasicu. Sa prošlog Lagoda turnira u Ace Pool kasici već se nalazi 25 €.
Igrač koji na turniru pogodi as postaje dobitnik cijelog nagradnog fonda Ace pool-a. Ako dva ili više igrača na istom turniru pogode as, oni dijele ace pool. Ako niti jedan igrač ne pogodi as, ace pool se prenosi na idući Lagoda turnir, i tako dalje sve dok na jednom turniru Ace pool ne bude isplaćen. Ace pool se neće prenijeti na Euro Tour Pro Forester.
Igrač koji želi sudjelovati u Ace poolu mora uplatiti 1€ prije početka prve runde. Ako igrač pogodi as, a nije uplatio ace pool prije početka prve runde on nema pravo na nagradu.

CTP – Closest to the pin
Na stazi 4/13 (48 m) ćemo organizirati dodatno natjecanje u tome tko je bacio disk najbliže košu, a odvijati će se za vrijeme igre u 1. i 2. rundi. Uz stup koša će se nalaziti metar te igrač čiji disk dođe u mirovanje u blizini koša može izmjeriti udaljenost od stupa do diska. Onaj igrač čiji disk nakon završene druge runde natjecanja bude imao najmanju udaljenost od koša osvaja nagradu.
Da bi rezultat bio važeći disk mora biti udaljen 5m ili manje od koša, a fotografiju sa udaljenosti prikazanoj na metru trebate poslati u WhatsApp grupu.

Nagrade i Tournament respect tombola
Na turnirima koje organiziramo dodjeljuju se manje nagrade za najbolja tri igrača u MPO, FPO i Green kategoriji koje plaćaju puni iznos kotizacije, te nagrada pobjedniku Purple kategorije (koji plaćaju sniženu kotizaciju), dok dodatno na to nagrađujemo putem tombole sve igrače koji su to zavrijedili. Tombola se održava na kraju turnira, nakon proglašenja pobjednika u svim kategorijama. Uobičajena glavna nagrada na tomboli je disc golf ruksak.

Da bi igrač mogao preuzeti nagradu u tomboli mora:
1. Biti prisutan na sastanku s igračima
2. Platiti kotizaciju za turnir unaprijed ili za vrijeme turnira (najkasnije do početka proglašenja pobjednika)
3. Odigrati sve runde turnira
4. Prijaviti se na vrijeme (obavezan check-in) ukoliko je to navedeno u satnici turnira
5. Biti prisutan na proglašenju pobjednika

Ukoliko igrač bude izvuče u tomboli, a nije ispunio sva četri kriterija, ne može preuzeti nagradu već se izvlači idući igrač.

Isti igrač ne može osvojiti nagradu na tomboli na dva turnira u nizu.
Na turniru Chasing Sparrows 2023 nagradu ne mogu dobiti igrači koji su ju dobili na turniru Frosty Hills 2023 - Balint Kazai, Tina Šimenc, Aki Vucković, Adis Isanović, Nino Đurak, Aron Bognar, Anđelko Zrinski, Alexander Regenfelder, Matic Blaž i Tomislav Frković.