Frosty Hills 2024

Turnir Frosty Hills će se igrati u subotu 20.1. 2024. u Toplicama Sveti Martin i to formatu od dvije runde po 14 staza.

Turnir se igra na Spa Hills terenu u sklopu resorta LifeClass Terme Sveti Martin, pa tako igrači, nakon natjecanja mogu planirati i odlazak na zatvorene bazene ili spa zonu resorta.
Zimski turniri u Toplicama Sveti Martin pod nazivom Frosty Hills igraju se od 2017. godine. Kroz prve tri godine (2017., 2018. i 2019.) igrala su se tri jednodnevna turnira povezana u seriju Frosty Hills Series. Nakon toga, 2020. godine igrao se samo jedan jednodnevni turnir, a godinu kasnije se nije igralo zbog pandemije Covid-19. Frosty Hills se ponovno redovito igra od 2022. godine. Na posljednjem, šestom, Frosty Hillsu 2023. sudjelovalo je 47 igračica i igrača iz Hrvatske, Mađarske, Austrije i Slovenije.

Prijave
Natjecanje će se odvijati u kategorijama:
 • MPO (otvorena za muške i ženske igrače)
 • FPO (otvorena ženska)
 • Red (igrači oba spola PDGA ratinga do 900)
 • Green (igrači oba spola PDGA ratinga do 850)
 • Purple (igrači oba spola PDGA ratinga do 800).

Broj sudionika ograničen je na 56, odnosno, natjecanje će se igrati u najviše 14 grupa po 4 igrača.
Iznos kotizacije za kategorije MPO, FPO, Red i Green iznosi 17 €, a iznos kotizacije za kategoriju Purple iznosi 10 €.

Igrači koji nisu članovi PDGA i nemaju rejting mogu igrati Purple kategoriju samo ukoliko do sada nisu igrali PDGA turnire, ili su igrali PDGA turnire i posljednjih 6 rundi (ili manje ako nemaju odigrano 6 rundi) im u prosjeku ne vrijedi više od 800 rejtning bodova. Ukoliko im te runde vrijede više od 800 tada mogu igrati kategoriju Green, Red ili MPO / FPO. Igrač koji nema rejting, a posljednjih 6 rundi (ili manje ako nema odigrano 6 rundi) mu vrijedi više od 850 rejting bodova ne može igrati kategoriju Green već može igrati Red ili MPO / FPO.

Kotizacija uključuje organizaciju turnira, naknadu Hrvatskom Flying disc savezu, manji trofej i manje nagrade za pobjednike u svakoj kategoriji, manje nagrade za 2. i 3. mjesto u MPO i FPO kategoriji te nagrade za tombolu.
U Red, Green i Purple kategorijama trofej i manju nagradu prima samo pobjednik.

Kotizaciju za sudjelovanje potrebno je uplatiti na bankovni račun prije ili nakon turnira:
Lagoda j.d.o.o., Varaždin, HR6323400091110550349
Ukoliko kotizaciju ne uplatite unaprijed plaćanje će biti moguće i gotovinom na samom turniru.

Da bi se prijavili za natjecanje otvorite zasebnu stranicu prijava.
Rezultati natjecanja te rezultati uživo biti će objavljeni na PDGA stranici.

U slučaju izuzetno loše vremenske prognoza (jako hladno vrijeme, jak vjetar u kombinaciji s kišom) postoji mogućnost promjene datuma održavanja natjecanja. U tom slučaju igrači koji su uplatili kotizaciju, a ne mogu sudjelovati u turniru na novi datum imaju pravu na povrat uplate umanjene za bankovne naknade.

Vremensku prognozu za Sveti Martin na Muri (najbliže mjesto do terena) možete pratiti na Yr.no stranici.

Program turnira je kako slijedi:

Subota 20.1.
9:00 okupljanje na terenu, trening
9:45 sastanak s igračima, Golf kuća (pored koša 14)
10:15 početak igre u 1. rundi
12:30 stanka za ručak
14:00 početak igre u 2. rundi
- proglašenje pobjednika (oko 16:00)


Komunikacija sa sudionicima
Svi prijavljeni sudionici biti će kontaktirani putem e-maila najkasnije 5 dana prije turnira sa osnovnim informacijama i novostima vezanima uz nadolazeće natjecanje.
Za komunikaciju u vrijeme samog natjecanja biti će otvorena WhatsApp grupa u kojoj će se kroz trajanje turnira objavljivati sve novosti, a putem njen i sami sudionici mogu međusobno komunicirati (i npr. dogovoriti zajednički trening, odlazak na večeru ili slično)

Turnirski centar
U prizemlju Golf kuće (kod tee 1 / koš 14) uređen je turnirski centar gdje se održava sastanak s igračima, okupljanje igrača prije i nakon rundi te svečanost proglašenja pobjednika.
U turnirskom centru sudionici natjecanja mogu kupiti hladna i topla pića (pivo, radler, energetsko piće, sok, voda, čaj, kava) te slatke grickalice (npr. snickers).
U turnirskom centru postoji WC kojeg mogu koristiti natjecatelji. Zbog kvara jednog WC-a na posljednjim turnirima u funkciji je bio samo jedan WC jednako za muške i ženske igrače. Dodatni WC-i nalaze se u predvorju hotela Terme (250m od golf kuće).

Ručak za vrijeme turnira
U stanci između 1. i 2. runde organiziran je ručak za igrače koji to žele. Cijena ručka iznosi 11€, a servira se u prostoru restorana Quelle kod ulaza u bazene (bivši restoran Vučkovec).
Ručak uključuje juhu, dva glavna jela i dva priloga (servirano na ovalima na stolu), salatu te desert.
Svi prijavljeni igrači biti će kontaktirani e-mailom oko narudžbe ručka.

Igra
Natjecanje će se odvijati u slijedećem formatu:
Runda 1 - grupe će biti formirane sa izmješanim kategorijama i jakosnim skupinama određenima prema PDGA ratingu. Truditi ćemo se da igrače iz istih klubova / država u prvoj rundi ne stavimo u iste grupe, kako bi se kroz igru družili s igračima koje ne vide redovito.
Runda 2 - grupe formirane po rezultatu, bez mješanja kategorija.

Teren
Teren od 14 staza uređen je na prostoru golf terena Sveti Martin i okolnih šuma. Plan terena možete preuzeti na ovoj stranici u obliku PDF-a.
Za igru se koriste koševi Disc Golf Park target model 2023.
Zaletišta će na svim stazama biti uređena sa tepihom umjetne trave.

Ovaj plan terena igran je samo dva puta do sada (Frosty Hills 2022 i 2023) i trenutni rekord terena je 43 (-3, rejting 993) što je odigrao Tomislav Goricki na turniru 2023. godine. Rekord terena za igračice je 53 (+7, rejting 876 i 877) što je na turniru 2023. dva puta odigrala Ana Goricki

Službeni smještaj
Službeni smještaj turnira  je u Hotelu Terme koji se nalazi odmah do disc golf terena te u Apartmanskom naselju Regina. U Apartmanskom naselju na raspolaganju su standard i family apartmani smješteni 250 metara od disc golf terena.
Svi gosti službenog smještaja imaju uključeno neograničeno korištenje termomineralnog zatvorenog kupališta „The Temple of Life“ i vanjskog aquaparka „Martilandia“ (kroz ljetne mjesece), neograničeno korištenje fitness centra / teretane, besplatni WiFi i parking te besplatnu kasnu odjavu – prema raspoloživosti.

Standard apartmani se sastoje od dnevne sobe i jedne spavaće sobe. U spavaćoj sobi se nalazi bračni krevet, dok je u dnevnoj sobi kauč na razvlačenje na kojem može spavati dodatna osoba.
Family apartmani se sastoje od dnevne sobe, spavaće sobe sa bračnim krevetom te druge spavaće sobe sa dva odvojena kreveta. U dnevnoj sobi nalazi se kauč na razvlačenje na kojem može spavati dodatna osoba.

Svi igrači koji smještaj rezerviraju preko Lagoda Disc Golfa ( javite se mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ) ostvaruju pravo na sniženu kotizaciju, odnosno popust od 3 € na iznos kotizacije za svoju kategoriju.
Smještaj u službenom hotelu ili apartmanima nije obavezan tako da sudionici mogu i sami rezervirati neke druge smještajne opcije.

Prijava u hotel i apartmane je na recepciji hotela, a check-in je od 14 sati. Olazak (check-out) je uobičajeno do 11 sati, no za sudionike koji su smještaj rezervirali preko Lagode, omogućen je kasni izlazak u nakon turnira, osim u slučaju da to nije moguće jer u isti apartman dolaze novi gosti taj dan. Potvrdu kasne odjave možete provjeriti na recepciji hotela

Apartmani Regina ***
Vrsta sobe Cijena po osobi Cijena za sobu
Standard apartman - 1 spavaća soba - noćenje s doručkom, 1 osoba 84 € 84 €
Standard apartman - 1 spavaća soba - noćenje s doručkom, 2 osobe 55 € 110 €
Standard apartman - 1 spavaća soba + pomoćni ležaj - noćenje s doručkom, 3 osobe 50 € 150 €
Family apartman - 2 spavaće sobe - noćenje s doručkom, 4 osobe 47 € 188 €
Family apartman - 2 spavaće sobe + pomoćni ležaj - noćenje s doručkom, 5 osoba 44 € 220 €
. . .
Hotel Terme Sveti Martin ****
Vrsta sobe Cijena po osobi Cijena za sobu
Standard - bračni krevet - noćenje s doručkom, 1 osoba 98 € 98 €
Standard - bračni krevet - noćenje s doručkom, 2 osobe 69 € 138 €
Standard - bračni krevet + pomoćni ležaj - noćenje s doručkom, 3 osobe 59 € 177 €


Fotografije i društvene mreže
Sve fotografije koje napravimo na turniru biti će dodane u Google Photos Album te ih možete preuzeti i koristiti za društvene mreže.
Kod objava na Instagramu po mogućnosti koristite #frostyhills #discgolfsvetimartin @lagoda_disc_golf @visitmedimurje

Parking
Sudionici mogu koristiti parking kod Golf kuće (kraj koša 14), ali napominjemo da na tom djelu terena postoji opasnost da vam auto bude pogođen diskom (kod igre na stazi 1 ili 14). (google karte lokacija)

Ukoliko želite izbječi rizik da vam auto pogodi disk parkirajte na velikom parkingu kod hotela Terme. Parking je besplatan. (google karte lokacija)

Ace Pool igra
Svi igrači koji to žele mogu platiti 1€ u gotovini što se stavlja u posebnu kasicu.
Igrač koji na turniru pogodi as postaje dobitnik cijelog nagradnog fonda Ace pool-a. Ako dva ili više igrača na istom turniru pogode as, oni dijele ace pool. Ako niti jedan igrač ne pogodi as, ace pool se prenosi na idući Lagoda turnir, i tako dalje sve dok na jednom turniru Ace pool ne bude isplaćen.
Igrač koji želi sudjelovati u Ace poolu mora uplatiti 1€ prije početka prve runde. Ako igrač pogodi as, a nije uplatio ace pool prije početka prve runde, tada on nema pravo na nagradu.

CTP igra – Closest to the pin
Na stazi 5 (hazard ispred koša) biti će dodatno natjecanje u tome tko je bacio disk najbliže košu za vrijeme igre u 1. i 2. rundi. Uz stup koša će biti metar te igrač čiji disk dođe u mirovanje u blizini koša može izmjeriti udaljenost od stupa do diska. Onaj igrač čiji disk nakon završene druge runde natjecanja bude imao najmanju udaljenost od koša osvaja nagradu.
Da bi rezultat bio važeći disk mora biti udaljen 5m ili manje od koša, a fotografiju sa udaljenosti prikazanoj na metru trebate poslati u službenu turnirsku WhatsApp grupu te navesti udaljenost u centimetrima do koša.

Overachiever nagrada
Nagrada se dodjeljuje za igračicu ili igrača koji je odigrao turnir u prosjeku najviše iznad svog rejtinga (prema trenutnim rejtinzima na PDGA stranici). U ovom natjecanju sudjeluju svi sudionici turnira koji imaju PDGA broj i aktivno članstvo te u svojem rejtingu imaju sadržano najmanje 20 odigranih rundi.

Nagrade i Tournament respect tombola
Na turnirima koje organiziramo dodjeljuju se manje nagrade za najbolja tri igrača u MPO, FPO, Red i Green kategoriji koje plaćaju puni iznos kotizacije, te nagrada pobjedniku Purple kategorije (koji plaćaju sniženu kotizaciju), dok dodatno na to nagrađujemo putem tombole sve igrače. Tombola se održava na kraju turnira, nakon proglašenja pobjednika u svim kategorijama. Uobičajena glavna nagrada na tomboli je disc golf ruksak.

Da bi igrač mogao osvojiti nagradu u tomboli mora:
1. Biti prisutan na sastanku s igračima
2. Platiti kotizaciju za turnir unaprijed ili za vrijeme turnira (najkasnije do početka proglašenja pobjednika)
3. Odigrati sve runde turnira
4. Prijaviti se na vrijeme (obavezan check-in) ukoliko je to navedeno u satnici turnira
5. Biti prisutan na proglašenju pobjednika

Ukoliko igrač bude izvučen u tomboli, a nije ispunio svih pet kriterija, ne može preuzeti nagradu već se izvlači idući igrač.

Isti igrač ne može osvojiti nagradu na tomboli na dva turnira u nizu.
Na turniru Frosty Hills 2024 nagradu ne mogu dobiti igrači koji su ju dobili na turniru Merry Forester 2023.