Puni doživljaj zime na Jingle Hillsu 2023

Jingle Hills se igrao kroz subotu i nedjelju 3. i 4. prosinca / decembra na Spa Hills Disc Golf terenu u Toplicama Sveti Martin. 

Ovo je bilo četvrto izdanje turnira. Jingle Hills je prvi puta igran 7. i 8. 12. 2019. godine kada je na njemu sudjelovala i jedna od najboljih igračica na svijetu - višestruka svjetska prvakinja Paige Pierce, a ukupno je sudjelovalo 35 igračica i igrača iz Austrije, Engleske, Mađarske, Hrvatske, SAD-a i Kanade. Nakon Covid stanke 2020. godine turnir se drugi puta igrao 4. i 5. 12. 2021. godine uz sudjelovanje 39 igračica i igrača iz Austrije, Hrvatske i Slovenije, a treće izdanje održano je 3. i 4. 12. 2022. uz sudjelovanje 46 igračica i igrača koji su, ponovno, pristigli iz Austrije, Hrvatske i Slovenije.

Za sudjelovanje ovogodišnjem na turniru bilo je prijavljeno preko 60 igrača, no, zbog izuzetno loše vremenske prognoze koja je najaviljivala kišu, vjetar i hladno vrijeme kroz cijelu subotu, u danima pred turnirom od natjecanja je odustalo gotovo 20 sudionika, pa je tako konačan broj natjecatelja bio 45 a stigli su iz Hrvatske, Austrije i Slovenije.

Natjecanje se odvijalo kroz tri runde po 18 staza, a započelo je prvom rundom u subotu u 9:15. Za vrijeme igre u prvoj rundi vrijeme je bilo kišno sa uglavnom laganim vjetrom, a temperature tek nešto iznad nule su otežavale igru. Posljednja grupa završila je igru do 12:33, a nakon stanke igra se nastavila drugom rundom u 13:45. Kiša je tijekom pauze prestala te su natjecatelji u drugoj rundi mogli pospremiti kišobrane, ali kako je prolazilo vrijeme počeo je padati mrak te je igra prekinuta oko 16:00 - 16:10 iako nisu sve grupe odigrale cijelu rundu. Tri grupe koje su igrale nešto sporije nisu odigrale od 1 do 6 staza, a njih su dovršile u nedjelju ujutro od 9 sati.
Posljednja treća runda natjecanja igrala se u nedjelju od 10:30 do 13:30. Uvjeti za igru u nedjelju su bili idealni, uz vedro nebo, bez vjetra te sunce koje je grijalo igrače.

U ženskoj otvorenoj FPO kategoriji sudjelovale su četri igračice, a nakon završetka treće runde najbolji rezultat (+33) imale su Danica Pajtak i Raphaela Narath te su pristupile sudden death doigravanju kako bi odredile pobjednicu turnira. Nakon što su imale jednak rezultat na stazama 1 i 9, pobjednica je odlučena CTP igrom na stazi 9 gdje je bolja bila Danica čime je obranila titulu iz 2022. godine. Treće mjesto su sa +50 podijelile Tina Šimenc i Jelena Gecek.

U muškoj otvorenoj MPO kategoriji sudjelovalo je 18 igrača. Pobjedu je odnio Stanislaus Amann sa ukupnih -13 u odnosu na par terena što mu je bila druga pobjeda na ovom turniru (nakon pobjede 2021.). Drugo mjesto osvojio je Blaž Petrovič (-6) dok je treći bio Zack Bevelacqua (+1).

U nižoj Red kategoriji sudjelovalo je 7 igrača. Pobjedu je upisao Michael Narath sa +9 u odnosu na par terena. Drugi je bio Andrej Kozic (+10), a treći Matic Blaž sa +17.

U nižoj Green kategoriji sudjelovalo je 9 igrača. Pobjedu je upisao Antonio Grigić sa +13, ispred Eduard Reicht (+16) i trećeg Kevin Koller (+32).

U najnižoj Purple kategoriji sudjelovalo je 7 igrača. Pobjedu je upisao Marc Lugitsch sa +45. Drugoplasirani je bio Julian Fink (+53), a trećeplasirani Mario Birchbauer (+56).

Najbolja muška runda turnira bila je 52 (-6) što je u drugoj rundi odigrao Blaž Petrović (neslužbeni rejting 999), dok je najbolja ženska runda bila Raphaele Narath (66, +8, neslužbeni rejting 857).

Popratna događanja uz igru bili su i Ace pool, Overachiever te CTP.

CTP igra igrala se na stazi 9 kroz sve tri runde natjecanja, a najboli rezultat upisala je Danica Pajtak čiji disk se zaustavio na 25 cm od koša.

Ace Pool je na ovom turniru uplatilo 40 osoba, ali as nije pogođen pa se iznos prenosi na idući turnir u organizaciji Lagode - Merry Forester 2023.


Nagrada Overachiever dodjeljuje se igraču koji je odigrao turnir u proječnoj vrijednosti rundi najviše iznad svog rejtinga, s time da su u konkurenciji samo igračice i igrači koji već imaju najmanje 20 rundi uključeno u rejting, jer onima koji su tek počeli igrati disc golf je nešto lakše odigrati dosta iznad vlastitog rejtinga za razliku od onih koji disc golf igraju više godina. Treće mjesto u poretku je zauzela Jelena Geček sa +33, drugo Dino Harambašić sa +36, dok je najbolji bio Antonio Grigić koji je odigrao turnir 72 iznad svog osobnog rejtinga.

Nakon svečanosti dodjele priznanja najboljima u svim kategorijama održana je i turnirska tombola u kojoj su dodijeljene nagrade u ukupnoj protuvrijednosti od 40 €. Igrači koji su izvučeni u tomboli su mogli birati neke od nagrada (flašica za vodu, kutija za kolače ili sušilica za obuću). Nagradu su preuzeli Boštjan Lotrič, Mario Birchbauer i Markus Rosenblattl te oni ne mogu osvojiti tombolu na idućem Lagodinom turniru (Merry Forester).

Rezultati natjecanja nalaze se na PDGA stranici.

Sve fotografije koje napravimo na turniru biti će na kraju svakog dana dodane u Google Photos Album te ih možete preuzeti i koristiti za društvene mreže.
Kod objava na Instagramu po mogućnosti koristite #jinglehills #discgolfsvetimartin @lagoda_disc_golf @visitmedimurje