Pierce i Villa osvojili Jingle Hills 2019

Turnir Jingle Hills održan je po prvi puta 7. i 8. Prosinca / Decembra 2019. u sklopu 7-dnevnog turističkog aranžmana Disc golf Christmas Spirit kojeg su zajednički organizirali Lagoda Disc Golf, DMK Vall 042 i Disc Golf Turist (Paige Pierce i Alyssa van Lanen), pa je na turniru sudjelovala i peterostruka te aktualna prvakinja svijeta u disc golfu - Paige Pierce.
Sudjelovalo je ukupno 35 igrača, a uz Paige i disc golf turiste iz SAD-a, Kanade i Velike Britanije natjecali su se i igrači iz regije koji su stigli iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Austrije.

Natjecanja su se odvijala ne terenu od 18 staza jednakih kao što se igrao i Spa Hills turnir 2019, na stalnom dijelu golf terena te okolnim površinama. Par terena bio je 60, a ukupna dužina staza 2.259 m. Rekordi terena prije ovog turnira bili su 64 u ženskoj kategoriji, te 53 u muškoj kategoriji.

U prvoj rundi natjecanja, svjetska prvakinja Paige Pierce odigrala je ispod svojih mogućnosti, ali sukladno periodu van sezone i ležernom pristupu turniru (praktički bez zagrijavanja i bez upoznavanja sa stazama prije same igre), te sa 63 bacanja (rating 930) zauzela vodeću poziciju. Drugo mjesta je držala Danica Pajtak (70, +10), a za treće su se borile Andreja Bernjak (73) i Ana Gorički (75).
U drugoj rundi Paige je popravila svoj rezultat za 1 i s 62 bacanja (rating 939) postavila novi ženski rekord terena, drugi najbolji rezultat runde odigrala je Ana Gorički (70) te se time probila na 3. poziciju prije finalnog natjecanja. Danica Pajtak je odigrala rundu od 71 bacanja i zadržala drugo mjesto, a Andreja Bernjak (75) je pala na 4. mjesto. Posljednje peto mjesto u finalnom dijelu natjecanja zauzela je Ira Molnar Gorički (73).
Finale se igralo na 6 staza, a poredak se nije mijenjao.

U muškoj kategoriji amerikanac Chris Villa je od starta prve runde krenuo odlično, ostvario čistu rundu s 12 bierdia te s rezultatom od 48 bacanja postavio novi rekord terena, za što je dobio rating 1.064. Drugo mjesto je držao austrijanac Laurenz Schaurhofer (54, -6), treće njegov sunarodnjak Stanislaus Amann (56, -4), a još je jedan igrač bio s rezultatom ispod para – britanac Derek Robins odigrao je 59.
Drugu rundu je Villa odigrao nešto lošije, ali je s 53 bacanja (-7) uvjerljivo zadržao vodstvo prije finala. Amann je odigrao najbolju rezultat runde i s 52 (-8) se probio na 2. mjesto, a Schaurhofer je s -5 zaokružio troje sigurnih za postolje jer je od njega, do četvrtog Robinsa bilo 13 bacanja razlike. Za posljednje peto mjesto u finalu izjednačeni su bili mađar Peter Kiss i austrijanac Manuel Oman, pa su obojica krenula u natjecanje, uz pravilo da prvi koji odigra jednu stazu lošije ispada iz daljnjeg finala.
U finalnom natjecanju Villa je zadržao prvo mjesto, dok se dogodila promjena na drugom – Schaurhofer je s -3 preskočio Amanna koji je neuspješno riskirao pa odigrao +4 i pao na treće mjesto. Robins je bio četvrti, a Oman nakon dobivenog duela s Kissom na prvoj stazi zauzeo 5. mjesto.

Rezultati turnira nalaze se na PDGA i Disc golf Metrix stranicama.