Lagoda Disc Golf

Tvrtka Lagoda j.d.o.o. osnovana je 2012. godine s ciljem razvoja disc golf sporta na području Hrvatske te uz njega povezanih oblika turizma za što je 2013. godine dobila potporu Ministarstva turizma na natječaju za “Inovativni turizam”.

Osnivači tvrtke, braća Maja i Dinko Šimenc, sportom se aktivno bave od 2011. godine te imaju bogato iskustvo sudjelovanja na međunarodnim turnirima u petnaestak zemalja i osobne kontakte s igračima iz cijelog svijeta. Tvrtka proizvodi i prodaje svu potrebnu opremu za uređenje i opremanje disc golf terena te organizaciju turističkih i sportsko-rekreativnih sadržaja. U realizaciji je i otvaranje web shopa putem kojeg će igračima biti dostupni diskovi i ostala oprema najpoznatijih svjetskih proizvođača.

Međunarodni turniri u Hrvatskoj
Tvrtka Lagoda je do siječnja 2024. godine organizirala u Hrvatskoj i Sloveniji više od stotinu međunarodnih turnira, među kojima ističemo Europsko prvenstvo 2018. godine (pogledajte snimku), Svjetsko ekipno prvenstvo 2022. godine, turnir Europske turneje Euro Tour Pro Forester 2022 (pogledajte snimku) te turnir Euro Tour Pro Forester 2023 na kojem je sudjelovala najveća zvijezda sporta - šesterostruki i tada aktualni svjetski prvak, amerikanac, Paul McBeth (pogledajte snimku).

Do danas smo turnire sa sudionicima među kojima je gotovo uvijek bilo i stranaca organizirali na uređenim disc golf terenima - u Varaždinskim Toplicama, Platku i Toplicama Sveti Martin te na privremenim terenima uređenim s montažnom opremom u Varaždinu (teren Drava i teren Vodovodna), u Zagrebu (teren Bundek, teren KIF) te u Murskoj Soboti u Sloveniji (teren Rakičan).

Disc golf turizam
Osim događanja vezanih uz turnire, a u suradnji sa turističkom agencijom DMK Vall 042, osmišljeni su i turistički paket aranžmani Disc golfom kroz Hrvatsku namijenjeni zaljubljenicima u disc golf i sa ciljem da se kroz više dana proputuje dio Hrvatskih znamenitosti, ali i obiđu različiti disc golf tereni. Takav aranžman održali smo do sada dva puta i to sa posebnom gošćom – Paige Pierce, peterostrukom svjetskom prvakinjom u disc golfu, a sudjelovali su turisti iz Kanade, SAD-a, Velike Britanije, Njemačke, Mađarske i Slovenije.
Pročitajte cjelovite informacije o mogućnostima za razvoj disc golf turizma u Vašoj destinaciji.

Team building i drugi programi
Za sve zainteresirane, na upit, možemo organizirati i team building programe koji se baziraju na disc golf igri ili koji su djelomično vezani na disc golf. Do sada smo organizirali 20-ak team buildinga vezanih uz disc golf, a sudionici su se uvijek dobro zabavili.

Uređenje disc golf terena
Tvrtka Lagoda j.d.o.o. je do sada izradila projekte i realizirala uređenje jedina četri stalna disc golf terena u Hrvatskoj. Cijena cjelokupnog projekta za teren od 18 staza zavisi o stupnju uređenosti terena i vrsti opreme, a kreće se od početnih 14.000 € pa do 30.000 €, s time da se mogu urediti i tereni namijenjeni početnicima od 6, 9 ili 12 staza po cijenama već od 5.000 €. Nakon uređenja svakog terena kojeg projektiramo, naša tvrtka aktivno sudjeluje u njegovom korištenju kroz organiziranje edukacija i treninga za zainteresirane građane i turiste, pokretanje i koordiniranje lokalnih i regionalnih liga te domaćih i međunarodnih turnira.
Također, potičemo osnivanje lokalnih disc golf klubova te im pružamo svekoliku potporu pri registraciji, početnom djelovanju, razvoju i osmišljavanju različitih disc golf sadržaja s ciljem omasovljenja kluba i aktivnog uključivanja u sport što šireg kruga lokalnog stanovništva.

Za kuće za odmor i druge objekte vezane uz turizam osmislili smo model uređenja disc golf trening zone, svojevrsnog mini-igrališta koje se može urediti na površini od minimalno 10 x 15m te na kojem gosti objekta mogu igrati nekoliko zabavnih igara. Cijena takvog modela kreće se od 550 €, a više detalja potražite u zasebnom članku.

Sa svim upitima javite nam se na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili +385981936437 (WhatsApp)