Lagoda Disc Golf

Tvrtka Lagoda j.d.o.o. osnovana je 2012. godine s ciljem razvoja disc golf sporta na području Hrvatske te uz njega povezanih oblika turizma za što je 2013. godine dobila potporu Ministarstva turizma na natječaju za “Inovativni turizam”.

Osnivači tvrtke, braća Maja i Dinko Šimenc, sportom se aktivno bave preko 10 godina te imaju bogato iskustvo sudjelovanja na međunarodnim turnirima u petnaestak zemalja i osobne kontakte s igračima iz cijelog svijeta. Tvrtka proizvodi i prodaje svu potrebnu opremu za uređenje i opremanje disc golf terena te organizaciju turističkih i sportsko-rekreativnih sadržaja. U realizaciji je i otvaranje web shopa putem kojeg će igračima biti dostupni diskovi i ostala oprema najpoznatijih svjetskih proizvođača.

Međunarodni turniri u Hrvatskoj
Lagoda j.d.o.o. je do siječnja 2021. godine organizirala 62 međunarodna turnira na kojima je sudjelovalo više od 500 različitih igrača iz 31 države (od Sad-a, preko cijele Europe pa do Singapura), a posebno ističemo održanih 8 izdanja turnira Drava Forester, Europsko prvenstvo 2018. godine te dobiveno domaćinstvo EuroTour natjecanja 2021. i WFDF-ovog Svjetskog ekipnog disc golf prvenstva koje će se 2022. održati u Varaždinu.

Uz varaždinski Drava Forester, do sada su organizirani turniri sa sudionicima iz inozemstva i na ostalim terenima koje je uredila Lagoda - u Varaždinskim Toplicama, Platku i Toplicama Sveti Martin, a jedno izdanje je doživio i turnir Bundek Open na privremenom terenu u Zagrebu.

Stray Disc Tour je događanje vezano uz resort Terme Sveti Martin koje kroz 9 dana u cjelinu povezuje tri disc golf turnira na različitim lokacijama (u Varaždinu, Varždinskim Toplicama te Toplicama Sveti Martin) te turističke i eno-gastro sadržaje.

Disc golf turizam
Osim događanja vezanih uz turnire, a u suradnji sa turističkom agencijom DMK Vall 042, osmišljeni su i turistički paket aranžmani Disc golfom kroz Hrvatsku namijenjeni zaljubljenicima u disc golf i sa ciljem da se kroz više dana proputuje dio Hrvatskih znamenitosti, ali i obiđu različiti disc golf tereni. Takav aranžman održali smo do sada dva puta i to sa posebnom gošćom – Paige Pierce, peterostrukom svjetskom prvakinjom u disc golfu, a sudjelovali su turisti iz Kanade, SAD-a, Velike Britanije, Njemačke, Mađarske i Slovenije.

Team building i drugi programi
Za sve zainteresirane, na upit, možemo organizirati i team building programe koji se baziraju na disc golf igri ili koji su djelomično vezani na disc golf.

Uređenje terena
Tvrtka Lagoda j.d.o.o. je do sada izradila projekte i realizirala uređenje jedina tri stalna disc golf terena u Hrvatskoj. Cijena cjelokupnog projekta za teren od 18 staza zavisi o stupnju uređenosti terena i vrsti opreme, a kreće se od početnih 85.000 kn pa do 200.000 kn, s time da se mogu urediti i tereni namijenjeni početnicima od 6, 9 ili 12 staza. Nakon uređenja svakog terena kojeg projektiramo, Lagoda j.d.o.o. aktivno sudjeluje u njegovom korištenju kroz organiziranje edukacija i treninga za zainteresirane građane i turiste, pokretanje i koordiniranje lokalnih i regionalnih liga te domaćih i međunarodnih turnira.
Također, potičemo osnivanje lokalnih disc golf klubova te im pružamo svekoliku potporu pri registraciji, početnom djelovanju, razvoju i osmišljavanju različitih disc golf sadržaja s ciljem omasovljenja kluba i aktivnog uključivanja u sport što šireg kruga lokalnog stanovništva.