Razvoj disc golf turizma

Želite li privući veći broj posjetitelja u vašu destinaciju?

Želite li produžiti trajanje turističke sezone?

Želite li lokalnom stanovništvu pružiti novu i uzbudljivu sportsko-rekreativnu aktivnost?

Ulaganje u disc golf infrastrukturu i turizam može biti odgovor na vaše potrebe!

Disc golf je urbana i moderna verzija klasičnog golfa, a uređenje terena je u potpunosti ekološko.
Sport privlači igrače svih dobnih skupina, uključujući i potpune početnike.
Zaljubljenici u disc golf koriste moderne tehnologije kako bi pronašli uređene terene te se okušali u igri na njima.
Disc golf natjecanja se mogu organizirati tijekom cijele godine što može produžiti turističku sezonu.
Sport je izuzetno popularan u Skandinaviji i Zapadnoj Europi, dok je u Južnoj Europi uređeno jako malo terena, što ukazuje na potencijal privlačenja novih turista u destinaciju.
Uređenje rekreativnog terena može se realizirati uz ulaganje već od 6.000 €, a u funkciju se mogu staviti i, primjerice, zapuštene šumske površine.

C1 exp darkomares 2023 06 07 13 55 51 v1 EXP 1280

Disc golf je sport koji se igra s plastičnim diskovima (frizbijima), a umjesto rupa u tlu kao mete se koriste metalni koševi u koje je potrebno pogoditi diskom. Tereni za disc golf uređuju se na parkovnim površinama (npr. park Prater u Beču), ali mogu se koristiti i zapuštene šumske površine, čime se revitaliziraju i pretvaraju u atraktivne rekreativne prostore.

Ova dinamična igra privlači igrače svih dobnih skupina i razina iskustva, te je izuzetno popularna među mladima i obiteljima, a pogodna je i za starije osobe. Ulaganje u razvoj disc golfa i povezanih oblika turizma može donijeti brojne koristi vašoj destinaciji, uključujući povećanje turističkih posjeta, generiranje prihoda i promociju aktivnog načina života. Disc golfom se može produžiti turistička sezona, privlačeći ljubitelje ovog sporta tijekom cijele godine, posebice izvan glavne turističke sezone.

Ljubitelji disc golfa za vrijeme svojih putovanja često koriste specijalizirane baze podataka i aplikacije poput Udisc app kako bi pronašli disc golf terene na kojima se mogu okušati u igri, a oni koji ih odigraju mogu ih i ocijeniti pa time i motivirati druge igrače za dolazak. Aplikacija Udisc također vlasnicima terena pruža korisne informacije o korištenju terena, uključujući godišnje i mjesečne izvještaje o broju korisnika i državama iz kojih su pristigli, što omogućuje bolje razumijevanje isplativosti i učinkovitosti uređenja disc golf terena. Za turističke destinacije vrijedan je podatak da je disc golf izuzetno popularan u državama Skandinavije, Zapadne Europe, SAD-a i Kanade. Budući da su igrači iz tih država skloni putovanjima radi sudjelovanja na turnirima i otkrivanju novih terena, realna je i mogućnost da, po uređenju terena, neki od njih nađu svoj put do novih disc golf terena u Hrvatskoj.

Uređenje disc golf terena može potaknuti dolazak turista iz većih središta u manja mjesta. Na primjer, u vrijeme ljetne sezone, zaljubljenik u disc golf će rado, na dan kada vrijeme nije primjereno za boravak na plaži, sjesti u auto i odvesti se 50-100 km do obližnjeg disc golf terena na kojem će provesti dan u omiljenoj rekreaciji. Također, preko aplikacije Udisc često svjedočimo da turisti koji borave u Zagrebu odu do 30-45 minuta udaljenih Stubičkih Toplica kako bi odigrali nekoliko rundi na tamošnjem terenu.

Organiziranjem disc golf turnira i događaja možete promovirati vašu destinaciju kao odredište za aktivni odmor i rekreaciju. Također, disc golf igra je zanimljiva i kao aktivnost za team building programe pa i na taj način može privući dodatne goste ili ostvariti suradnju s turističkim agencijama koje ih organiziraju.

U suradnji s nama možete razviti disc golf teren u vašoj destinaciji i iskoristiti potencijal ovog sporta. Cijena uređenja disc golf terena zavisi o broju staza i razini uređenja, ali projekt uvijek možemo prilagoditi vašim potrebama i budžetu. Manji rekreativni tereni mogu se urediti na površinama od 4-5 hektara (npr. 100 x 500m ili 200 x 250 m), uz trošak od oko 6.000 €, dok se zahtjevni natjecateljski tereni uređuju na površinama od 20-ak hektara uz ulaganje od oko 30.000 €.

Disc golf Disc golf Disc golf

Za razvoj disc golfa možemo Vam ponuditi sljedeće opcije:

Organizacija promocije sporta

Promociju sporta možemo realizirati na vašoj lokaciji kako bismo potaknuli građane na bavljenje ovom aktivnosti. Cijena realizacije jednodnevnog događanja iznosi 300€ plus stvarni putni troškovi od Varaždina do Vaše lokacije.

Organizacija lokalnog ili međunarodnog disc golf turnira

Naše bogato iskustvo u organizaciji natjecanja možemo pretočiti u organizaciju disc golf događanja na Vašem području. Mi osiguravamo cjelokupnu provedbu događaja, uključujući i montažnu opremu disc golf terena koju dovozimo sa sobom. Iznos potreban za realizaciju jednodnevnog turnira kreće se od 800€ za manje nacionalne turnire pa do 2.000 € za regionalne turnire što možete osigurati kao turističku potporu sportskoj manifestaciji.
Uz financiranje od 20.000 € moguće je organizirati i velike i značajne međunarodne turnire Europskog ili Svjetskog ranga, no preduvjet za isto je prethodna izrada projekta natjecateljskog terena.

Projektiranje disc golf terena

Za početnu investiciju od 1.500 € do 3.000 €, možete dobiti profesionalno izrađen projekt rekreativnog terena koji će vam služiti kao osnova za buduća ulaganja. Ovo je idealna opcija za lokalnu samoupravu koja želi planirati dugoročno. Dovršen projekt terena možete predvidjeti za izvedbu u narednim godinama (prijaviti na natječaje itd.), ili pak ponuditi lokalnim poslovnim subjektima na daljnju realizaciju i privođenje namjeni.
Cijena izrade projekta za natjecateljske terene od 18 staza, ovisno o zahtjevnosti terena i složenosti uređenja, kreće se od 9.000 € do 12.500 €.

Opremanje i uređenje disc golf terena

Nastavno na izradu projekta disc golf terena, naš tim stručnjaka može vam pomoći u opremanju i uređenju terena prema najvišim standardima. Odabiremo najkvalitetniju opremu i materijale kako bi vaš teren bio atraktivan i funkcionalan. Opremanje rekreativnog terena od 6 staza može se realizirati već uz trošak od 5.000 €, dok je predviđeni trošak uređenja i opremanja natjecateljskog terena od 18 staza oko 20.000 €.

C1 exp darkomares 2023 06 07 13 55 51 v1 EXP 1280

O nama
Tvrtka Lagoda j.d.o.o. je istaknuti pokretač u hrvatskoj i regionalnoj disc golf zajednici, posvećen rastu i promociji ovog sporta od svog osnutka 2011. godine. S naglaskom na razvijanju bogate disc golf kulture, Lagoda je organizirala više od 100 turnira certificiranih od strane svjetskog udruženja igrača PDGA, te provodila razne aktivnosti poput edukacija i promocija sporta, privlačeći zaljubljenike u ovaj sport u Hrvatsku iz cijele regije pa i šire.
Naša tvrtka je igrala ključnu ulogu u uređenju i održavanju svih hrvatskih disc golf terena, organizaciji visokokvalitetnih turnira te pružanju sveobuhvatnih usluga upravljanja događajima. Naša predanost izvrsnosti proteže se i dalje od organizacije turnira, obuhvaćajući upravljanje društvenim mrežama te sudjelovanje u zajednici kroz organiziranje rada disc golf klubova te potporu radu Hrvatskog Flying Disc Saveza.
Među mnogim ostvarenim aktivnostima ističemo organizaciju Europskog prvenstva 2018. godine, koje je okupilo 200 natjecatelja iz 27 država, a održano je u Toplicama Sveti Martin. Također, ponosni smo na organizaciju Svjetskog ekipnog prvenstva 2022. godine, na kojem je sudjelovalo 250 natjecatelja iz 25 država, a događaj je uspješno organiziran u Varaždinu.
Osim samih natjecanja, u suradnji s turističkom agencijom Vall Tours, realizirali smo i nekoliko turističkih aranžmana na kojima su kao gosti sudjelovale velike zvijezde ovog sporta. Posebno se ističe peterostruka svjetska prvakinja iz SAD-a, Paige Pierce.
S bogatom poviješću uspjeha i strašću za kontinuiranim poboljšanjem, Lagoda Disc Golf i dalje nastavlja pridonositi rastu i razvoju disc golfa u Hrvatskoj i šire.

Za sve dodatne informacije obratite nam se na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili mob +385981936437.