Disc golf teren Platak

Prvi javni disc golf teren u Hrvatskoj uredili smo i svečano otvorili u kolovozu 2014. godine u sklopu Regionalnog sportsko-rekreacijskog centra Platak. Ovaj teren od nas je naručio Goranski sportski centar, odnosno Primorsko-goranska županije, kao dodatni sadržaj uz sklopu centra.

Na ovom terenu započeli smo s organizacijom međunarodnog disc golf turnira Platak Open kojeg smo održali 2015. i 2016. godine, nakon čega je organizaciju događanja na Platku preuzeo Hrvatski Flying Disc Savez te novoosnovani Disc golf klub Eagle iz Rijeke

Izletište Platak se nalazi u zapadnom dijelu Hrvatske, i udaljeno je oko 150 kilometara od Zagreba. Dolazak do terena moguće je isključivo osobnim vozilima ili organizriranim prijevozom je ne postoji javni prijevoz do Platka. Dolazak avionom moguć je na Zagrebački aerodrom (1:15 autom) ili pak na aerodrom Rijeka (udaljen 45 minuta autom).Teren se sastoji od 18 staza koje se prostiru na površini od 10 hektara i igračima nude izazove uzbrdice, nizbrdice te otvorenih i šumskih staza. Zaletišta na stazama su jednostavna, označena drvenim balvanom iza kojeg je potrebno stajati pri početnom bacanju. Svaka staza ima kraću i dužu polaznu poziciju, kako bi teren mogli s jednakim zanimanjem igrati i iskusniji igrači, ali i početnici ili npr. cijele obitelji.
Velik dio terena je uređen, ili se nalazi u šumi gdje ne raste trava, ali na nekim stazama je moguća visoka trava pa u tom slučaju treba igrati opreznije kako se ne bi izgubili diskovi.Korištenje terena se naplaćuje 50 kn (~6.5 €), a unajmiti se mogu i diskovi za igru po cijeni od 10 kn (~1.5 €).Osim zabave u disc golfu, na Platku možete uživati i u vožnji žičarom na vrh planine s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled prema vrhovima planina, ali i prema Jadranskom moru. Također, na putu do terena, nalazi se lijep vidikovac s pogledom na more, a posebna atrakcija terena je i stado od 20-ak divljih konja koji često prolaze po površinama uz teren.

Smještaj:
Na Platku se nalaze dva planinarska doma koje nude jeftini smještaj nižeg nivoa - Veliki Dom (Facebook page) i Mali dom Sušak.

Vrijeme:
Na Platku može biti košovito ili maglovito pa prije dolaska provjerite vremensku prognozu i web kameru.

GPS lokacije:
Prva staza: (14.564509868625,45.426157919485)
Parkiralište: (14.565303802495,45.425837902222)

Za ostale informacije posjetite Platak disc golf:
Facebook stranicu
PDGA stranicu u bazi terena
TripAdvisor
Platak web izletišta (s web kamerom)