Chasing Sparrows 2022

Chasing Sparrows je jednodnevni PDGA Tier C turnir koji se igra u nedjelju 13.2. 2022. u Varaždinu, u formatu od dvije runde po 18 staza. Ovaj turnir je savršena prilika za sve početnike u disc golfu da se okušaju u "ozbiljnijem" natjecanju jer su staze relativno krate (45 do 65 metara), praktički nema grmlja gdje bi se mogli zagubiti diskovi, a u svakoj rundi istih 9 staza igra se dva puta pa je lakše i savladati teren. Jedna runda natjecanja traje do 90 minuta.

Kotizacija za turnir u kategorijama MPO, FPO i Green iznosi 75 kn / ~10 €, a u kategoriji Purple 35 kn / ~5 €  te uključuje organizaciju natjecanja, naknadu Hrvatskom Flying Disc Savezu te nagrade za prvih troje igrača u MPO, FPO i Green, i nagradu za pobjednika u kategoriji Purple.
Kotizaciju je potrebno uplatiti unaprijed na žiro račun organizatora:
Lagoda j.d.o.o., I. Cankara 9, Varaždin, IBAN HR63 2340 0091 1105 5034 9
Igrači iz inozemstva, kako bi izbjegli plaćanje naknada banke, mogu kotizaciju platiti u gotovini na samom turniru.

Natjecanje će se održati u skladu s trenutno važećim Covid19 mjerama.

Vremensku prognozu za Varaždin možete pratiti na Yr.no stranici.

Program turnira je kako slijedi:

Nedjelja 13.2.
9:00 okupljanje na terenu, trening
10:00 sastanak s igračima, tee 1
10:30 početak igre u 1. rundi (trajanje oko 120 minuta)
- stanka 90 minuta (odlazak na ručak, WC itd. u neki od ugostiteljskih objekata)
14:15 početak igre u 2. rundi (ili nešto kasnije, tj. 90 minuta nakon završetka igre u 1. rundi)
- proglašenje pobjednika (oko 16)


Prijave
Da bi se prijavili za natjecanje otvorite zasebnu stranicu prijava
Natjecanje se održava u četri kategorije MPO (muški, FPO (žene), Green (muški i žene PDGA rejtinga do 850) i Purple (muški i žene PDGA rejtinga do 800 ili bez rejtinga).
Svaki igrač može odabrati sudjelovanje u višoj kategoriji (npr. igračice i igrači rejtinga ispod 800 mogu igrati u Purple, Green ili MPO/FPO), ali ne mogu igrati u nižoj kategoriji (npr. igrač rejtinga iznad 800 ne može igrati u Purple).
Broj sudionika je ograničen na 45 igračica i igrača.
Popis prijavljenih sudionika te rezultati natjecanja biti će objavljeni na PDGA stranici, gdje će se prikazivati i rezultati uživo.

Teren
Teren od 9 staza uređen je na lokaciji uz Vodovodnu ulicu, a u svakoj rundi svih 9 staza će se igrati dva puta. Teren je prilagođen početnicima te su staze dužie od 45 do 65 metara.
Plan terena možete preuzeti na ovoj stranici u obliku PDF-a.
Na terenu nema WC-a niti drugih sadržaja, pa je potrebno koristiti usluge obližnjih kafića, restorana ili trgovačkog centra.
Ručak između prve i druge runde će biti organiziran u restoranu Zvonimir (google maps lokacija), a svim prijavljenim igračima ćemo poslati e-mail opciju hrane kakobi ju naručili unaprijed i kako bi se mogli najesti na vrijeme za nastavak natjecanja. Ručak u ovom restoranu nije obavezan.

Ova postava terena igrana je do sada na 3 turnira ( Black Cats, Chasing Sparrows i Chasing Crows), a trenutno važeći rekordi terena su kod muških 41 (-13, rating 999) od strane Aleksandra Sudžukovića, te kod žena Tine Milenković 45 (-9, rating 930).

Chasing Sparrows 2022 course map


Chasing Sparrows 2022 restoran Zvonimir
.