Black Cats & Tiny Tigers + WGE 2024

Black Cats + WGE i Tiny Tigers + WGE su dva zasebna turnira koji se igraju u Varaždinu u subotu 18. 5. 2024., a biti će dio PDGA Women Global Eventa. Sudjelovanje na Black Cats turniru je otvoreno primarno za žene u svim Pro i amaterskim kategorijama od FJ18 na više, dok je sudjelovanje u turniru Tiny Tigers otvorena za djevojčice i dječake u juniorskim kategorijama od FJ06 i MJ06 do FJ15 i MJ15. Igrati će se sve kategorije za koje se prijave natjecatelji, pa čak i ako u kategoriji bude samo jedan natjecatelj.
Dodatno, kako bi se popunio turnir i kako bi PDGA rejtinzi bili što reprezentativniji, omogućeno je sudjelovanje i muških igrača u kategoriji Green (igrači PDGA rejtinga do 850).

Svrha PDGA Women Global Event turnira je pružiti ženama svih dobi i poznavanja igre disc golfa mogućnost da sudjeluju u natjecanju i to u konkurenciji disc golf igračica iz cijelog svijeta. Naime, taj vikend turniri se igraju diljem svijeta, a sve igračice rangiraju se globalno prema svom rezultatu, pa tako, ako neka igračica na našem turniru bude jedina u svojoj kategoriji, ona će svejedno biti uključena u svjetski poredak te kategorije i imati priliku osvojiti neke od vrijednih nagrada za najbolje.
Nadamo se da će ovaj turnir nadahnuti žene da se uključe, igraju, povežu i razmjenjuju iskustva s drugim ženama iz našeg sporta.

Do sada se PDGA Women Global Event igrao 5 puta. pa će ovo biti 6. izdanje.
U četvrtom izdanju igranom, 2018. godine, održano je 80 turnira u 14 država (pa i jedan u Varaždinu), uz sudjelovanje 2.092 igračice.
U petom izdanju igranom 2021. godine, u vrijeme pandemije Covid19, kada se natjecanja nisu mogla održati u cijelom svijetu, oboren je rekord te je igrano 99 turnira (pa i jedan u Varaždinu) uz sudjelovanje 3.224 igračice.
Nadamo se da će turnir 2022. oboriti ove rekorde, a da će tome doprinijeti i još jedan varaždinski turnir.
Više informacija o cijelom PDGA Women Global Eventu potražite na stranici svjetskog udruženja igrača.

Turnir će se održati na posebno pripremljenom terenu od 9 staza na prostoru Drava Forester terena, u Varaždinu kraj sportske dvorane Arena Varaždin. Igrati će se dvije runde, a u svakoj rundi sudionici će proći istih 9 staza dva puta.
Staze će biti posebno dizajnirane za igračiice te će biti dužine od 45 do 80 metara za par 3 staze.

Proteklih godina WGE turnire smo igrali na terenu Varaždin Vodovodna gdje su staze od 45 do 70m dužine, a to je omogučilo našim igračicama odličan plasman u globalnom poretku na Black Cats turniru 2021. - Kaja Gorički je pobijedila u kategoriji djevojčica do 6 godina, Ira Molnar Gorički je u kategoriji žena iznad 40 godina FA40 osvojila 2. mjesto, Jelena Geček je osvojila 2. mjesto u najbrojnijoj Novice kategoriji u konkurenciji od preko 500 igračica, Ana Gorički je u Juniorskoj kategoriji do 18 godina osvojila 3. mjesto, a Maja Šimenc je osvojila 4. mjesto u Intermediate kategoriji. Taj WGE je bio sponzoriran od ZUCA-e i brojnih drugih sponzora pa su tako naše igračice osvojile i vrijedne nagrade - najvrijedniju - ZUCA cart odnijela je mlada Kaja, a bilo je tu još disc golf ruksaka, majica i drugog.
Osim spomenutih igračica, na varaždinskom WGE-u 2021. godine natjecale su se i Danica Pajtak (80. mjesto u Advanced), Tina Milenković (87. mjesto u Recreational) Diana Bokulić (96. mjesto u Novice), Marina Starčić Krvavica (159. mjesto u Novice), Martina Cikač (348. mjesto u Novice) i Laura Žiković (405. mjesto u Novice).
Rezultati svih kategorija nalaze se na PDGA stranici.

Osim profesionalnih ženskih kategorija, otvorene su i su slijedeće amaterske kategorije (uz opis sa PDGA stranice):
FA1 - Advanced Women – najviša amaterska ženska kategorija za sve igračice do dobi od 40 godina i PDGA ratinga 825 ili višeg.
FA2 - Intermediate Women – kategorija za igračice PDGA ratinga nižeg od 825, koje su razvile osnovne tehnike bacanja diska, mogu baciti diska na daljine između 35 do 60 m, pogoditi će između 3 i 5 putteva u koš s 6m udaljenosti, i mogu bacati backhand relativno precizno.
FA3 - Recreational Women – kategorija u kojoj mogu igrati igračice PDGA ratinga nižeg od 775 koje još usavršavaju bacanje diska i disc golf tehnike.
FA4 - Novice Women – kategorija u kojoj mogu igrati igračice PDGA ratinga nižeg od 725 (ili bez PDGA ratinga), koje tek uče tehnike disc golfa.
Amateur Master Women 40+ – kategorija u kojoj mogu igrati igračice koje će tijekom 2024. godine napuniti 40 godina života.
S jednakim uvjetima otvorene su i kategorije za igračice koje će tijekom 2024. godine napuniti 45, 50, 55, 60, 65 i 70 godina (makar to bilo 31.12.2024.)
Zasebne juniorske kategorije otvorene su za djevojčice i djevojke koje će tijekom 2024. godine imati manje od 6, 8, 10, 12, 15 (turnir Tiny Tigers) i 18 godina (turnir Black Cats). (makar su već 2.1.2024. napunile 16, one mogu igrati igrati FJ15). Uz djevojčice, u sklopu turnira Tiny Tigers mogu se natjecati i dječaci u kategorijama do 6, 8, 10, 12 i 15 godina.
Zasebna kategorija Green otvorena je dodatno za igrače rejtinga do 850.

Kao primjer možemo navesti da je u posljednjem izdanju PDGA Women Global Eventa koje se održalo 2021. godine sudjelovalo 12 igračica u dobi iznad 70 godina, 509 potpunih početnica (kategorija Novice Women), 28 djevojčica do 8 godina te 3 djevojčice do 6 godina starosti.

Turnir će se igrati kao jednodnevni turnir od dvije runde po 18 staza, bez finala.
Svi sudionici u dječjim kategorijama moraju biti u pratni odrasle osobe.
U dječjim ženskim kateogrijama za globalni poredak WGE gleda se samo 1. runda natjecanja. Prema dogovoru sa prijavljenim sudionicima (odnosno njihovim roditeljima) dječje kategorije do 6 i 8 godina mogu igrati i samo jednu rundu natjecanja.
U ostalim ženskim kategorijama za globalni poredak WGE uzimaju se obje runde turnira.

Prijave
Da bi se prijavili za natjecanje u turniru Black Cats otvorite zasebnu stranicu prijava.
Da bi se prijavili za natjecanje u dječjem turniru Tiny Tigers otvorite zasebnu stranicu prijava.
S obzirom da se turnir igra na terenu od 9 staza, maksimalan broj igračica i igrača je 45 ukupno u oba turnira

Rezultati natjecanja biti će objavljeni na PDGA stranici.

Kotizacija za turnir Black Cats u juniorskoj FJ18 te ženskim "rekreativnim" kategorijama FA4 i FA3 iznosi simboličnih 5 €, kotizacija za ostale ženske kategorije i kategoriju Green iznosi 15 € te uključuje organizaciju natjecanja, naknadu Hrvatskom Flying Disc Savezu te priznanja najboljim sudionicima u svakoj kategoriji.
Kotizacija za turnir Tiny Tigers iznosi simboličnih 5 € te uključuje organizaciju natjecanja, naknadu Hrvatskom Flying Disc Savezu te priznanja najboljim sudionicima u svakoj kategoriji.

Za uplatu kotizacije koristite slijedeće podatke:
Lagoda j.d.o.o., Varaždin, HR6323400091110550349
Polje poziv na broj možete ostaviti prazno (ili ako vas traži upišite 00 ili 99), a pod opis plaćanja možete navesti "Kotizacija za turnir".

Vremensku prognozu za Varaždin možete pratiti na Yr.no stranici.

Program turnira

Subota 18.5.
10:30 sastanak s igračima, turnirski centar, Arena 1. kat
11:00 Početak igre u 1. rundi (očekivano trajanje do 12:45 - 13:00)
- stanka za ručak od cca 90 minuta (ponesite svoju hranu)
14:30 Početak igre u 2. rundi (očekivano trajanje do 16:15 - 16:30)
- Proglašenje pobjednika


Teren
Teren od 9 staza je uređen na prostoru uz dvoranu Arena, a u svakoj rundi igraju se dva kruga od po 9 staza.
S obzirom da na turniru sudjeluju i početnici te djeca djelovi terena gdje trava nije pokođena će biti označeni kao Relief area, kako igrači ne bi morali uzlaziti u grmlje, kupine itd.
Ukoliko disk igrača završi u ovom području igrač nastavlja igru sa mjesta gdje je disc ušao u Relief, ali bez kaznenih bacanja.

Plan terena u PDF obliku možete preuzeti sa ove stranice.

Black Cats & Tiny Tigers 2024


Parking

Sudionici mogu koristiti besplatan parking uz sportsku dvoranu Arena Varaždin. (google lokacija)