Spa Hills 2023

Spa Hills je dvodnevni turnir koji se igra 22. i 23. 7. 2023. u Toplicama Sveti Martin, a svim sudionicima nudi mogućnost da kombiniraju natjecanje na terenu gdje se igralo Europsko prvenstvo 2018. sa godišnjim odmorom u sklopu resorta Terme Sveti Martin. Ujedno, ovaj turnir je i dio Hrvatske disc golf lige.

Ovo će biti 9. izdanje turnira jer se Spa Hills igrao redovito svake godine od prvog turnira 2015. godine. Na posljednjem 8. izdanju Spa Hillsa 2022. godine sudjelovalo je 49 natjecatelja koji su pristigli iz Austrije, Estonije, Hrvatske, Mađarske i Slovenije.

Turnir će se igrati kao dvodnevni turnir od tri runde po 18 staza, a postava terena biti će jednaka kao i na ranijim Spa Hills i Jingle Hills turnirima.

Program turnira je kako slijedi (moguće su manje izmjene programa):

Subota 22.7.
8:00 okupljanje u Golf kući, trening
8:45 sastanak s igračima, Golf kuća
9:15 početak igre u 1. rundi
13:00 ručak, dostava u Golf kuću
14:30 početak igre u 2. rundi
18:00 druženje i disc golf igre na otvorenim bazenima (posebna cijena 2-satne ulaznice za igrače)
20:30 druženje i igre - driving range, opcija za cattering večeru
Nedjelja 23.7.
8:00 okupljanje u Golf kući, trening
8:15 - 8:45 obavezan chek-in
9:15 početak igre u 3. rundi
13:00 finalno natjecanje - najboljih 5 igrača iz svake kategorije, 6 staza
14:30 proglašenje pobjednika
14:40 ručak, dostava u Golf kuću
15:30 druženje na otvorenim bazenima


Prijave
Natjecanje će se odvijati u kategorijama MPO (otvorena), MA3 - Recreational (igrači rejtinga do 900) i MA4 - Novice (igrači rejtinga do 850) te u ženskim kategorijama FPO (otvorena), FA3 - Recreational (igračice rejtinga do 775) i FA4 - Novice (igračice rejtinga do 725).
Broj sudionika ograničen je na 90, odnosno, natjecanje će se igrati u najviše 18 grupa po 5 igrača.

Iznos kotizacije za kategorije MPO, MA3, FPO i FA3 iznosi 30 €, a iznos kotizacije za kategorije MA4 i FA4 iznosi 20 €.
Kotizacija uključuje suvenir za igrače (disk sa turnirskim printom - ili alternativno majica sa printom turnira, organizaciju turnira, naknadu za korištenje terena, naknadu Hrvatskom Flying disc savezu te nagrade za najbolje igrače u svakoj kategoriji.

Kotizaciju za sudjelovanje potrebno je uplatiti na žiro račun prije ili nakon turnira:
Lagoda jd.o.o., Varaždin, HR6323400091110550349
Ukoliko kotizaciju ne uplatite unaprijed plaćanje bude moguće i gotovinom na samom turniru.

Da bi se prijavili za natjecanje otvorite zasebnu stranicu prijava.
Rezultati natjecanja te rezultati uživo biti će objavljeni na PDGA stranici.

Igra
Natjecanje će se odvijati u slijedećem formatu:
Runda 1 - grupe će biti formirane sa izmješanim kategorijama i jakosnim skupinama određenima prema PDGA ratingu. Truditi ćemo se da igrače iz istih klubova / država u prvoj rundi ne stavimo u iste grupe, kako bi se kroz igru družili s igračima koje ne vide redovito.
Runda 2 i Runda 3 - grupe formirane po rezultatu, bez mješanja kategorija

Teren
Teren od 18 staza uređen je na golf terenu te šumama koje ga okružuju pa tako kombinira kraće, tehničke šumske staze sa otvorenim staza.
Za igru se koriste stalno postavljeni koševi domaće proizvodnje na 9 staza (ali u drugačijem rasporedu od stalnog terena), a uz njih koristit će se još 2-3 koša domaće proizvodnje te preostali koševi Disc Golf Park target.
Zaletišta će na svim stazama biti uređena sa tepihom umjetne trave.
Postoji mogućnost da jedna staza (staza 2) ne bude savršeno pokošena jer taj dio terena nije u vlasništvu resorta, ali sve ostale staze bi trebale biti u odličnom stanju.

Plan terena možete preuzeti na ovoj stranici u obliku PDF-a.

Ova postava terena igrana je do sada na nekoliko turnira, a trenutno važeći rekordi su kod muških 50 (-8) što je odigrao Stanislaus Amann (rejting 1018), te kod žena 62 (+4) što su odigrale Andreja Bernjak (rejting 920) i Ana Gorički (rejting 905).
Cijeli popis 10 najboljih rezultata u muškoj i ženskoj kategoriji potražite u PDF dokumentu na ovoj stranici.

Vrijeme
Vremensku prognozu za Toplice Sveti Martin možete pratiti na Yr.no stranici. U slučaju lošeg vremena možete pratiti i radar munja ili pak radarski prikaz padalina.
s obzirom da se teren jednim dijelom nalazi u staroj šumi u slučaju najavljenog jakog vjetra (jačeg od 10 m/s) natjecanje može biti odgođeno (ili preseljeno na drugu lokaciju) zbog sigurnosti natjecatelja.

Smještaj
Službeni smještaj turnira  je u Hotelu Terme u kojem se nalazi moderno opremljena 151 hotelska soba i 6 luksuznih suite-ova okruženih netaknutom prirodom te u Apartmanskom naselju Regina koje predstavlja idealan izbor za obiteljski odmor, cijelo društvo ili odlazak na odmor s kućnim ljubimcem. U Apartmanskom naselju na raspolaganju su standard i family apartmani smješteni 250 metara od disc golf terena.
Cjenik smještaja možete preuzeti u PDF dokumentu sa ove stranice.

Apartmani su opremljeni sadržajima koje posjeduje svaki dom, a ugodan i topao interijer razlog je zbog kojeg se posjetitelji osjećaju kao kod kuće.
Standard apartmani se sastoje od dnevne sobe i jedne spavaće sobe. U spavaćoj sobi se nalazi bračni krevet, dok je u dnevnoj sobi kauč na razvlačenje na kojem može spavati dodatna osoba.
Family apartmani se sastoje od dnevne sobe, spavaće sobe sa bračnim krevetom te druge spavaće sobe sa dva odvojena kreveta. U dnevnoj sobi nalazi se kauč na razvlačenje na kojem može spavati dodatna osoba.

Svi igrači koji smještaj rezerviraju preko Lagoda Disc Golfa ( javite se mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ) ostvaruju pravo na sniženu kotizaciju, odnosno popust od 3 € na iznos kotizacije za svoju kategoriju.
Također, svi igrači koji smještaj rezerviraju preko Lagode, imaju i mogućnost kasnog izlaska iz apartmana / soba u nedjelju popodne, osim u slučaju da to nije moguće jer u istu sobut / apartman dolaze novi gosti taj dan. Potvrdu kasne odjave dati ćemo svima u subotu, na prvi dan turnira.

Smještaj u službenom hotelu ili apartmanima nije obavezan tako da sudionici mogu i sami rezervirati neke druge smještajne opcije.

Hrana
Sudionicima turnira biti će ponuđena opcija da unaprijed naruče ručak u subotu, večeru u subotu i ručak u nedjelju. Točan popis jela i cijene biti će dostupne naknadno.

Parking
Ukoliko dolazite autom parkirati možete u blizini Golf kuće (google maps lokacija). Imajte na umu da se u blizini nalazi koš staze 18 te da postoji opasnost da igrači diskom pogode vozila koja su parkirana odmah do stepenica prema Golf kući.

WC
U sklopu Golf kuće se nalazi WC. Dodatno se .može koristiti i WC u sklopu hotela (bočni ulaz sa strane šume).

Fotografije
Sve fotografije koje napravimo na turniru biti će na kraju svakog dana dodane u Google Photos Album te ih možete preuzeti i koristiti za društvene mreže.
Kod objava na Instagramu po mogućnosti koristite #spahills #discgolfsvetimartin #toplicesvetimartin @lagoda_disc_golf @visitmedimurje

Ace Pool
Svi igrači koji to žele mogu platiti 1€ u gotovini što se stavlja u posebnu kasicu. Sa prošlih Lagoda turnira u Ace Pool kasici na dan 21.3. već se nalazi 83 €.
Igrač koji na turniru pogodi as postaje dobitnik cijelog nagradnog fonda Ace pool-a. Ako dva ili više igrača na istom turniru pogode as, oni dijele ace pool. Ako niti jedan igrač ne pogodi as, ace pool se prenosi na idući Lagoda turnir, i tako dalje sve dok na jednom turniru Ace pool ne bude isplaćen. Ace pool se neće prenijeti na Euro Tour Pro Forester.
Igrač koji želi sudjelovati u Ace poolu mora uplatiti 1€ prije početka prve runde. Ako igrač pogodi as, a nije uplatio ace pool prije početka prve runde on nema pravo na nagradu.

CTP – Closest to the pin
Na jednoj stazi ćemo organizirati dodatno natjecanje u tome tko je bacio disk najbliže košu, a odvijati će se za vrijeme igre u 1., 2. i 3. rundi. Uz stup koša će se nalaziti metar te igrač čiji disk dođe u mirovanje u blizini koša može izmjeriti udaljenost od stupa do diska. Onaj igrač čiji disk nakon završene druge runde natjecanja bude imao najmanju udaljenost od koša osvaja nagradu.
Da bi rezultat bio važeći disk mora biti udaljen 5m ili manje od koša, a fotografiju sa udaljenosti prikazanoj na metru trebate poslati u službenu turnirsku WhatsApp grupu.

Overachiever
Nagrada se dodjeljuje za igračicu ili igrača koji je odigrao turnir u prosjeku najviše iznad svog rejtinga (prema trenutnim rejtinzima na PDGA stranici). U ovom natjecanju sudjeluju svi sudionici turnira koji imaju PDGA broj i aktivno članstvo te u svojem rejtingu imaju sadržano najmanje 20 odigranih rundi.

Nagrade i Tournament respect tombola
Na većini turnira koje organiziramo dodjeljuju se trofeji i eventualne manje nagrade za najbolja tri igrača u svakoj kategoriji, dok dodatno na to nagrađujemo putem tombole sve igrače koji su to zavrijedili poštujući pravila turnira.
Na ovom turnir dodjeljujemo vrijednije nagrade za najbolje u svakoj kategoriji tako da će tombola na kraju turnira, imati samo nekoliko manjih nagrada.

Da bi igrač mogao preuzeti nagradu u tomboli mora:
1. Biti prisutan na sastanku s igračima (kada pročitamo vaše ime na početku sastanka trebate biri ptisutni)
2. Platiti kotizaciju za turnir unaprijed ili za vrijeme turnira (najkasnije do početka proglašenja pobjednika)
3. Odigrati sve runde turnira
4. Prijaviti se na vrijeme (obavezan check-in) ukoliko je to navedeno u satnici turnira
5. Biti prisutan na proglašenju pobjednika

Ukoliko igrač bude izvuče u tomboli, a nije ispunio sva četri kriterija, ne može preuzeti nagradu već se izvlači idući igrač. Isti igrač ne može osvojiti nagradu na tomboli na dva turnira u nizu.