Održan je DraFo Warmup 2023

DraFo Warmup je dvodnevni turnir koji je održan kroz vikend 28. i 29. listopada / oktobra 2023. u Varaždinu kao 9. kolo Hrvatske disc golf lige u sezoni 2023. Ovo je bilo 1. izdanje turnira, a održano je tjedan dana prije 11. turnira Drava Forester ta na istom terenu, sa malo izmjenjenim planom staza.

Sudjelovalo je 47 igračica i igrača iz Hrvatske, Austrije i Slovenije, a uvjeti za igru su bili dobri uz ugodno vrijeme bez jakog vjetra te uz slabu kišu samo u dijelu prve runde natjecanja..

Natjecanje je započelo u u subotu prvom rundom od 9:30 sati, odvijalo se u tri runde po 18 staza, te je završilo u nedjelju proglašenjem pobjednika oko 14 sati.

U otvorenoj kategoriji MPO sudjelovalo je 11 igrača, a pobjedu je odnio Tomislav Gorički (FDG Zagreb) sa 5 bacanja iznad par-a terena, dok su drugo mjesto podjelili Nino Đurak (DGK Varaždin) i Christian Koller (Austrija) sa +7, odnosno dva bacanja zaostatka za pobjednikom..

U ženskoj otvorenoj kategoriji FPO sudjelovalo je 9, a pobjedu je ubilježila Ana Gorički (FDK Zagreb) sa +23, ispred Raphaele Narath (Austrija) koja je zaostala za 5 bacanja. Treće mjesto je osvojila Ira Molnar Goricki (FDK Zagreb) sa +37.

Osim u elitnim otvorenim kategorijama natjecanje se odvijalo i u tri niže kategorije prema standardu svjetskog udruženja igrača PDGA koje su otvorene za igrače oba spola – najvišoj crvenoj, nižoj zelenoj i najnižoj početničkoj ljubičastoj.

U crvenoj kategoriji za igrače rejtinga do 900 sudjelovalo je 12 igrača, a pobjedu je odnio Andrej Kozic iz Slovenije (nastupa za FDK Nova Gradiška) sa ukupnih +7 u odnosu na par terena. Drugo mjesto je zauzeo Peter Schwartz (Austrija) sa +15, a treće Tomislav Frković (FDK Zagreb) sa +16.

U zelenoj kategoriji za igrače rejtinga do 850 sudjelovalo je 7 igrača, a pobjedu je odnio Tim Mencigar (Slovenija) sa +30. Sa jednim bacanjem zaostatka za pobjednikom na drugo mjesto plasirao se Antonio Grigić (DGK Lagoda), a treće su sa +33 podjelili Danijel Belančić (FDK Nova Gradiška) i Adis Isanovic (Austrija).

U početničkoj ljubičastoj kategoriji za igrače rejtinga do 800 sudjelovalo je 8 igračica i igrača, a pobjedu je sa rezultartom +24 odnio Johannes Koller (Austrija). Na drugo mjesto se plasirao Tin Kruhak (DGK Lagoda) sa +54, a treće je osvojio Zvonimir Janković sa +60.

Popratna događanja uz igru bili su i Ace pool, Overachiever te CTP.

Nagrada Overachiever dodjeljuje se igraču koji je odigrao turnir u proječnoj vrijednosti rundi najviše iznad svog rejtinga, s tim da su u konkurenciji samo igračice i igrači koji već imaju najmanje 20 rundi uključeno u rejting, jer onima koji su tek počeli igrati disc golf je nešto lakše odigrati dosta iznad vlastitog rejtinga za razliku od onih koji disc golf igraju više godina. Treće mjesto u poretku je zauzeo Toni Denona sa +34, drugo Andrej Kozic sa +38, dok je najbolji bio Borna Vardić sa +42 iznad svog osobnog rejtinga.

Kasica za Ace pool je bila prazna nakon pogođenog asa na prethodnom turniru, a na ovom turniru je kotizaciju uplatilo je 28 igrača pa je iznos potencijalne nagrade iznosio 28€. Kako as nije pogođen tako se navedeni iznos prenosi na idući turnir u organizaciji Lagode - Chasing Crows.

CTP (Closest to the pin) se igrao na stazi 17 dužine 64m, a nagradu je osvojio Dino Harambašić čiji je disk završio na 51 cm od koša.

Nakon svečanosti dodjele priznanja najboljima u svim kategorijama održana je i turnirska tombola u kojoj su dodijeljene nagrade u ukupnoj protuvrijednosti od 250 €. Igrači koji su izvučeni u tomboli su mogli birati neke od nagrada (disc golf ruksak, dikovi i oprema itd.). Nagradu su preuzeli Marko Pavlović, Luka Sporiš, Jelena Geček, Davor Galic, Antonio grigić, Aleksandar Sudžuković te oni ne mogu osvojiti tombolu na idućem Lagodinom turniru.

Rezultati natjecanja nalaze se na PDGA stranici.

Sve fotografije napravljene na turniru nalaze se u Google Photos Album te ih možete preuzeti i koristiti za društvene mreže.
Kod objava na Instagramu po mogućnosti koristite #drafowarmup #varazdin i označite Lagoda Disc Golf @lagoda_disc_golf i lokalnu turističku zajednicu @volim.varazdin