DraFo Warmup 2023

DraFo Warmup je dvodnevni turnir koji će se igrat kroz vikend 28. i 29. listopada / oktobra 2023. u Varaždinu. Ovaj turnir će ujedno biti i 9. kolo Hrvatske disc golf lige u sezoni 2023.

Ovo će biti 1. izdanje turnira, a održati će se tjedan dana prije 11. turnira Drava Forester ta na istom terenu, sa malo izmjenjenim planom staza. Dok se Drava Forester igra na terenu od 21 staze i u formatu od jedne runde na dan od petka do nedjelje uz sudjelovanje preko 50 igrača iz više od 10 država, DraFo Warmup će se igrati na 18 staza i u klasičnom formatu od 3 runde u dva dana vikenda, i uz očekivano sudjelovanje igrača iz Hrvatske i regije.

Program turnira je kako slijedi:

Subota 28.10.
8:00 okupljanje na terenu, trening
8:45 sastanak s igračima, na terenu, kod tee 8
9:30 početak igre u 1. rundi (trajanje oko 3 sata)
- stanka 90 minuta (odlazak na ručak)
14:15 početak igre u 2. rundi
- predviđeno trajanje do 17:15
Nedjelja 29.10.
8:00 okupljanje na terenu, trening
8:30 - 9:00 obavezna prijava igrača (osobno ili putem WhatsApp poruke, kod tee 8)
9:30 početak igre u 3. rundi
13:00 proglašenje pobjednika


Prijave
Natjecanje će se odvijati u kategorijama MPO (otvorena za muške i žene), FPO (otvorena ženska), Red (igrači oba spola PDGA ratinga do 900), Green (igrači oba spola PDGA ratinga do 850) te Purple (igrači oba spola PDGA ratinga do 800). Svaki igrač se može prijaviti za natjecanje u višoj kategoriji (svi igrači se npr. mogu prijaviti u MPO), ali u nižoj kategoriji možete igrati samo ako vam to dopušta rejting, npr. neko s rejtingom 801 ne može igrati Purple).
Igrači koji nisu članovi PDGA i nemaju rejting mogu igrati Purple kategoriju samo ukoliko do sada nisu igrali PDGA turnire, ili su igrali PDGA turnire i posljednjih 6 rundi (ili manje ako nemaju odigrano 6 rundi) im u prosjeku ne vrijedi više od 800 rejtning bodova. Ukoliko im te runde vrijede više od 800 tada mogu igrati kategoriju Green, Red ili MPO / FPO. Igrač koji nema rejting, a posljednjih 6 rundi (ili manje ako nema odigrano 6 rundi) mu vrijedi više od 850 rejting bodova ne može igrati kategoriju Green već može igrati Red ili MPO / FPO.

Broj sudionika ograničen je na 72, odnosno, natjecanje će se igrati u najviše 18 grupa po 4 igrača.
Iznos kotizacije za kategorije MPO, FPO, Red i Green iznosi 20 €, a iznos kotizacije za kategoriju Purple iznosi 10 €.
Kotizacija uključuje organizaciju turnira, naknadu Hrvatskom Flying disc savezu, manji trofej za najbolje igrače u svakoj kategoriji te nagrade za tombolu.

Kotizaciju za sudjelovanje potrebno je uplatiti na žiro račun prije ili nakon turnira:
Lagoda j.d.o.o., Varaždin, HR6323400091110550349
Ukoliko kotizaciju ne uplatite unaprijed plaćanje će biti moguće i gotovinom na samom turniru.

Da bi se prijavili za natjecanje otvorite zasebnu stranicu prijava.
Rezultati natjecanja te rezultati uživo biti će objavljeni na PDGA stranici.

Igra
Natjecanje će se odvijati u slijedećem formatu:
Runda 1 - grupe će biti formirane sa izmješanim kategorijama te prema jakosnim skupinama određenima prema PDGA ratingu. Truditi ćemo se da igrače iz istih klubova / država u prvoj rundi ne stavimo u iste grupe, kako bi se kroz igru družili s drugim igračima koje rijeđe sreću.
Runda 2 - grupe formirane po rezultatu, uz miješanje kategorija.
Runda 3 - grupe formirane po rezultatu, bez mješanja kategorija.

Teren
Teren od 18 staza uređen je u staroj šumi te na otvorenom prostoru nasipa uz rijeku Dravu.
Radni plan terena možete preuzeti sa ove stranice u PDF formatu. Dužine staza i dodatne informacije će biti dodane na plan terena u finalnoj verziji.

Koševi koji će se koristiti budu Disc Golf Park iz 2022. godine.
Zaletišta (tee) će biti uređena s tepihom od umjetne trave.

Parking
Teren je uređen uz dvoranu Arena Varaždin gdje ima dovoljno besplatnih parkirnih mjesta (google karte lokacija)

Ručak
Ručak neće biti organiziran, pa sudionicima preporučamo da ponesu vlastitu hranu, naruče dostavu ili se prije turnira jave organizatorima kako bi im pomogli oko narudžbe hrane (dostava - Glovo i sl.).
Za potrebe turnira neće biti moguće koristiti prostore na 1. i 2. katu Arene (koje koristimo uobičajeno), tako da igrači mogu koristiti prostor kafića Time-out bar sa suprotne strane dvorane (uz rijeku).

WC
Sudionici turnira mogu koristiti WC sa vanjske strane dvorane (uz teniske terene), te WC-e u dvorani (pored kafića Time-out bar - kafić je otvoren od 9 sati).

Vrijeme
Vremensku prognozu za Varaždin možete pratiti na Yr.no stranici. U slučaju lošeg vremena možete pratiti i radar munja ili pak radarski prikaz padalina.
S obzirom da se teren većim dijelom nalazi u staroj šumi u slučaju najavljenog jakog vjetra (jačeg od 10 m/s) natjecanje može biti odgođeno (ili preseljeno na drugu lokaciju) zbog sigurnosti natjecatelja.

Fotografije i društvene mreže
Sve fotografije koje napravimo na turniru biti će na kraju svakog dana dodane u Google Photos Album te ih možete preuzeti i koristiti za društvene mreže.
Kod objava na Instagramu po mogućnosti koristite #drafowarmup #varazdin i označite Lagoda Disc Golf @lagoda_disc_golf i lokalnu turističku zajednicu @volim.varazdin

Ace Pool
Svi igrači koji to žele mogu platiti 1€ u gotovini što se stavlja u posebnu kasicu.
Igrač koji na turniru pogodi as postaje dobitnik cijelog nagradnog fonda Ace pool-a. Ako dva ili više igrača na istom turniru pogode as, oni dijele ace pool. Ako niti jedan igrač ne pogodi as, ace pool se prenosi na idući Lagoda turnir, i tako dalje sve dok na jednom turniru Ace pool ne bude isplaćen.
Igrač koji želi sudjelovati u Ace poolu mora uplatiti 1€ prije početka prve runde. Ako igrač pogodi as, a nije uplatio ace pool prije početka prve runde, tada on nema pravo na nagradu.

CTP – Closest to the pin
Na jednoj stazi ćemo organizirati dodatno natjecanje u tome tko je bacio disk najbliže košu, a odvijati će se za vrijeme igre u sve tri runde.
CTP će se igrati na stazi 17.
Uz stup koša će se nalaziti metar te igrač čiji disk dođe u mirovanje u blizini koša može izmjeriti udaljenost od stupa do diska. Onaj igrač čiji disk nakon završene druge runde natjecanja bude imao najmanju udaljenost od koša osvaja nagradu.
Da bi rezultat bio važeći disk mora biti udaljen 5m ili manje od koša, a fotografiju sa udaljenosti prikazanoj na metru trebate poslati u službenu turnirsku WhatsApp grupu te navesti udaljenost u centimetrima do koša.

Nagrade i Tournament respect tombola
Na turnirima koje organiziramo dodjeljuju se manje nagrade za najbolja tri igrača u MPO, FPO, Red i Green kategoriji koje plaćaju puni iznos kotizacije, te nagrada pobjedniku Purple kategorije (koji plaćaju sniženu kotizaciju), dok dodatno na to nagrađujemo putem tombole sve igrače koji su to zavrijedili korektnim odnosnom prema turniru i drugim sudionicima. Tombola se održava na kraju turnira, nakon proglašenja pobjednika u svim kategorijama. Uobičajena glavna nagrada na tomboli je disc golf ruksak.

Da bi igrač mogao preuzeti nagradu u tomboli mora:
1. Biti prisutan na sastanku s igračima (kada pročitamo vaše ime na početku sastanka trebate biri ptisutni)
2. Platiti kotizaciju za turnir unaprijed ili za vrijeme turnira (najkasnije do početka proglašenja pobjednika)
3. Odigrati sve runde turnira
4. Prijaviti se na vrijeme (obavezan check-in) ukoliko je to navedeno u satnici turnira
5. Biti prisutan na proglašenju pobjednika

Ukoliko igrač bude izvuče u tomboli, a nije ispunio sva četri kriterija, ne može preuzeti nagradu već se izvlači idući igrač.

Isti igrač ne može osvojiti nagradu na tomboli na dva turnira u nizu.
Na turniru DraFo Warmup 2023 nagradu ne mogu dobiti igrači koji su ju dobili na turniru Spa Hills 2023.