Održan je Chasing Crows 2023

Chasing Crows je jednodnevni turnir koji je održan u subotu 18.11. 2023. u Varaždinu kao 10. kolo Hrvatske disc golf lige u sezoni 2023. Ovo je bilo 4. izdanje turnira, a sudjelovalo je 53 igračica i igrača iz Hrvatske, Austrije i Slovenije.

Ujeti za igru su bili odlični ua uz sunčano vrijeme te bez vjetra, a turnir se igrao na način da su igrači bili podjeljeni u dvije grupe koje su igrale u različitim terminima. Igrači u kategorijama MPO, Red i Green su tako igrali svoje runde u 8:45 i 12:15, dok su igrač i u kategorijama FPO, Purple i juniori igrali u 10:15 te u 13:45. Natjecanje je završilo proglašenjem pobjednika oko 16 sati.

U otvorenoj kategoriji MPO sudjelovalo je 14 igrača, a pobjedu je odnio Aleksandar Bato Sudžukovic sa odličnih -28 u odnosu na par terena. Drugo mjesto su podjelili Vjeran Tuhtan i Aleksandar Aki Vuckovic sa 10 dacanja zaostatka za pobjednikom.

U ženskoj otvorenoj kategoriji FPO sudjelovalo je 7 igračica, a pobjedila je Danica Pajtak sa odličnih -17 što bi ju svrstalo na 4. mjesto otvorene MPO kategorije. Drugo mjesto je zauzela Maja Šimenc sa -9, a treće su podjelile Ira Molnar Goricki i Tina Šimenc sa -8.

Osim u elitnim otvorenim kategorijama natjecanje se odvijalo i u juniorskim kategorijama te u tri niže kategorije prema standardu svjetskog udruženja igrača PDGA koje su otvorene za igrače oba spola – najvišoj crvenoj, nižoj zelenoj i najnižoj početničkoj ljubičastoj.

U kategoriji za dječake do 6 godina najbiolji je bio Noah Tuhtan sa +77, kod djevojčica do 8 godina pobijedila je Kaja gorički sa +51, kod djevojčica do 12 godina Tajna Šop sa +70, a kod dječaka do 12 godina Adrian Dimovski sa +44.
U juniorskoj kategoriji do 18 godina pobjedio je Petar Mikić sa +12, drugi je bio Lovro Brkan (+36), a treći Antonijo Kusaković (+47).

U crvenoj kategoriji za igrače rejtinga do 900 sudjelovalo je 6 igrača, a pobjedio je austrijanac Philipp Friedl sa -24 ispred Raška Mikića (-20) i slovenca Andreja Kozica (-17).

U zelenoj kategoriji za igrače rejtinga do 850 sudjelovalo je 6 igrača, a ovdje su nakon dvije runde prvo mjesto djelili Antonio Grigić i Josip Magdalenic sa -10, te su  pristupili doigravanju. Kako nakon jedne staze nije bilo pobjednika, on je odlučen CTP igrom na stazi 1 gdje je Antonio bio bolji i uzeo titulu najboljeg. Treće mjesto je osvojio Adrian Liber sa -9.

U početničkoj ljubičastoj kategoriji za igrače rejtinga do 800 sudjelovalo je 13 igračica i igrača, a i ovdje su prvo mjesto nakon dvije runde igre djelili Tin Kruhak i Mario Birchbauer sa -11. Nakon dvije staze doigravanja pobjednik nije odlučen pa su i njih dvoje pristupili CTP igri na stazi 1 gdje je spretniji bio Tin i ubilježio pobjedu. Treće mejsto je osvojio Marko Pavlović sa -4.

Popratna događanja uz igru bili su i Ace pool te CTP.

U kasici za Ace pool jsa prethodnih turnira bilo je 29 €, a na ovom turniru je kotizaciju uplatio 31 igrača pa je iznos potencijalne nagrade iznosio 70€. Tijekom prve runde igre as je pogodio Wolfgang Steinmetz na stazi 1 te ponio kući lijepu novčanu nagradu.

CTP (Closest to the pin) se igrao na stazi 1 / 10, a nagradu je osvojio Borna Vardić čiji je disk završio na 10 cm od koša.

Nakon svečanosti dodjele priznanja najboljima u svim kategorijama održana je i turnirska tombola u kojoj su dodijeljene nagrade u ukupnoj protuvrijednosti od 70 €. Igrači koji su izvučeni u tomboli su mogli birati neke od nagrada (flašice za vodu, dikovi i oprema itd.). Nagradu su preuzeli Mateo Zović, Philipp Friedl, Zvonimir Janković te oni ne mogu osvojiti tombolu na idućem Lagodinom turniru.

Rezultati natjecanja nalaze se na PDGA stranici.

Sve fotografije napravljene na turniru objavljene su u Google Photos Album te ih možete preuzeti i koristiti za društvene mreže.
Kod objava na Instagramu po mogućnosti koristite #chasingcrows #vodovodnadiscgolf #varazdin i označite Lagoda Disc Golf @lagoda_disc_golf i lokalnu turističku zajednicu @volim.varazdin