Chasing Crows 2023

Chasing Crowss je jednodnevni PDGA Tier C turnir koji se igra u subotu 18.11. 2023. u Varaždinu, u formatu od dvije runde po 18 staza, kao posljednje 10. kolo Hrvatske disc golf lige u sezoni 2023.

Ovaj turnir je savršena prilika za sve početnike u disc golfu da se okušaju u "ozbiljnijem" natjecanju jer su staze relativno krate (45 do 65 metara), praktički nema grmlja gdje bi se mogli zagubiti diskovi, a u svakoj rundi istih 9 staza igra se dva puta pa je lakše i savladati teren. Jedna runda natjecanja traje do 90 minuta.

Program turnira je kako slijedi:

Subota 18.11.
8:00 okupljanje na terenu, trening (nema sastanka s igračima)
8:45 Runda 1 za MPO, Red i Green
10:15 Runda 1 za FPO i Purple
12:15 Runda 2 za MPO, Red i Green
12:45-14:45 vrijeme serviranja ručka u Gossip baru (uz raniju narudžbu)
13:45 Runda 2 za FPO i Purple
16:00 Proglašenje pobjednika turnira (na terenu)
16:30 Proglašenje pobjednika HDGL 2023 (u caffe bar Gossip)Prijave
Natjecanje će se odvijati u kategorijama MPO (otvorena za muške i žene), FPO (otvorena ženska), Red (igrači oba spola PDGA ratinga do 900), Green (igrači oba spola PDGA ratinga do 850) te Purple (igrači oba spola PDGA ratinga do 800). Svaki igrač se može prijaviti za natjecanje u višoj kategoriji (svi igrači se npr. mogu prijaviti u MPO), ali u nižoj kategoriji možete igrati samo ako vam to dopušta rejting, npr. neko s rejtingom 801 ne može igrati Purple).
Igrači koji nisu članovi PDGA i nemaju rejting mogu igrati Purple kategoriju samo ukoliko do sada nisu igrali PDGA turnire, ili su igrali PDGA turnire i posljednjih 6 rundi (ili manje ako nemaju odigrano 6 rundi) im u prosjeku ne vrijedi više od 800 rejtning bodova. Ukoliko im te runde vrijede više od 800 tada mogu igrati kategoriju Green, Red ili MPO / FPO. Igrač koji nema rejting, a posljednjih 6 rundi (ili manje ako nema odigrano 6 rundi) mu vrijedi više od 850 rejting bodova ne može igrati kategoriju Green već može igrati Red ili MPO / FPO.

S obzirom da se natjecanje igra na terenu od 9 staza broj sudionika je ograničen na 45. U slučaju velikog broja prijava i većeg broja igrača na listi čekanja postoji mogućnost dorade satnice natjecanja na nečin da se omogući do 90 sudionika u natjecanju, no odluka o tome će biti donijeta naknadno, u slučaju potrebe, i u dogovoru sa vodstvom Hrvatske disc golf lige.

Da bi se prijavili za natjecanje otvorite zasebnu stranicu prijava.
Rezultati natjecanja biti će objavljeni na PDGA stranici,  gdje će se voditi i rezultati uživo.

Iznos kotizacije za kategorije MPO, FPO i Green iznosi 15 €, a iznos kotizacije za kategoriju Purple iznosi 7 €.
Kotizacija uključuje organizaciju turnira, naknadu Hrvatskom Flying disc savezu, manji trofej za najbolje igrače u svakoj kategoriji te nagrade za tombolu.

Kotizaciju za sudjelovanje potrebno je uplatiti na žiro račun prije ili nakon turnira:
Lagoda j.d.o.o., Varaždin, HR6323400091110550349
Ukoliko kotizaciju ne uplatite unaprijed plaćanje biti će moguće i plaćanje gotovinom na samom turniru.

Igra
Natjecanje će se odvijati u slijedećem formatu:
Runda 1 - grupe će biti formirane sa izmješanim kategorijama i jakosnim skupinama određenima prema PDGA ratingu.
Runda 2 - grupe formirane po rezultatu, bez mješanja kategorija.

Teren
Teren od 9 staza uređen je na lokaciji uz Vodovodnu ulicu, a u svakoj rundi svih 9 staza će se igrati dva puta. Teren je prilagođen početnicima te su staze dužie od 45 do 65 metara.
Plan terena možete preuzeti na ovoj stranici u obliku PDF-a.

Za igru se koriste malo dotrajali koševi proizvedeni u Hrvatskoj, te su gotovo svi malo pivšeni u odnosu na standardnu visinu koševa.
Sva zaletišta uređena su sa tepihom umjetne trave.

Ova postava terena igrana je do sada na 9 PDGA turnira, a trenutno važeći rekordi su kod muških 39 (-15) što su odigrali Martin Doerken (Njemačka, rejting runde 1021), Zack Bevelacqua (Slovenija, rejting runde 1014) i Derek Robins (Velika Britanija, rejting runde 1014), te kod žena 42 (-12) što je odigrala Wiebke Jahn i to dva puta na turniru "the Wedding of Tina & Dinko" (rejting runde 976 i 968).
Popis najboljih rezultata na terenu potražite na dnu stranice ili u PDF dokumentu.

Parking
Sudionici mogu koristiti parking Gradskog groblja Varaždin koji je od mjesta okupljanja udaljen oko 350 m. Molimo da ne parkirate u Vodovodnoj ulici kako izbjegli potencijalne probleme sa stanovnicima te ulice.
GPS lokacija parkinga (sa google karte) je: 46.308110, 16.327241

Ručak i WC
Na terenu nema WC-a niti bilo kakvog naktrivenog ili zatvorenog objekta.
Kako je na dan turnira praznik Dan sjećanja većina trgovina, kafića i restorana neće biti otvorena te su opcije za odlazak na WC ili predah između dvije runde igre smanjene.
Za navedeno predlažemo odlazak u 750m udaljen Gossip bar (pješke 5-10 min od terena) koji će biti otvoren na taj dan, i trebalo bi biti dovoljno mjesta za sudionike turnira i sve ostale uobičajene goste.

Za ručk, u dogovoru sa Gossip barom nudimo narudžbu jela (meso s roštilja, prilog, po potrebi i vegetarijanska opcija) po cijeni od 15 do 20€ po osobi. Točne informacije oko ručka biti će dostavljene prijavljenim igračima putem e-maila.

Vrijeme
Vremensku prognozu za Varaždin možete pratiti na Yr.no stranici. U slučaju lošeg vremena možete pratiti i radar munja ili pak radarski prikaz padalina.

Fotografije i društvene mreže
Sve fotografije koje napravimo na turniru biti će na kraju svakog dana dodane u Google Photos Album te ih možete preuzeti i koristiti za društvene mreže.
Kod objava na Instagramu po mogućnosti koristite #chasingcrows #vodovodnadiscgolf #varazdin i označite Lagoda Disc Golf @lagoda_disc_golf i lokalnu turističku zajednicu @volim.varazdin

Ace Pool
Svi igrači koji to žele mogu platiti 1€ u gotovini što se stavlja u posebnu kasicu.
Igrač koji na turniru pogodi as postaje dobitnik cijelog nagradnog fonda Ace pool-a. Ako dva ili više igrača na istom turniru pogode as, oni dijele ace pool. Ako niti jedan igrač ne pogodi as, ace pool se prenosi na idući Lagoda turnir, i tako dalje sve dok na jednom turniru Ace pool ne bude isplaćen.
Igrač koji želi sudjelovati u Ace poolu mora uplatiti 1€ prije početka prve runde. Ako igrač pogodi as, a nije uplatio ace pool prije početka prve runde, tada on nema pravo na nagradu.

CTP – Closest to the pin
Na stazi 1 / 10 ćemo organizirati dodatno natjecanje u tome tko je bacio disk najbliže košu, a odvijati će se za vrijeme igre u obje runde. Uz stup koša će se nalaziti metar te igrač čiji disk dođe u mirovanje u blizini koša može izmjeriti udaljenost od stupa do diska. Onaj igrač čiji disk nakon završene druge runde natjecanja bude imao najmanju udaljenost od koša osvaja nagradu.
Da bi rezultat bio važeći disk mora biti udaljen 5m ili manje od koša, a fotografiju sa udaljenosti prikazanoj na metru trebate poslati u službenu turnirsku WhatsApp grupu te navesti udaljenost u centimetrima do koša.

Nagrade i Tournament respect tombola
Na turnirima koje organiziramo dodjeljuju se manje nagrade za najbolja tri igrača u MPO, FPO, Red i Green kategoriji koje plaćaju puni iznos kotizacije, te nagrada pobjedniku Purple kategorije (koji plaćaju sniženu kotizaciju), dok dodatno na to nagrađujemo putem tombole sve igrače koji su to zavrijedili korektnim odnosnom prema turniru i drugim sudionicima. Tombola se održava na kraju turnira, nakon proglašenja pobjednika u svim kategorijama. Uobičajena glavna nagrada na tomboli je disc golf ruksak.

Da bi igrač mogao preuzeti nagradu u tomboli mora:
1. Biti prisutan na sastanku s igračima (kada pročitamo vaše ime na početku sastanka trebate biri ptisutni)
2. Platiti kotizaciju za turnir unaprijed ili za vrijeme turnira (najkasnije do početka proglašenja pobjednika)
3. Odigrati sve runde turnira
4. Prijaviti se na vrijeme (obavezan check-in) ukoliko je to navedeno u satnici turnira
5. Biti prisutan na proglašenju pobjednika

Ukoliko igrač bude izvuče u tomboli, a nije ispunio sva četri kriterija, ne može preuzeti nagradu već se izvlači idući igrač.

Isti igrač ne može osvojiti nagradu na tomboli na dva turnira u nizu.
Na turniru Chasing Crows 2023 nagradu ne mogu dobiti igrači koji su ju dobili na turniru DraFo Warmup 2023.

Prošli turniri
Do sada je Chasing Crows igran dva puta.

Chasing Crows 2022 course map small