Terra Malvasia Trophy 2024

Terra Malvasia Trophy je jednodnevni turnir koji će se 17.3. 2024. igrati u mjestu Bartići kraj Labina.

Ovo će biti 1. izdanje turnira, a njegovim održavanjem će se i službeno otvoriti teren Terra Malvasia koji je uređen na prostoru uz Vinariju Juričić. Očekuje se sudjelovanje 30-ak igrača iz Hrvatske i Slovenije.

Prijave
Natjecanje će se odvijati u kategorijama:
 • MPO (otvorena za muške i ženske igrače)
 • FPO (otvorena ženska)
 • Red (igrači oba spola PDGA ratinga do 900)
 • Green (igrači oba spola PDGA ratinga do 850)
 • Purple (igrači oba spola PDGA ratinga do 800).

Broj sudionika ograničen je na 45, odnosno, natjecanje će se igrati u najviše 9 grupa po 5 igrača.
Iznos kotizacije za kategorije MPO, FPO, Red i Green iznosi 15 €, a iznos kotizacije za kategoriju Purple iznosi 7 €.

Igrači koji nisu članovi PDGA i nemaju rejting mogu igrati Purple kategoriju samo ukoliko do sada nisu igrali PDGA turnire, ili su igrali PDGA turnire i posljednjih 6 rundi (ili manje ako nemaju odigrano 6 rundi) im u prosjeku ne vrijedi više od 800 rejtning bodova. Ukoliko im te runde vrijede više od 800 tada mogu igrati kategoriju Green, Red ili MPO / FPO. Igrač koji nema rejting, a posljednjih 6 rundi (ili manje ako nema odigrano 6 rundi) mu vrijedi više od 850 rejting bodova ne može igrati kategoriju Green već može igrati Red ili MPO / FPO.

Kotizacija uključuje organizaciju turnira, naknadu Hrvatskom Flying disc savezu, manji trofej i manje nagrade za pobjednike u svakoj kategoriji, manje nagrade za 2. i 3. mjesto u MPO i FPO kategoriji te nagrade za tombolu.
U Red, Green i Purple kategorijama trofej i manju nagradu prima samo pobjednik.

Kotizaciju za sudjelovanje potrebno je uplatiti na bankovni račun prije ili nakon turnira:
Lagoda j.d.o.o., Varaždin, HR6323400091110550349
Ukoliko kotizaciju ne uplatite unaprijed plaćanje će biti moguće i gotovinom na samom turniru.

Da bi se prijavili za natjecanje otvorite zasebnu stranicu prijava.
Rezultati natjecanja te rezultati uživo biti će objavljeni na PDGA stranici turnira.

Nedjelja 17.3.
9:00 sastanak s igračima (Vinarija Juričić)
- svečanost otvorenja terena
9:45 početak igre u 1. rundi
12:00 stanka za ručak (opcija narudžbe)
13:00 početak igre u 2. rundi
15:15 proglašenje pobjednika


Komunikacija sa sudionicima
Svi prijavljeni sudionici biti će kontaktirani putem e-maila najkasnije 5 dana prije turnira sa osnovnim informacijama i novostima vezanima uz nadolazeće natjecanje.
Za komunikaciju u vrijeme samog natjecanja biti će otvorena WhatsApp grupa u kojoj će se kroz trajanje turnira objavljivati sve novosti, a putem njen i sami sudionici mogu međusobno komunicirati (i npr. dogovoriti zajednički trening, odlazak na večeru ili slično)

Ručak za vrijeme turnira
Postojat će mogućnost narudžbe ručka u stanci između dvije runde. Dodatne informacije biti će dostavljene prijavljenim igračima putem e-maila.

Igra
Natjecanje će se odvijati u slijedećem formatu:
Runda 1 - grupe će biti formirane sa izmješanim kategorijama i jakosnim skupinama određenima prema PDGA ratingu. Truditi ćemo se da igrače iz istih klubova / država u prvoj rundi ne stavimo u iste grupe, kako bi se kroz igru družili s igračima koje ne vide redovito.
Runda 2 - grupe formirane po rezultatu, uz odvojene kategorije.

Teren
Teren se sastoji od 9 staza koje su laganije te uglavnom otvorene i time pogodne za početnike. U svakoj rundi istih 9 staza će se igrati dva puta.
Plan terena možete preuzeti na ovoj stranici u obliku PDF-a (biti će dostuan u Veljači / Februaru 2024).

Koševi koji se koriste su Disc Golf Park targets (model 2018).
Zaletišta (tee) su uređena tepihom umjetne trave.

Parking
Parking se nalazi uz objekt Vinarija Juričić.

WC
WC se nalazi u prostoru Vinarije Juričić, udaljeno 200m od terena.

Vrijeme
Vremensku prognozu za Labin možete pratiti na Yr.no stranici. U slučaju lošeg vremena možete pratiti i radar munja ili pak radarski prikaz padalina.

Fotografije i društvene mreže
Sve fotografije koje napravimo na turniru biti će na kraju svakog dana dodane u Google Photos Album te ih možete preuzeti i koristiti za društvene mreže.
Kod objava na Instagramu po mogućnosti koristite #discgolfterramalvasia #discgolfistria #labinrabac @vinajuricic @atlasrabac @visitlabinrabac

Ace Pool igra
Svi igrači koji to žele mogu platiti 1€ u gotovini što se stavlja u posebnu kasicu.
Igrač koji na turniru pogodi as postaje dobitnik cijelog nagradnog fonda Ace pool-a. Ako dva ili više igrača na istom turniru pogode as, oni dijele ace pool. Ako niti jedan igrač ne pogodi as, ace pool se prenosi na idući Lagoda turnir, i tako dalje sve dok na jednom turniru Ace pool ne bude isplaćen.
Igrač koji želi sudjelovati u Ace poolu mora uplatiti 1€ prije početka prve runde. Ako igrač pogodi as, a nije uplatio ace pool prije početka prve runde, tada on nema pravo na nagradu.

CTP igra – Closest to the pin
Na stazi 7 održati će se dodatno natjecanje u tome tko je bacio disk najbliže košu za vrijeme igre u sve tri runde. Uz stup koša će biti metar te igrač čiji disk dođe u mirovanje u blizini koša može izmjeriti udaljenost od stupa do diska. Onaj igrač čiji disk nakon završene druge runde natjecanja bude imao najmanju udaljenost od koša osvaja nagradu.
Da bi rezultat bio važeći disk mora biti udaljen 5m ili manje od koša, a fotografiju sa udaljenosti prikazanoj na metru trebate poslati u službenu turnirsku WhatsApp grupu te navesti udaljenost u centimetrima do koša.

Overachiever nagrada
Nagrada se dodjeljuje za igračicu ili igrača koji je odigrao turnir u prosjeku najviše iznad svog rejtinga (prema trenutnim rejtinzima na PDGA stranici). U ovom natjecanju sudjeluju svi sudionici turnira koji imaju PDGA broj i aktivno članstvo te u svojem rejtingu imaju sadržano najmanje 20 odigranih rundi.

Nagrade i Tournament respect tombola
Na turnirima koje organiziramo dodjeljuju se manje nagrade za najbolja tri igrača u MPO, FPO, Red i Green kategoriji koje plaćaju puni iznos kotizacije, te nagrada pobjedniku Purple kategorije (koji plaćaju sniženu kotizaciju), dok dodatno na to nagrađujemo putem tombole sve igrače. Tombola se održava na kraju turnira, nakon proglašenja pobjednika u svim kategorijama. Uobičajena glavna nagrada na tomboli je disc golf ruksak.

Da bi igrač mogao osvojiti nagradu u tomboli mora:
1. Biti prisutan na sastanku s igračima
2. Platiti kotizaciju za turnir unaprijed ili za vrijeme turnira (najkasnije do početka proglašenja pobjednika)
3. Odigrati sve runde turnira
4. Prijaviti se na vrijeme (obavezan check-in) ukoliko je to navedeno u satnici turnira
5. Biti prisutan na proglašenju pobjednika

Ukoliko igrač bude izvučen u tomboli, a nije ispunio svih pet kriterija, ne može preuzeti nagradu već se izvlači idući igrač.

Isti igrač ne može osvojiti nagradu na tomboli na dva turnira u nizu.
Na turniru Terra Malvasia Trophy 2024 nagradu ne mogu dobiti igrači koji su ju dobili na turniru Mars Springs 2024.