Spa Hills 2022

Spa Hills je dvodnevni turnir koji se igra 23. i 24. 7. 2022. u Toplicama Sveti Martin, a svim sudionicima nudi mogućnost da kombiniraju natjecanje na terenu gdje se igralo Europsko prvenstvo 2018. sa godišnjim odmorom u sklopu resorta Terme Sveti Martin. Ujedno, ovaj turnir je i dio Hrvatske disc golf lige.

Turnir će se igrati kao dvodnevni turnir od tri runde po 18 staza, a postava terena biti će jednaka kao i na turnirima Spa Hills, Jingle Hills i Blooming hills koji se redovito igraju posljednjih godina.

Vremensku prognozu za Toplice Sveti Martin možete pratiti na Yr.no stranici.

Program turnira je kako slijedi (moguće su manje izmjene programa):

Subota 23.7.
8:00 okupljanje u Golf kući, trening
8:45 sastanak s igračima, Golf kuća
9:15 početak igre u 1. rundi
13:00 ručak, dostava u Golf kuću
14:30 početak igre u 2. rundi
18:00 druženje i disc golf igre na otvorenim bazenima (posebna cijena 2-satne ulaznice za igrače)
20:30 druženje i igre - driving range, opcija za cattering večeru
Nedjelja 24.7.
8:00 okupljanje u Golf kući, trening
8:15 - 8:45 obavezan chek-in
9:15 početak igre u 3. rundi
13:00 finalno natjecanje - najboljih 5 igrača iz svake kategorije, 6 staza
14:30 proglašenje pobjednika
14:40 ručak, dostava u Golf kuću
15:30 druženje na otvorenim bazenima


Prijave
Natjecanje će se odvijati u muškim kategorijama MPO (otvorena), MA3 - Recreational (igrači rejtinga do 900) i MA4 - Novice (igrači rejtinga do 850) te u ženskim kategorijama FPO (otvorena), FA3 - Recreational (igračice rejtinga do 775) i FA4 - Novice (igračice rejtinga do 725).
Broj sudionika ograničen je na 90, odnosno, natjecanje će se igrati u najviše 18 grupa po 5 igrača.

Iznos kotizacije za kategorije MPO, MA3 i FPO iznosi 160 kn / 21,5 €, a iznos kotizacije za kategorije MA4, FA3 i FA4 iznosi 100 kn / 14 €.
Kotizacija uključuje organizaciju turnira, naknadu za korištenje terena, naknadu Hrvatskom Flying disc savezu te nagrade za najbolje igrače u svakoj kategoriji.

Da bi se prijavili za natjecanje otvorite zasebnu stranicu prijava.
Rezultati natjecanja te rezultati uživo biti će objavljeni na PDGA stranici.

Igra
Natjecanje će se odvijati u slijedećem formatu:
Runda 1 - grupe će biti formirane sa izmješanim kategorijama i jakosnim skupinama određenima prema PDGA ratingu.
Rounda 2 - grupe formirane po rezultatu, uz mješanje kategorija
Runda 3 - grupe formirane po rezultatu, bez mješanja kategorija

Opcija je i da se 2. runda igra na način da se grupe formiraju prema rezultatu, ali da se mješaju odvojeno muške kategorije (MPO, MA3 i MA4), i odvojeno ženske kategorije (FPO, FA3 i FA4), ali odluku o tome donijet ćemo 10 dana prije turnira, nakon što kontaktiramo sve igračice prijavljene u ženskim kategorijama i čujemo što bi preferirale.

U prvoj rundi nastojat ćemo igrače svrstati u grupe na način da nisu zajedno igrači iz istog kluba, grada ili države, kako bi imali priliku upoznati neke nove disc golfere.

Smještaj
Službeni smještaj turnira  je u Hotelu Terme u kojem se nalazi moderno opremljena 151 hotelska soba i 6 luksuznih suite-ova okruženih netaknutom prirodom te u Apartmanskom naselju Regina koje predstavlja idealan izbor za obiteljski odmor, cijelo društvo ili odlazak na odmor s kućnim ljubimcem. U Apartmanskom naselju Regina na raspolaganju su standard i family apartmana smješteni 250 metara od disc golf terena.
Cjenik smještaja možete preuzeti u PDF dokumentu sa ove stranice.

Apartmani su opremljeni sadržajima koje posjeduje svaki dom, a ugodan i topao interijer razlog je zbog kojeg se posjetitelji osjećaju kao kod kuće.
Standard apartmani se sastoje od dnevne sobe i jedne spavaće sobe. U spavaćoj sobi se nalazi bračni krevet, dok je u dnevnoj sobi kauč na razvlačenje na kojem može spavati dodatna osoba.
Family apartmani se sastoje od dnevne sobe, spavaće sobe sa bračnim krevetom te druge spavaće sobe sa dva odvojena kreveta. U dnevnoj sobi nalazi se kauč na razvlačenje na kojem može spavati dodatna osoba.

Svi igrači koji smještaj rezerviraju preko Lagoda Disc Golfa ( javite se mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ) ostvaruju pravo na sniženu kotizaciju, odnosno popust od 20 kuna / 3 € na iznos kotizacije za svoju kategoriju.
Također, svi igrači koji smještaj rezerviraju preko Lagode, imaju i mogućnost kasnog izlaska iz apartmana / soba u nedjelju popodne, osim u slučaju da to nije moguće jer u isti apartman dolaze novi gosti taj dan. Potvrdu kasne odjave dati ćemo svima u subotu, na prvi dan turnira.

Smještaj u službenom hotelu ili apartmanima nije obavezan tako da sudionici mogu i sami rezervirati neke druge smještajne opcije.

Teren
Teren od 18 staza uređen je na golf terenu te šumama koje ga okružuju pa tako kombinira kraće, tehničke šumske staze sa otvorenim staza.
Za igru se koriste stalno postavljeni koševi domaće proizvodnje na 9 staza (ali u drugačijem rasporedu od stalnog terena), a uz njih koristit će se još 2-3 koša domaće proizvodnje te preostali koševi Disc Golf Park target.
Zaletišta će na svim stazama biti uređena sa tepihom umjetne trave.
Postoji mogućnost da jedna staza (staza 2) ne bude savršeno pokošena jer taj dio terena nije u vlasništvu resorta, ali sve ostale staze bi trebale biti u odličnom stanju.

Plan terena možete preuzeti na ovoj stranici u obliku PDF-a.

Ova postava terena igrana je do sada na nekoliko turnira, a trenutno važeći rekordi su kod muških 52 (-6) što su odigrala trojica igrača na različitim turnirima - Leon Sonnleitner (rejting 1015), Stanislaus Amann (rejting 1013) i Nino Đurak (rejting 1001), te kod žena 62 (+4) što su odigrale Andreja Bernjak (rejting 920) i Ana Gorički (rejting 905).
Cijeli popis 10 najboljih rezultata u muškoj i ženskoj kategoriji potražite u PDF dokumentu na ovoj stranici.

Fotografije
Sve fotografije koje napravimo na turniru biti će na kraju svakog dana dodane u Google Photos Album te ih možete preuzeti i koristiti za društvene mreže.