Masterpiece 2024 marketing

1. Masterpiece - Labin Disc Golf Challenge je turnir koji će biti održan 6. i 7. travnja kao prvo značajnije međunarodno disc golf natjecanje višeg ranga na području cijele Jadranske obale.

Organizator turnira je Varaždinska tvrtka Lagoda Disc Golf, dok je lokalni koordinator u provedbi turistička agencija Atlas Rabac.

Partneri u provedbi su Turistička zajednica Labin - Rabac te Park skulptura Dubrova.

Turnir će biti certificiran od strane svjetskog udruženja igrača PDGA, a očekivano je sudjelovanje 70 natjecatelja iz desetak država. Marketinške aktivnosti biti će usmjerene na promociju turnira u Sjevernoj i Zapadnoj Europi pa se, uz sudionike iz regije (Hrvatska, Slovenija, Italija, Austrija, Mađarska) očekuju i natjecatelji iz Finske, Švedske, Norveške, Danske, Islanda i Njemačke.

Za potrebe natjecanja, koristeći montažnu opremu, biti će uređen teren od 18 staza na prostoru Parka skulptura Dubrova.

Dolazak sudionika predviđen je u četvrtak 4.4. i petak 5.4. kada će teren biti otvoren za trening. Samo natjecanje odvijat će se kroz igru u tri runde i to dvije u subotu 6.4. te treća u nedjelju 7.4. uz predviđen završetak službenog djela natjecanja u do 16 sati.

Osim samog natjecanja za sudionike će biti organizirani i poptratni turistički sadržaji poput obilaska lokalnih znamenitosti ili degustacije domaćih proizvoda ćime će ih se potaknuti na ponovni dolazak u Labin i Rabac u vrijeme godišnjih odmora.