Održan je 4. Chasing Sparrows

Chasing Sparrows je jednodnevni turnir koji se igrao u subotu 17.2. 2024. u Varaždinu, u formatu od dvije runde po 18 staza uz sudjelovanje 44 igračice i igrača koji su pristigli iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Austrije. Ovo je bilo četvrto izdanje turnira.

Natjecanje se odvijalo po ugodnom, gotovo proljetnom, vremenu uz temperature oko 10 stupnjeva, a kroz prvi dio dana igrače je grijalo sunce. dok vjetra nije bilo. Sredinom druge runde palo je par kapi kiše, ali niti u jednom trenutku nije bilo potrebe da se izvade kišobrani..

Nakon sastanka s igračima, koji je započeo u 10 sati, natjecanje je krenulo prvom rundom od 10:30, koja je završila oko 12:15. Dvadeset igrača odabralo je opciju zajedničkog ručka koji je bio organiziran u obližnjem bistro Familija.
Nakon stanke za ručak, uslijedila je druga runda čiji početak ej bio u 14:15, a završetak oko 15:50. Proglašenje pobjednika započelo je oko 16:10.

Natjecanje se odvijalo u dvije "elitne" kategorije - otvorenoj MPO te otvorenoj ženskoj FPO, u tri niže kategorije za igrače oba spola koji su svrstani u kategorije prema vlastitom rejtingu te u juniorskim kategorijama.

U najnižoj Purple kategoriji (za igrače rejtinga do 800) pobjedu je, u konkurenciji 10 igračica i igrača pobjedu je odnio Zoran Krečar (DKG Lagoda) sa rezultatom -13 u odnosu na par terena.

U srednjoj Green kategoriji (za igrače rejtinga do 850) pobjedu je, u konkurenciji 11 igrača, pobjedu je odnio Péter Hársfai (Mađarska) sa rezultatom -15 u odnosu na par terena.

U najvišoj Red kategoriji (za igrače rejtinga do 900) pobjedu je, u konkurenciji Benedek Zalán (Mađarska) sa rezultatom -19 u odnosu na par terena. Po završetku druge runde prvo mjesto su djelili Zalan i Tomislav Frković (FDK Zagreb) te su pristupili sudden death razigravanju od staze 7, pri čemu je Zalan bio bolji i odnio titulu pobjednika.

U FJ10 kategoriji za djevojčice do 10 godina nastupila je, te odnijela pobjedu, Kaja Gorički (FDK Zagreb) sa rezultatom od +56 u odnosu na par terena.

U MJ12 kategoriji za dječake do 12 godina nstupio je, te odnio pobjedu, Adrian Dimovski (Varaždin), sa rezultatom od +46 u odnosu na par terena.

U otvorenoj ženskoj FPO kategoriji, u konkurenciji 5 igračica pobjedu je upisala Tina Šimenc (DGK Lagoda) sa rezultatom -10 u odnosu na par terena. Drugo mjesto je zauzela Ira Molnar Goricki (FDK Zagreb, sa -9), a treće Danica Pajtak (DGK Varaždin, sa -8).

U otvorenoj MPO kategoriji sudjelovalo je 11 igrača, a po završetku druge runde u vodstvu se nalazio trojac Aleksandar Aki Vuckovic (DGK Varaždin), Zack Bevelacqua (Slovenija) i Tomislav Goricki (FDK Zagreb), svi sa rezultatom -24 u odnosu na par terena. U sudden death razigravanje krenuli su sa staze 7, a u konačnici kao najbolji se pokazao Aki Vucković te odnio pobjedu.

Najbolja muška runda ostvarena na turniru bila je 40 (-14) što je u prvoj rundi odigrao Tomislav Gorički (rejting 989) te u drugoj rundi Benedek Zalán (rejting 999).
Najbolja ženska runda ostvarena na turniru bila je 49 (-5) što je odigrala Tina Šimenc u obje runde (rejting 849 i 862), Danica Pajtak u 1. rundi te Ira Molnar Gorički u drugoj rundi.

Cjelokupne rezultate turnira potražite na PDGA stranici.

Popratna događanja na turniru su bila Ace Pool, Closest to the pin i Overachiever.

Ace pool u iznosu od 1€ je uplatilo 30 igrača, a u kasici je sa ranijih turnira već bilo 85€ pa je tako ukupni fond iznosio 115€. Kao na turniru nije postignut as nagradni fond se prenosi na idući turnir u organizaciji Lagode - Mars Springs koji se igra 9. i 10.3. u Varaždinskim Toplicama.

Closest to the Pin igra se odvijala na stazi 1. Najbolji rezultat od 97 cm ostvario je Bato Sudžuković te odnio nagradu (disk).

Overachiever nagrada se dodjeljuje natjecatelju koji je odigrao turnir u prosjeku najviše iznad svog rejtinga (prema trenutnim rejtinzima na PDGA stranici). U ovom natjecanju sudjeluju svi sudionici turnira koji imaju PDGA broj i aktivno članstvo te u svojem rejtingu imaju sadržano najmanje 20 odigranih rundi.
Treće mjesto sa +68 iznad osobnog rejtinga osvojila je Jelena Gecek, drugo je sa +78 zauzeo Marko Pavlović, a najbolji je bio Zoran Krečar koji je turnir odigrao 97 iznad osobnog rejtinga.

Turnir je zaključen tombolom na kojoj su izvučeni igrači mogli birati neke od ponuđenih nagrada u ukupnoj vrijednosti od preko 70€. Nagrade su osvojili Aki Vuckovic, Aleksandr Kajumov, Julian Fink, Dino Harambašić i Borna Vardić.

Sve fotografije sa turnira (Lagoda Disc Golf) nalaze se u Google Photos Album te ih sudionici turnira mogu preuzeti i koristiti za društvene mreže.
Kod objava na Instagramu po mogućnosti koristite #discgolfvodovodna #eventbylagoda #varazdin @lagoda_disc_golf @volim.varazdin