Zagreb Disc Golf Open 2023

Zagreb Disc Golf Open 2023 je jednodnevni PDGA Tier C turnir koji se igra u nedjelju 16. 4. 2023. u Zagrebu. Organizator turnira je Flying Disc klub Zagreb dok je izvršni organizator Lagoda Disc Golf.
Ovo će biti drugo izadnje turnira, a po prvi puta Zagreb Open se na ternu uz Kineziološki fakultet igrao 27.3. 2022. godine uz sudjelovanje 53 natjecatelja koji su pristigli iz Hrvatske i Slovenije.

Turnir će se održati kao 3. kolo Hrvatske disc golf lige u sezoni 2023.

Natjecanje će se odvjati na terenu od 13 staza koji će biti uređen na način da bude prilagođen i za početnike, ali možete očekivati i nekoliko zahtjevnijih staza. Natjecanje će se odvijati u tri runde pri čemu će druga runda slijediti brzo nakon prve, dok će između drugei treće runde biti predviđena nešto veća stanka s dovoljno vremena za odlazak na ručak.

Program turnira je kako slijedi:

Subota 15.4.
8:00 teren je otvoren za trening, moguće je dovršavanje pripreme terena kroz dan
Nedjelja 16.4.
9:30 sastanak s igračima, tee staze 1
10:00 Početak igre u 1. rundi (trajanje oko 90-100 minuta)
12:15 Početak igre u 2. rundi (ili kasnije - tj. 30 minuta nakon završetka igre u 1. rundi za posljednju grupu)
- stanka za ručak, najmanje 90 minuta od završetka posljednje grupe (vlastita organizacija)
15:30 početak igre u 3. rundi
- proglašenje pobjednika (oko 17:00)


Prijave
Natjecanje će se odvijati u kategorijama MPO (otvorena za muške i ženske igrače), FPO (otvorena ženska), Red (igrači oba spola PDGA ratinga do 900), Green (igrači oba spola PDGA ratinga do 850) te Purple (igrači oba spola PDGA ratinga do 800). Svaki igrač se može prijaviti za natjecanje u višoj kategoriji (svi igrači se npr. mogu prijaviti u MPO), ali u nižoj kategoriji možete igrati samo ako vam to dopušta rejting, npr. neko s rejtingom 801 ne može igrati Purple).
Igrači koji nisu članovi PDGA i nemaju rejting mogu igrati Purple kategoriju samo ukoliko do sada nisu igrali PDGA turnire, ili su igrali PDGA turnire i posljednjih 6 rundi im u prosjeku ne vrijedi više od 800 rejtning bodova. Ukoliko im te runde vrijede više od 800 tada mogu igrati kategoriju Green, Red ili MPO / FPO. Igrač koji nema rejting, a posljednjih 6 rundi mu vrijedi više od 850 rejting bodova ne može igrati kategoriju Green već može igrati Red ili MPO / FPO.

Broj sudionika ograničen je na 65, odnosno, natjecanje će se igrati u najviše 13 grupa po 5 igrača.
Kotizacija za turnir u kategorijama MPO, FPO i Green iznosi 15 €, a u kategoriji Purple 7 €  te uključuje organizaciju natjecanja, naknadu za PDGA, naknadu Hrvatskom Flying Disc Savezu, trofej za pobjednika svake kategorije i manje nagrade za najbolje igrače.

Kotizaciju za sudjelovanje potrebno je uplatiti na žiro račun prije ili nakon turnira:
Lagoda jd.o.o., Varaždin, HR6323400091110550349
Ukoliko kotizaciju ne uplatite unaprijed plaćanje će biti moguće i gotovinom na samom turniru.

Da bi se prijavili za natjecanje otvorite zasebnu stranicu prijava.
Rezultati natjecanja te rezultati uživo biti će objavljeni na PDGA stranici.

Igra
Natjecanje će se odvijati u slijedećem formatu:
Runda 1 - grupe će biti formirane sa izmiješanim kategorijama i jakosnim skupinama određenima prema PDGA ratingu. Truditi ćemo se da igrače iz istih klubova / država u prvoj rundi ne stavimo u iste grupe, kako bi se kroz igru družili s igračima koje ne vide redovito.
Runda 2 - grupe formirane prema rezultatu uz miješanje kategorija
Runda 3 - grupe formirane po rezultatu, bez miješanja kategorija

Teren
Teren će biti uređen u dvorištu Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.
Koševi koji će se koristiti na 9 staza su Disc Golf Park target, dok će na ostalim stazama biti korišteni drugi koševi (biti će utvrđeno naknadno).
Zaletišta (tee) će biti uređena sa tepihom umjetne trave, dok će možda manji broj zaletišta biti samo označeno na tlu (detalji će biti dostupni naknadno).
Plan terena u PDF obliku preuzmite na ovoj stranici u PDF obliku.
Teren je spreman za igru od 13.4., a nedostaje samo tepih za tee na stazi 10, te oznake za OB i Hazard / otok na stazi 11.

Vrijeme
Vremensku prognozu za Zagreb možete pratiti na Yr.no stranici.
U slučaju lošeg vremena možete pratiti i radar munja ili pak radarski prikaz padalina.

Dolazak i parking

Kraj terena nema dovoljno parkinga za igrače. Preporučujemo da koristite besplatan parking kraj "Hugo's bar", a i njihove usluge za kavu i WC (5 minuta hoda od terena) (google maps lokacija)

Ručak
Ručak za sudionike turnira nije organiziran te preporučamo da u stanci nakon 2. runde odete u neki od obližnjih restorana.

WC
Kako na terenu nema WC-a, za korištenje istog predlažemo odlazak u jedan od obližnjih kafića npr. "Hugo's bar" (google maps lokacija)

Fotografije i društvene mreže
Sve fotografije koje napravimo na turniru biti će na kraju svakog dana dodane u Google Photos Album te ih možete preuzeti i koristiti za društvene mreže.
Kod objava na Instagramu po mogućnosti koristite #zagrebopen #discgolfzagreb #zagreb #eventbylagoda @lagoda_disc_golf @zagrebtourist
Ako objavite "story" te označite @zagrebtourist postoji mogućnost da Turistička zajednica Grada Zagreba to objavi na svom profilu što bi bila odlična promocija za disc golf i naš turnir.