Turniri u regiji

Igrači disc golfa koji dolaze iz SAD-a, Kanade ili većih disc golf država Sjeverne i Zapadne Europe mogli bi se iznenaditi kad dođu kao sudionici na neki od turnira koje organiziramo, pa za sve kojima bi to moglo biti korisno, u nastavku donosimo nekoliko osnovnih informacija koje bi bilo dobro da imaju na umu.


Prijave za turnire
Stranica Disc golf scene se dosta slabo koristi u Europi, i na njoj nećete pronaći sve turnire koji će se održati u narednim mjesecima. Dio Europe koristi Disc Golf Metrix, neke države imaju svoje nacionalne sustave prijava za turnire (npr. Češka ili Njemačka), a mi imamo svoj vlastiti sustav prijava na Lagoda stranici.
Popis nadolazećih turnira u Europi najbolje je potražiti na PDGA stranici.

Koncept natjecanja
Velika večćina turnira koji se igraju u Hrvatskoj i regiji se igraju bez sustava isplate nagrada kao što je to uobičajeno u SAD-u. Iako svi igraju MPO i FPO kategorije, najbolji sudionici tih kategorija nemaju nikakvu usplatu već se bore za trofej i eventualno neke nagrade za one koji završe u top tri sudionika.

Svi Lagoda turniri su PDGA Tier C i igraju se u MPO, FPO, Red (rejting do 900), Green (rejting do 850) i Purple (rejting do 800) kategorijama.
U prvoj rundi turnira igrači iz svih kategorija su izmješani na način da je u svakoj grupi jedan iz grupe najboljih igrača, jedan od igrača drugog randa, jedan trećeg i jedan četvrtog ranga. Ukoliko se turnir igra u 3 runde tada su u 2. rundi igrači složeni u grupe po rezultatu, a neovisno o kategoriji, dok su u 3. rundi igrači odvojeni po kategorijama


tekst nije dovršen - zadnje uređivanje teksta 7.12. 2023.