Natjecanja u planu za 2023

Ekipa Lagode je Siječnja / Januara 2023. godine organizirala 88 disc golf turnira u Hrvatskoj i Sloveniji, a većina ih se održava tradicionalno iz godine u godinu još od prvog turnira Drava Forester organiziranog 2012. godine.

U programu događanja za 2023. godinu predvidjeli smo organizaciju 13 PDGA turnira, uz mogućnost da dodamo još jedan jednodnevni turnir na terenu od 9 staza uz Vinariju Juričić u mjestu Bartići kraj Labina.

Novi turnir u programu biti će održan na privremeno uređenom terenu u prekrasnom ambijentu Parka skulptura Dubrova u Labinu gdje ćemo za to događanje preseliti koševe s obližnjeg terena u Bartićima te dodati još 9 koševa kako bi uredili 18 staza.

Nakon dvije godine stanke u planu je povratak turnira Mars Springs koji se od 2015. do 2020. igrao na terenu u Varaždinskim Toplicama, a onda je dvije godine izostavljen s našeg programa zbog zapuštenog terena i pandemije Covid-19.

Još jedna novost u programu Lagoda turnira je ta da namjeravamo ponovo organizirati Triple Bogey Tour, ali u 2023. godini tri turnira koji će se igrati u sklopu turneje će imati drugačiji koncept i biti više usmjerena na rekreativnu i turističku igru. Prema tom planu svi turniri Triple Bogey Toura igrat će se na 15 staza koje će biti kraće (od 50 do 100 metara dužine) i predviđeno trajanje runde će biti oko 2 do 2.5 sata. Dodatno, u subotu će se igrati samo jedna runda s početkom oko 10 ili 11 satii nakon čega će u popodnevnim satima biti vremena za druženje (lagoda teram game, putting, distance, team building, turistički obilazak, posjet vinariji, zajednička večera i slično). Natjecanje će završiti u nedjelju sa dvije runde (ponovno na 15 staza) i proglašenjem pobjednika oko 16 sati.

Radni plan turnira je:

Mjesec    
Datum    
Trajanje    
Turnir    
Teren         Prijave    
   Siječanj / Januar  28  1 dan  6. Frosty Hills Spa Hills, Toplice Sveti Martin    Saznaj više 
   Veljača / Februar  18  1 dan  3. Chasing Sparrows Vodovodna, Varaždin Saznaj više
   Ožujak / Mart  4  1 dan 7. Mars Springs
Jupiter's Shade, Varaždinske Toplice Saznaj više
   Travanj / April  15 - 16  2 dana  1. KeePar Open Park skulptura Dubrova, Labin Saznaj više
   Travanj / April  22 - 23  2 dana  Triple Bogey Tour #1 - 2. Ringin' RakiChains Park Rakičan, Murska Sobota, Slovenija Saznaj više
   Svibanj / Maj  20 - 21  2 dana  Triple Bogey Tour #2 - 3. Blooming Hills Spa Hills, Toplice Sveti Martin  Saznaj više
   Lipanj / Juni 9 - 11  3 dana  Euro Tour #1 - 4. Pro Forester Drava Forester, Varaždin Saznaj više
   Lipanj / Juni 17 - 18 2 dana  Triple Bogey Tour #3 - 3. Spring Forester Drava Forester, Varaždin Saznaj više
   Spranj / Juli  22 - 23 2 dana  9. Spa Hills Spa Hills, Toplice Sveti Martin  Saznaj više
   Studeni / Novembar 3 - 5 3 dana  11. Drava Forester  Drava Forester, Varaždin Saznaj više
   Studeni / Novembar 18 1 dan 3. Chasing Crows  Vodovodna, Varaždin Saznaj više
   Prosinac / Decembar  2 - 3  2 dana 4. Jingle Hills Spa Hills, Toplice Sveti Martin Saznaj više
   Prosinac / Decembar  23  1 dan  6. Merry Forester  Drava Forester, Varaždin Saznaj više


Točan datum za većinu turnira nije još definiran ili nije potvrđen. Dok god uz turnire ne postoji veza "saznaj više" na koju možete kliknuti da vas odvede na stranicu turnira sa svim dodatnim informacijama, do tada postoji mogućnost za eventualnu promjenu termina turnira.

Popis turnira koji su planirani u regiji središnje Europe možete pratiti na Google kalendaru. U ovaj kalendar organizatori dodaju turnire koji su potencijalno zanimljivi za sudjelovanje igračima iz drugih država.