Jingle Hills 2023

Jingle Hills je dvodnevni turnir koji će se igrati kroz vikend 2. i 3. prosinca / decembra u Toplicama Sveti Martin. Ovo natjecanje svim sudionicima nudi mogućnost da kombiniraju natjecanje na terenu gdje se igralo Europsko prvenstvo 2018. sa odmorom u sklopu resorta Terme Sveti Martin.

Prijave
Natjecanje će se odvijati u kategorijama:
 • MPO (otvorena za muške i ženske igrače)
 • FPO (otvorena ženska)
 • Red (igrači oba spola PDGA ratinga do 900)
 • Green (igrači oba spola PDGA ratinga do 850)
 • Purple (igrači oba spola PDGA ratinga do 800).

Broj sudionika ograničen je na 72, odnosno, natjecanje će se igrati u najviše 18 grupa po 4 igrača.
Iznos kotizacije za kategorije MPO, FPO, Red i Green iznosi 20 €, a iznos kotizacije za kategoriju Purple iznosi 10 €.

Igrači koji nisu članovi PDGA i nemaju rejting mogu igrati Purple kategoriju samo ukoliko do sada nisu igrali PDGA turnire, ili su igrali PDGA turnire i posljednjih 6 rundi (ili manje ako nemaju odigrano 6 rundi) im u prosjeku ne vrijedi više od 800 rejtning bodova. Ukoliko im te runde vrijede više od 800 tada mogu igrati kategoriju Green, Red ili MPO / FPO. Igrač koji nema rejting, a posljednjih 6 rundi (ili manje ako nema odigrano 6 rundi) mu vrijedi više od 850 rejting bodova ne može igrati kategoriju Green već može igrati Red ili MPO / FPO.

Kotizacija uključuje organizaciju turnira, naknadu Hrvatskom Flying disc savezu, manji trofej za najbolje igrače u svakoj kategoriji te nagrade za tombolu.

Kotizaciju za sudjelovanje potrebno je uplatiti na žiro račun prije ili nakon turnira:
Lagoda j.d.o.o., Varaždin, HR6323400091110550349
Ukoliko kotizaciju ne uplatite unaprijed plaćanje će biti moguće i gotovinom na samom turniru.

Da bi se prijavili za natjecanje otvorite zasebnu stranicu prijava.
Rezultati natjecanja te rezultati uživo biti će objavljeni na PDGA stranici.

Radni program turnira (moguće su male izmjene u narednim danima):

Subota 2.12.
8:00 okupljanje na terenu, trening
8:45 sastanak s igračima, Golf kuća (kod koša 18)
9:05 početak igre u 1. rundi (očekivano trajanje do 3:15 sati)
12:15 ručak (opcija, dodatno se plaća)
13:30 početak igre u 2. rundi
17:30 opcija - druženje u Kući Viridi (google maps lokacija)
- večera (uz doplatu)
Nedjelja 3.12.
9:45-10:15 obavezan check-in (osobno u golf kući ili putem WhatsApp poruke)
10:30 runda 3, 18 staza
13:30 proglašenje pobjednika
14:00 ručak (opcija, dodatno se plaća)


Igra
Natjecanje će se odvijati u slijedećem formatu:
Runda 1 - grupe će biti formirane sa izmješanim kategorijama i jakosnim skupinama određenima prema PDGA ratingu. Truditi ćemo se da igrače iz istih klubova / država u prvoj rundi ne stavimo u iste grupe, kako bi se kroz igru družili s igračima koje ne vide redovito.
Runda 2 - grupe formirane po rezultatu, uz mješanje kategorija
Runda 3 - grupe formirane po rezultatu, bez mješanja kategorija.

Smještaj
Službeni smještaj turnira  je u Hotelu Terme u kojem se nalazi moderno opremljena 151 hotelska soba i 6 luksuznih suite-ova okruženih netaknutom prirodom te u Apartmanskom naselju Regina koje predstavlja idealan izbor za obiteljski odmor, cijelo društvo ili odlazak na odmor s kućnim ljubimcem. U Apartmanskom naselju Regina na raspolaganju su standard i family apartmani smješteni 250 metara od disc golf terena.

Apartmani su opremljeni sadržajima koje posjeduje svaki dom, a ugodan i topao interijer razlog je zbog kojeg se posjetitelji osjećaju kao kod kuće.
Standard apartmani se sastoje od dnevne sobe i jedne spavaće sobe. U spavaćoj sobi se nalazi bračni krevet, dok je u dnevnoj sobi kauč na razvlačenje na kojem može spavati dodatna osoba.

Family apartmani se sastoje od dnevne sobe, spavaće sobe sa bračnim krevetom te druge spavaće sobe sa dva odvojena kreveta. U dnevnoj sobi nalazi se kauč na razvlačenje na kojem može spavati dodatna osoba.

Svi igrači koji smještaj rezerviraju preko Lagoda Disc Golfa ( javite se mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ) ostvaruju pravo na sniženu kotizaciju, odnosno popust od 3 € na iznos kotizacije za svoju kategoriju.
Također, svi igrači koji smještaj rezerviraju preko Lagode, imaju i mogućnost kasnog izlaska iz apartmana / soba u nedjelju popodne, osim u slučaju da to nije moguće jer u isti apartman dolaze novi gosti taj dan. Potvrdu kasne odjave dati ćemo svima u subotu, na prvi dan turnira.
Smještaj u službenom hotelu ili apartmanima nije obavezan tako da sudionici mogu i sami rezervirati neke druge smještajne opcije.

Teren
Teren od 18 staza uređen je na golf terenu te šumama koje ga okružuju pa tako kombinira kraće, tehničke šumske staze sa otvorenim staza.
Za igru se koriste Disc Golf Park target koševi.
Zaletišta će na svim stazama biti uređena sa tepihom umjetne trave.

Plan terena možete preuzeti na ovoj stranici u obliku PDF-a.

Ova postava terena igrana je do sada na nekoliko turnira, a trenutno važeći rekordi terena su kod muških 48 (-10) što je odigrao Stanislaus Amann u dvije runde turnira Spa Hills 2023 (rejting 1036 i 1034), te kod žena 60 (+2) što je odigrala Andreja Bernjak (rejting 917) na turniru Spa Hills 2023.

Cijeli popis 10 najboljih rezultata u muškoj i ženskoj kategoriji potražite u PDF dokumentu na ovoj stranici.

Subota navečer u Kući Viridi
Kuća za odmor Viridi koju vodi disc golfer Josip Magdalenić udaljena je od igrališta 20-ak minuta vožnje automobilom. U sklopu kuće nalazi se prostor za druženje, te prosto za igre gdje se nalaze - mali biljar, mali stolni tenis, stolni nogomet, pikado, PlayStation te druge igre.
Svi sudionici koji žele naručiti večeru mogu to po cijeni os 7€, a opcije su:
 - glavno jelo A - francuska pečenka (svinjska vratina u slatkom umaku od luka)
 - glavno jelo B - pileći bečki
 - prilog C - pire krumpir
 - prilog D - đuveč riža
 + salata i kruh

Ručak za vrijeme turnira
U subotu i nedjelju organiziran je ručak za igrače koji to žele. Cijena ručka iznosi 11€, a servira se u prostoru restorana kod ulaza u bazene (bivši restoran Vučkovec).
Ručak u subotu se servira u 12:15 sati nakon 1. runde, a u nedjelju u 14 sati nakon proglašenja pobjednika.
Ručak uključuje juhu, dva glavna jela i dva priloga (servirano na ovalima na stolu), salatu te desert.

Ace Pool
Svi igrači koji to žele mogu platiti 1€ u gotovini što se stavlja u posebnu kasicu.
Igrač koji na turniru pogodi as postaje dobitnik cijelog nagradnog fonda Ace pool-a. Ako dva ili više igrača na istom turniru pogode as, oni dijele ace pool. Ako niti jedan igrač ne pogodi as, ace pool se prenosi na idući Lagoda turnir, i tako dalje sve dok na jednom turniru Ace pool ne bude isplaćen.
Igrač koji želi sudjelovati u Ace poolu mora uplatiti 1€ prije početka prve runde. Ako igrač pogodi as, a nije uplatio ace pool prije početka prve runde, tada on nema pravo na nagradu.

CTP – Closest to the pin
Na jednoj stazi ćemo organizirati dodatno natjecanje u tome tko je bacio disk najbliže košu, a odvijati će se za vrijeme igre u sve tri runde. Uz stup koša će se nalaziti metar te igrač čiji disk dođe u mirovanje u blizini koša može izmjeriti udaljenost od stupa do diska. Onaj igrač čiji disk nakon završene druge runde natjecanja bude imao najmanju udaljenost od koša osvaja nagradu.
Da bi rezultat bio važeći disk mora biti udaljen 5m ili manje od koša, a fotografiju sa udaljenosti prikazanoj na metru trebate poslati u službenu turnirsku WhatsApp grupu te navesti udaljenost u centimetrima do koša.

Nagrade i Tournament respect tombola
Na turnirima koje organiziramo dodjeljuju se manje nagrade za najbolja tri igrača u MPO, FPO, Red i Green kategoriji koje plaćaju puni iznos kotizacije, te nagrada pobjedniku Purple kategorije (koji plaćaju sniženu kotizaciju), dok dodatno na to nagrađujemo putem tombole sve igrače koji su to zavrijedili korektnim odnosnom prema turniru i drugim sudionicima. Tombola se održava na kraju turnira, nakon proglašenja pobjednika u svim kategorijama. Uobičajena glavna nagrada na tomboli je disc golf ruksak.

Da bi igrač mogao preuzeti nagradu u tomboli mora:
1. Biti prisutan na sastanku s igračima (kada pročitamo vaše ime na početku sastanka trebate biri ptisutni)
2. Platiti kotizaciju za turnir unaprijed ili za vrijeme turnira (najkasnije do početka proglašenja pobjednika)
3. Odigrati sve runde turnira
4. Prijaviti se na vrijeme (obavezan check-in) ukoliko je to navedeno u satnici turnira
5. Biti prisutan na proglašenju pobjednika

Ukoliko igrač bude izvuče u tomboli, a nije ispunio sva četri kriterija, ne može preuzeti nagradu već se izvlači idući igrač.

Isti igrač ne može osvojiti nagradu na tomboli na dva turnira u nizu.
Na turniru Jingle Hills 2023 nagradu ne mogu dobiti igrači koji su ju dobili na turniru Chasing Crows 2023 - Philipp Friedl, Mateo Zović i Zvonimir Janković .

Fotografije
Sve fotografije koje napravimo na turniru biti će na kraju svakog dana dodane u Google Photos Album te ih možete preuzeti i koristiti za društvene mreže.
Kod objava na Instagramu po mogućnosti koristite #jinglehills #discgolfsvetimartin @lagoda_disc_golf @visitmedimurje

Vremensku prognozu za Toplice Sveti Martin možete pratiti na Yr.no stranici.

Povijest turnira
Ovo će biti četvrto izdanje turnira. Jingle Hills je prvi puta igran 7. i 8. 12. 2019. godine kada je na njemu sudjelovala i jedna od najboljih igračica na svijetu - višestruka svjetska prvakinja Paige Pierce, a ukupno je sudjelovalo 35 igračica i igrača iz Austrije, Engleske, Mađarske, Hrvatske, SAD-a i Kanade.
Nakon Covid stanke 2020. godine turnir se drugi puta igrao 4. i 5. 12. 2021. godine uz sudjelovanje 39 igračica i igrača iz Austrije, Hrvatske i Slovenije. Treće izdanje turnira igralo se 3. i 4. 12. 2022. godine uz sudjelovanje 46 igračica i igrača iz Austrije, Hrvatske i Slovenije