Održan je zimski Frosty Hills 2023

U subotu 28.1. 2023. na disc golf terenu Spa Hills u Toplicama Sveti Martin je održano 6. izdanje disc golf turnira Frosty Hills. Uvjeti za igru nisu bili baš idealni jer je temperatura bila oko 0 do 2 stupnja celzijusa, a puhao je i hladan sjeverni vjetar od 3 do 5 m/s, no usprkos tome sudjelovalo je, za ovaj turnir, rekordnih 47 igračica i igrača iz Hrvatske, Austrije, Mađarske i Slovenije.


Natjecanje je započelo u 10:30 sati, odvijalo se u dvije runde po 14 staza, te je završilo proglašenjem pobjednika oko 17 sati.

U otvorenoj kategoriji MPO sudjelovalo je 15 igrača, a pobjedu je ubilježio Tomislav Gorički (Flying Disc klub Zagreb) sa ukupnih -2 u odnosu na par terena te odličnim rundama vrijednim 947 i 993 rejting bodova. Tomislav je u drugoj rundi odigrao teren u 43 bacanja (-3) i time postavio novi rekord terena. Drugo mjesto je osvojio Blaž Petrovič (Slovenija) sa dva bacanja zaostatka, a treće su podjelili Balint Kazai (Mađarska) i Dinko Šimenc (Disc golf klub Lagoda, Varaždin).

U ženskoj otvorenoj kategoriji FPO ovog puta su sudjelovale su samo tri igračice, a pobjedu jeodnijela najbolja hrvatska igračica Ana Gorički (FDK Zagreb) sa odličnih +14 u odnosu na par te rundama vrijednim 877 i 876 rejting bodova. Ana je u obje runde odigrala identičan rezultat od 53 bacanja (+7) te time postavila novi rekord terena u ženskoj konkurenciji. Drugo mjesto pripalo je Tini Šimenc (DGK Lagoda), a treće Jeleni Geček (Disc golf klub Varaždin).

Osim u elitnim otvorenim kategorijama natjecanje se odvijalo i u tri niže kategorije prema standardu svjetskog udruženja igrača PDGA – najvišoj crvenoj, nižoj zelenoj i najnižoj početničkoj ljubičastoj.

U crvenoj kategoriji sudjelovalo je 10 igrača a pobjedu je odnio Benjamin Mauch (Austrija) ispred Arona Bognara (Mađarska) i Tomislava Kačavende (Disc golf klub Stubaki, Stubičke Toplice).

U zelenoj kategoriji sudjelovalo je 6 igrača, a sva tri mjesta na postolju su odnijeli igrači iz Slovenije – pobjedu Matic Blaž sa +13, drugo Jan Uršič i treće Primož Belčič.

U ljubičastoj kategoriji sudjelovalo je 13 igračica i igrača, a pobjedu je sa +24 odnio mladi Čakovčanin Petar Mikić koji nastupa za Disc golf klub Varaždin. Drugo mjesto je osvojio Ivan Klanjčić (DGK Stubaki), a treće Matija Razum iz Samobora.

Popratna događanja uz igru bili su i Ace pool te CTP. Ace pool, za koji je kotizacija bila 1€, uplatilo je 25 igrača, no as nije pogođen pa se navedeni iznos prenosi na idući turnir u organizaciji Lagode – Chasing Sparrows. CTP (Closest to the pin) igru osvojio je Andrej Kozic čiji je disk na stazi 5 završio samo 62 cm od koša.

Nakon svečanosti dodjele priznanja najboljima u svim kategorijama održana je i turnirska tombola u kojoj su dodijeljene nagrade u ukupnoj protuvrijednosti od 155 €. Igrači koji su izvučeni u tomboli su mogli birati neke od preostalih nagrada (Prodigy disc golf ruksak, majice i suveniri sa znakom turnira itd.). Nagradu su preuzeli Balint Kazai, Tina Šimenc, Aki Vucković, Adis Isanović, Nino Đurak, Aron Bognar, Anđelko Zrinski, Alexander Regenfelder, Matic Blaž i Tomislav Frković. Na tomboli su izvučeni i Branimir Pongrac, Marco Jandl i Primož Belčić, ali nisu bili prisutni te je izvučen novi igrač koji je preuzeo nagradu.  

Rezultati natjecanja nalaze se na PDGA stranici.

Frosty Hills 2023 course map


Frosty Hills 2023 course records after 2023