Merry Forester 2023

Merry Forester je jednodnevni turnir koji će se igrati u subotu 23.12. i to u dvije runde od po 14 staza. Turnir se igra u blagdanskom ozračju, a karakterizira ga i završni domjenak i druženje igrača uz tradicionalnu razmjenu poklona "Secret Santa".

Predviđeni program turnira je slijedeći:

Subota 23.12.
od 8:30 - okupljanje kod Arene Varaždin
9:00 - sastanak s igračima, 1. kat
9:30 - početak igre u 1. rundi, 14 staza
11:30 - ručak (vlastita organizacija ili narudžba hrane uz doplatu)
12:45 - početak igre u 2. rundi, 14 staza
- proglašenje pobjednika (planirano oko 15:00)
- domjenak povodom završetka disc golf sezone (slatki i slani zalogaji, kuhano vino ...)
- Secret Santa darivanje


U večernjim satima postoji mogućnost nastavka druženja na Varaždinskom adventu.

Prijave
Natjecanje će se odvijati u kategorijama:
 • MPO (otvorena za muške i ženske igrače)
 • FPO (otvorena ženska)
 • Red (igrači oba spola PDGA ratinga do 900)
 • Green (igrači oba spola PDGA ratinga do 850)
 • Purple (igrači oba spola PDGA ratinga do 800).

Broj sudionika ograničen je na 56, odnosno, natjecanje će se igrati u najviše 14 grupa po 4 igrača.
Iznos kotizacije za kategorije MPO, FPO i Green iznosi 20 €, a iznos kotizacije za kategoriju Purple iznosi 14 €.
Kotizacija uključuje organizaciju turnira, domjenak nakon proglašenja pobjednika (slatki i slani zalogaji, kuhano vino...), naknadu Hrvatskom Flying disc savezu, mali suvenir za svakog igrača, nagrade za najbolje igrače u svakoj kategoriji te nagrade za tombolu.

Igrači koji nisu članovi PDGA i nemaju rejting mogu igrati Purple kategoriju samo ukoliko do sada nisu igrali PDGA turnire, ili su igrali PDGA turnire i posljednjih 6 rundi (ili manje ako nemaju odigrano 6 rundi) im u prosjeku ne vrijedi više od 800 rejtning bodova. Ukoliko im te runde vrijede više od 800 tada mogu igrati kategoriju Green, Red ili MPO / FPO. Igrač koji nema rejting, a posljednjih 6 rundi (ili manje ako nema odigrano 6 rundi) mu vrijedi više od 850 rejting bodova ne može igrati kategoriju Green već može igrati Red ili MPO / FPO.

Kotizacija uključuje organizaciju turnira, naknadu Hrvatskom Flying disc savezu, manji trofej za najbolje igrače u svakoj kategoriji te nagrade za tombolu.

Kotizaciju za sudjelovanje potrebno je uplatiti na žiro račun prije ili nakon turnira:
Lagoda j.d.o.o., Varaždin, HR6323400091110550349
Ukoliko kotizaciju ne uplatite unaprijed plaćanje će biti moguće i gotovinom na samom turniru.

Da bi se prijavili za natjecanje otvorite zasebnu stranicu prijava.
Rezultati natjecanja te rezultati uživo biti će objavljeni na PDGA stranici.

Igra
Natjecanje će se odvijati u slijedećem formatu:
Runda 1 - grupe će biti formirane sa izmješanim kategorijama i jakosnim skupinama određenima prema PDGA ratingu. Truditi ćemo se da igrače iz istih klubova / država u prvoj rundi ne stavimo u iste grupe, kako bi se kroz igru družili s igračima koje ne vide redovito.
Runda 2 - grupe formirane po rezultatu, bez mješanja kategorija.

Secret Santa
Prijavljeni sudionici biti će pozvani da se uključe u darivanje Secret Santa. Svi koji se odluče uključiti biti će "u šeširu" i 5 dana prije turnira izvući čemo po jednu osobu kojoj trebaju kupiti poklon u vrijednosti oko 7 do 10 €. Više detalja o tome biti će poslano prijavljenim igračima putem e-maila.
Ovo darivanje uveli smo po prvi puta na Merry Foresteru 2021. i bilo je odlično prihvaćeno te zgodan detalj za kraj disc golf sezone.

Teren
 Trenutno na stranici možete preuzeti plan terena sa Merry Forestera 2021, a plan za 2022. godinu će vjerojatno biti sličan tome.
Teren se nalazi uz Arenu Varaždin (google karte lokacija)

Teren od 14 staza uređen je u šumi uz Arenu Varaždin te kombinira kraće, tehničke šumske staze sa otvorenim staza.
Za igru se koriste koševi Disc Golf Park target.
Zaletišta će na svim stazama biti uređena sa tepihom umjetne trave.

Vrijeme
Vremensku prognozu za Varaždin možete pratiti na Yr.no stranici. Prema ranijim godinama, nadamo se suhom i hladnom vremenu, ali s temperaturama iznad nule te ugodnim za igru.

Ace Pool
Svi igrači koji to žele mogu platiti 1€ u gotovini što se stavlja u posebnu kasicu.
Igrač koji na turniru pogodi as postaje dobitnik cijelog nagradnog fonda Ace pool-a. Ako dva ili više igrača na istom turniru pogode as, oni dijele ace pool. Ako niti jedan igrač ne pogodi as, ace pool se prenosi na idući Lagoda turnir, i tako dalje sve dok na jednom turniru Ace pool ne bude isplaćen.
Igrač koji želi sudjelovati u Ace poolu mora uplatiti 1€ prije početka prve runde. Ako igrač pogodi as, a nije uplatio ace pool prije početka prve runde, tada on nema pravo na nagradu.

CTP – Closest to the pin
Na jednoj stazi ćemo organizirati dodatno natjecanje u tome tko je bacio disk najbliže košu, a odvijati će se za vrijeme igre u sve tri runde. Uz stup koša će se nalaziti metar te igrač čiji disk dođe u mirovanje u blizini koša može izmjeriti udaljenost od stupa do diska. Onaj igrač čiji disk nakon završene druge runde natjecanja bude imao najmanju udaljenost od koša osvaja nagradu.
Da bi rezultat bio važeći disk mora biti udaljen 5m ili manje od koša, a fotografiju sa udaljenosti prikazanoj na metru trebate poslati u službenu turnirsku WhatsApp grupu te navesti udaljenost u centimetrima do koša.

Nagrade i Tournament respect tombola
Na turnirima koje organiziramo dodjeljuju se manje nagrade za najbolja tri igrača u MPO, FPO, Red i Green kategoriji koje plaćaju puni iznos kotizacije, te nagrada pobjedniku Purple kategorije (koji plaćaju sniženu kotizaciju), dok dodatno na to nagrađujemo putem tombole sve igrače koji su to zavrijedili korektnim odnosnom prema turniru i drugim sudionicima. Tombola se održava na kraju turnira, nakon proglašenja pobjednika u svim kategorijama. Uobičajena glavna nagrada na tomboli je disc golf ruksak.

Da bi igrač mogao preuzeti nagradu u tomboli mora:
1. Biti prisutan na sastanku s igračima (kada pročitamo vaše ime na početku sastanka trebate biri ptisutni)
2. Platiti kotizaciju za turnir unaprijed ili za vrijeme turnira (najkasnije do početka proglašenja pobjednika)
3. Odigrati sve runde turnira
4. Prijaviti se na vrijeme (obavezan check-in) ukoliko je to navedeno u satnici turnira
5. Biti prisutan na proglašenju pobjednika

Ukoliko igrač bude izvuče u tomboli, a nije ispunio sva četri kriterija, ne može preuzeti nagradu već se izvlači idući igrač.

Isti igrač ne može osvojiti nagradu na tomboli na dva turnira u nizu.
Na turniru Merry Forester 2023 nagradu ne mogu dobiti igrači koji su ju dobili na turniru Chasing Crows 2023.

Fotografije i društvene mreže
Sve fotografije koje napravimo na turniru biti će na kraju svakog dana dodane u Google Photos Album te ih možete preuzeti i koristiti za društvene mreže.
Kod objava na Instagramu po mogućnosti koristite #merryforester #varazdin @lagoda_disc_golf @volim.varazdin

Povijest turnira
Ovo će biti šesto izdanje turnira.
Merry Forester smo prvi puta organizirali kao seriju od dva jednodnevna turnira igrana 23.12.2017. i 7.1. 2018. uz sudjelovanje 18 i 27 igračica i igrača.
Druga serija igrana je 8.12. i 22.12. 2018. uz sudjelovanje 20 igrača u oba turnira.
Treći, i posljednji puta kada su se igrala dva Merry Forester turnira povezana u seriju, igralo se 14.12. kada je na turniru sudjelovala i svjetska prvakinja Paige Pierce te 28.12. 2019.
Nakon godine stanke zbog Covid-19 četvrti puta Merry Forester se igrao kao samostalan jednodnevni turnir i to 18.12. 2021. uz sudjelovanje 43 igračice i igrača iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.
Peto izdanje turnira igralo se 17.12. 2022. uz sudjelovanje 35 igračica i igrača iz Hrvatske, Austrije i Slovenije.