Lagoda Team Showdown presented by Crvena Luka Resort

Lagoda Team Showdown presented by Crvena Luka Resort je ekipni disc golf turnir koji će se igrati 24. i 25. 8. 2024. u Varaždinu, u isto vrijeme kada se održava i festival Špancirfest pa će sudionici turnira imati priliku u večernjim satima zabavljati se sa brojnim Varaždincima i drugim gostima grada.
Zahvaljujući sponzorstvu od strane Crvena Luka Resorta pobjednička ekipa moći će osvojiti dvodnevni boravak u ovom odmaralištu u Biogradu na Moru (2 noćenja za 4 osobe) u vrijednosti većoj od 1.000 €.

Spancirfest Spancirfest Spancirfest


Ekipu čini četvero igrača, a uvjet je da prosječan PDGA rejting svih članova ekipe ne smije biti viši od 888, odnosno zbroj njihovih PDGA rejtinga može biti najviše 3.552.
Sama igra se odvija slično kao i uobičajena igra parova (samo sa 4, a ne 2 igrača) i to na način da samo jedan član ekipe izvodi svako pojedino bacanje (npr. jedan baca sa tee-a, drugi nastavlja, pa slijedi treći i četvrti putta). Da bi članovi ekipe sudjelovali ujednačeno u igri postavljena su dodatna pravila prema kojima svaki igrač mora bacati početno bazanje na 3 staze, te dok god svi igrači na jednoj stazi nisu izveli po jedno bacanje, do tada nitko ne može bacati dva puta (pravila su pojašnjena niže na stranici).
Ovaj koncept grupnog disc golfa igra se, kao popratni sadržaj, u sklopu Drava Forester turnira od 2017. godine te uvijek privlači veliki interes sudionika.
Igra u Lagoda Team Game konceptu također postavlja taktički problem pred ekipe jer trebaju napraviti plan, vidjeti koji član ekipe će najbolje izvesti početno bacanje na kojim stazama, ili kako organizirati igru na svakoj pojedinoj stazi nakon izvedenog početnog bacanja.

Teren

Natjecanje će se odvijati na terenu od 12 staza koji će biti uređen na prostoru Drava Forester terena, u šumi i na nasipu uz dvoranu Arena Varaždin.
Staze će uglavnom biti duže par 4, ali uz njih će dio terena biti i jedna do dvije par 3 i jedna do dvije par 5 staze.
Koševi koji će se koristiti na svim stazama su Disc golf park target.
Zaletišta (tee) će biti uređena sa tepihom umjetne trave.
Plan terena u PDF obliku će biti dostupan na ovoj stranici najkasnije početkom kolovoza.

Prijave i pravila

Na turniru će sudjelovati ekipe od 4 igrača, a igrat će se u jednoj kategoriji. Prosječan PDGA rejting svih četvero igrača ne smije biti viši od 888, odnosno zbroj PDGA rejtinga može biti najviše 3.552.
Ako je igrač bez rejtinga u 2023 ili 2024 godini igrao turnire, i rejting njegovih 9 posljednjih rundi vrijedi više od 888, tada se ta vrijednost uzima kao njegov rejting.
U slučaju da igrač nije igrao PDGA turnire tada se kao njegov rejting uzima vrijednost 888.
Kao mjerilo se uzima rejting članova ekipe na dan prijave. U slučaju da nakon prijave sa ukupnim rejtingom koji ne prelazi 3.552, rejting članova ekipe poraste, ekipa će i dalje moći nastupiti u turniru.

Kotizacija za turnir iznosi 80 € po ekipi (20€ po igraču) i plaća se na račun Lagoda j.d.o.o. prije održavanja, a uključuje organizaciju turnira, naknadu Hrvatskom flying disc savezu te nagrade za najbolje tri ekipe.

Ekipe se prijavljuju pod imenom ekipe koje odrede članovi ekipe, a u napomeni je potrebno navesti popis članova ekipe i njihove PDGA brojeve.
Broj ekipa je ograničen na 36.
Popis prijavljenih ekipa biti će ažuriran na PDGA stranici turnira.
Rezultati natjecanja će se voditi preko PDGA live platforme.

Da bi se prijavili za sudjelovanje otvorite stranicu prijava.


Kotizaciju za sudjelovanje potrebno je uplatiti na žiro račun prije turnira:
Lagoda j.d.o.o., Varaždin, HR6323400091110550349
Ukoliko kotizaciju ne uplatite unaprijed plaćanje će biti moguće i gotovinom na samom turniru uz doplatu od 10€, tj. za plaćanje na turniru u gotovini kotizacija iznosi 90€.

Nagrade
Nagrade se dodjeljuju za tri najbolje plasirane ekipe.

Spancirfest Spancirfest Spancirfest


Nagradni fond za najbolje plasirane ekipe sastoji se od:
A. Vikend za 4 osobe (2 noćenja s doručkom u dvije dvokrevetne sobe, u periodu od 1.9.2024. do 15.5.2025.) u resortu Crvena Luka u Biogradu na Moru (vrijednost 1.000+ €)
B. Disc golf ruksak Latitude 64 DG Luxury E4, 4 kom (ukupna vrijednost 800 €).
C. Disc golf ruksak Latitude 64 Core, 4 kom (ukupna vrijednost 320 €).
D. Disc golf oprema u vrijednosti od 100 €.

Pobjednička ekipa prva izabire jednu od ponuđenih nagrada, pa nakon nje drugoplasirana ekipa bira jednu od preostalih nagrada te u konačnici trećeplasirana ekipa bira jednu od ponuđenih nagrada.

1st place 2nd place


Pravila igre
Natjecanje se igra po posebnim pravilima na način sličan kao što se Lagoda Team Game igra u sklopu turnira Drava Forester od 2017. godine.

Ekipa se sastoji od 4 člana
Svaki član ekipe mora izvesti početno bacanje na 3 staze.
Ekipa sama bira koji će igrač izvesti početno bacanje na kojoj stazi, te isti igrač smije izvesti početno bacanje npr. na tri staze za redom.
Nakon početnog bacanja, igru na toj stazi nastavlaju ostali članovi ekipe, dok svi ne skupe po jedno izvedeno bacanje. Nakon toga, bilo koji član ekipe može izvesti svoje drugo bacanje. Ukoliko se igra i dalje, tada ostali članovi ekipe izvode svoje drugo bacanje. Ukoliko svi izvedu po dva bacanja, a disk nije u košu, tada se kreće se u krug trećih bacanja itd.
Igra na stazi je završena kad ekipa pogodi u koš.


Rezultati će se pisati online (PDGA live ili Disc Golf Metrix), ali svaka ekipa će dobiti i papirnatu tablicu putem koje će za obje ekipe voditi evidenciju koji članovi su izveli bacanje te pratiti da li se igra odvija po utvrđenim pravilima.

Program

Petak 23.8.
- mogućnost treninga
20:30 večernje druženje na festivalu Špancirfest
Subota 24.8.
9:00 okupljanje na terenu, trening
10:00 sastanak s igračima
10:30 početak igre u 1. rundi (očekivano trajanje oko 2 sata)
13:00 ručak (mogućnost narudžbe jela)
14:00 početak igre u 2. rundi
20:30 večernje druženje na festivalu Špancirfest
Nedjelja 25.8.
11:30 okupljanje na terenu
12:00 početak igre u 3. rundi
14:30 proglašenje pobjednika


Odjeća
Svi članovi ekipe trebaju biti odjeveni u iste majice / dresove, osim ako to nije nikako izvedivo.

Vrijeme
Vremensku prognozu za Varaždin možete pratiti na Yr.no stranici. U slučaju lošeg vremena možete pratiti i radar munja ili pak radarski prikaz padalina.
S obzirom da se teren većim dijelom nalazi u staroj šumi u slučaju najavljenog jakog vjetra (jačeg od 10 m/s) natjecanje može biti odgođeno (ili preseljeno na drugu lokaciju) zbog sigurnosti natjecatelja.

Smještaj
U periodu do 1.8. sudionici se mogu javiti sa upitom za smještaj preko organizatora turnira, na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nakon 1.8. postoji velika vjerojatnost da će zbog održavanja festivala Špancirfest većina smještajnih opcija u gradu i bližoj okolici biti popunjena.

Parking
Uz dvoranu Arena Varaždin nalazi se velik i besplatan parking (google maps lokacija).

WC
U sklopu dvorane i turnirskog centra nalazi se WC na nekoliko lokacija.