Frosty Hills 2023

Turnir Frosty Hills će se igrati u subotu 28.1. 2023. u Toplicama Sveti Martin i to u dvije runde po 14 staza.

Turnir se igra na Spa Hills terenu u sklopu resorta LifeClass Terme Sveti Martin, pa tako igrači, nakon natjecanja mogu planirati i odlazak na zatvorene bazene ili spa zonu resorta.
Zimski turniri u Toplicama Sveti Martin pod nazivom Frosty Hills igraju se od 2017. godine. Kroz prve tri godine (2017., 2018. i 2019.) igrala su se tri jednodnevna turnira povezana u seriju Frosty Hills Series. 2020. godine igrao se samo jedan jednodnevni turnir, godinu kasnije se nije igralo zbog pandemije Covid-19, a 2022. godine je igran ponovno samo jedan jednodnevni turnir. S obzirom na to, ovo će biti 6. izdanje Frosty Hillsa. Na posljednjem, petom, Frosty Hillsu sudjelovalo je 45 igračica i igrača iz Hrvatske, Austrije i Slovenije.

Prijave
Natjecanje će se odvijati u kategorijama MPO (otvorena za muške i ženske igrače), FPO (otvorena ženska), Red (igrači oba spola PDGA ratinga do 900), Green (igrači oba spola PDGA ratinga do 850) te Purple (igrači oba spola PDGA ratinga do 800). Svaki igrač se može prijaviti za natjecanje u višoj kategoriji (npr. svi igrači se mogu prijaviti u MPO), ali u nižoj kategoriji možete igrati samo ako vam to dopušta rejting, npr. neko s rejtingom 801 ne može igrati Purple).
Igrači koji nisu članovi PDGA i nemaju rejting mogu igrati Purple kategoriju samo ukoliko do sada nisu igrali PDGA turnire, ili su igrali PDGA turnire i posljednjih 6 rundi im u prosjeku ne vrijedi više od 800 rejtning bodova. Ukoliko im te runde vrijede više od 800 tada mogu igrati kategoriju Green ili MPO / FPO.

S obzirom da se natjecanje igra na terenu od 14 staza broj sudionika je ograničen na 56. 

Da bi se prijavili za natjecanje otvorite zasebnu stranicu prijava.
Rezultati natjecanja biti će objavljeni na PDGA stranici,  gdje će se voditi i rezultati uživo.

Kotizacija za turnir u kategorijama MPO, FPO i Green iznosi 16 €, a u kategoriji Purple 8 €  te uključuje organizaciju natjecanja, naknadu Hrvatskom Flying Disc Savezu, naknadu za korištenje terena, manje nagrade za prvih troje igrača u MPO, FPO i Green, manju nagradu za pobjednika u kategoriji Purple te tombolu nakon proglašenja pobjednika.
Kotizaciju je potrebno uplatiti unaprijed na žiro račun organizatora:
Lagoda j.d.o.o., I. Cankara 9, Varaždin, IBAN HR63 2340 0091 1105 5034 9

U slučaju izuzetno loše vremenske prognoza (jako hladno vrijeme, jak vjetar u kombinaciji s kišom) postoji mogućnost promjene datuma održavanja natjecanja. U tom slučaju igrači koji su uplatili kotizaciju, a ne mogu sudjelovati u turniru na novi datum imaju pravu na povrat uplate umanjene za bankovne naknade.

Vremensku prognozu za Sveti Martin na Muri (najbliže mjesto do terena) možete pratiti na Yr.no stranici.

Program turnira je kako slijedi:

Subota 28.1.
9:00 okupljanje na terenu, trening
10:00 sastanak s igračima, Golf kuća (pored koša 14)
10:30 početak igre u 1. rundi
12:45 stanka za ručak (mogućnost narudžbe jela i dostava u golf kuću)
14:15 početak igre u 2. rundi
- proglašenje pobjednika (oko 16:30)

Ručak
Ručak se, u porcijama za 1 osobu, dostavlja u prostor Golf kuće, a potrebno ga je narućiti najkasnije u petak 27.1. do 12 sati na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Opcije za ručak su:
A. Pileći bečki + pommes 7.30 € (55,00 kn)
B. Kelj varivo + faširanci 6.00 € (45,00 kn)
C. Krpice sa zeljem (bez mesa) + popečak od povrća 4.65 € (35,00 kn)

Igra
Natjecanje će se odvijati u slijedećem formatu:
Runda 1 - grupe će biti formirane sa izmješanim kategorijama i jakosnim skupinama određenima prema PDGA ratingu. Truditi ćemo se da igrače iz istih klubova / država u prvoj rundi ne stavimo u iste grupe, kako bi se kroz igru družili s igračima koje ne vide redovito.
Runda 2 - grupe formirane po rezultatu, bez mješanja kategorija.

Nagrade i Tournament respect tombola
Na turnirima koje organiziramo dodjeljuju se manje nagrade za najbolja tri igrača u MPO, FPO i Green kategoriji koje plaćaju puni iznos kotizacije, te nagrada pobjedniku Purple kategorije (koji plaćaju sniženu kotizaciju), dok dodatno na to nagrađujemo putem tombole sve igrače. Tombola se održava na kraju turnira, nakon proglašenja pobjednika u svim kategorijama. Uobičajena glavna nagrada na tomboli je disc golf ruksak.

Da bi igrač mogao osvojiti nagradu u tomboli mora:
1. Biti prisutan na sastanku s igračima
2. Platiti kotizaciju za turnir unaprijed ili za vrijeme turnira (najkasnije do početka proglašenja pobjednika)
3. Odigrati sve runde turnira
4. Prijaviti se na vrijeme (obavezan check-in) ukoliko je to navedeno u satnici turnira
5. Biti prisutan na proglašenju pobjednika

Ukoliko igrač bude izvučen u tomboli, a nije ispunio svih pet kriterija, ne može preuzeti nagradu već se izvlači idući igrač.

Isti igrač ne može osvojiti nagradu na tomboli na dva turnira u nizu.
Na turniru Frosty Hills 2023 nagradu ne mogu dobiti igrači koji su ju dobili na turniru Merry Forester 2022:
Raphaela Narath i Tina Zrinski

Ace Pool
Svi igrači koji to žele mogu platiti 1€ u gotovini što se stavlja u posebnu kasicu. Igrač koji na turniru pogodi as postaje dobitnik cijelog nagradnog fonda Ace pool-a. Ako dva ili više igrača na istom turniru pogode as, oni dijele ace pool. Ako niti jedan igrač ne pogodi as, ace pool se prenosi na idući Lagoda turnir, i tako dalje sve dok na jednom turniru Ace pool ne bude isplaćen. Ace pool se neće prenijeti na Euro Tour Pro Forester.
Igrač koji želi sudjelovati u Ace poolu mora uplatiti 1€ prije početka prve runde. Ako igrač pogodi as, a nije uplatio ace pool prije početka prve runde on nema pravo na nagradu.

CTP – Closest to the pin
Na stazi 5 (hazard ispred koša) biti će dodatno natjecanje u tome tko je bacio disk najbliže košu za vrijeme igre u 1. i 2. rundi. Uz stup koša će biti metar te igrač čiji disk dođe u mirovanje u blizini koša može izmjeriti udaljenost od stupa do diska. Onaj igrač čiji disk nakon završene druge runde natjecanja bude imao najmanju udaljenost od koša osvaja nagradu.
Da bi rezultat bio važeći disk mora biti udaljen 5m ili manje od koša. Na stazi 5 disk smije biti u Hazardu da bi rezultat vrijedio za CTP natjecanje.

Teren
Teren od 14 staza uređen je na prostoru golf terena Sveti Martin i okolnih šuma. Plan terena možete preuzeti na ovoj stranici u obliku PDF-a.
Za igru se koriste koševi Lagodine prozivodnje uz eventualno nekoliko Disc Golf Park koševa.
Zaletišta će na svim stazama biti uređena sa tepihom umjetne trave.

Ovaj plan terena igran je samo jednom do sada (Frosty Hills 2022) i trenutni rekord terena je 44 (-2, rejting 982) što je odigrao Anže Mlakar. Rekord terena za igračice je 56 (+10, rejting 843) što je odigrala Raphaela Narath.

Fotografije i društvene mreže
Sve fotografije koje napravimo na turniru biti će na kraju svakog dana dodane u Google Photos Album te ih možete preuzeti i koristiti za društvene mreže.
Kod objava na Instagramu po mogućnosti koristite #frostyhills #discgolfsvetimartin i označite Lagoda Disc Golf @lagoda_disc_golf

Parking
Sudionici mogu koristiti parking kod Golf kuće (kraj koša 14), ali napominjemo da na tom djelu terena postoji opasnost da vam auto bude pogođen diskom (kod igre na stazi 1 ili 14). (google karte lokacija)

Ukoliko želite izbječi rizik da vam auto pogodi disk parkirajte na velikom parkingu kod hotela Terme. Parking je besplatan. (google karte lokacija)


.