Prvenstvo Hrvatske 2021

9. prvenstvo Hrvatske u disc golfu će biti održano 25. i 26. rujna 2021. u Varaždinu u organizaciji Hrvatskog Flying Disc Saveza te s Disc golf klubom Lagoda i tvrtkom Lagoda j.d.o.o. kao izvršnim organizatorima. U isto vrijeme i na istom mjestu kada će se održati prvenstvo igrati će se i PDGA turnir Pro Forester na kojem se očekuje sudjelovanje 40-ak igrača iz inozemstva, no igrači državnog prvenstva i Pro Forestera se neće mješati u grupama za vrijeme natjecanja.

Natjecanje Državnog prvenstva se odvija u kategorijama MPO (muški), MP40 (muški, iznad 40 godina), MJ18 (muški do 18 godina) i FPO (žene).
Za sudjelovanje u ovim kategorijama sudionici moraju biti članovi jednog od klubova članova Hrvatskog Flying Disc Saveza te imati potvrdu lječnika sportske medicine o spobnosti za sudjelovanje u sportskom natjecanju.
Kotizacija za sudjelovanje u kategorijama MPO, MP40 i FPO iznosi 160 kn, te se plaća na račun Lagoda j.d.o.o. najkasnije do 10.9. za igrače prijavljene u 1. rundi prijava (vidi info niže na stranici), odnosno do 21.9. za igrače prijavljene u 2. fazi prijava. Podatke za uplatu kotizacije dostaviti ćemo svim prijavljenim igračima putem e-maila.
Kotizacija za natjecanje u juniorskoj kategoriji MJ18 se ne plaća.

Za nove i rekreativne igrače biti će otvorene kategorije Novice Men (igrači PDGA ratinga nižeg od 850) i Novice Women (igračice ratinga ispod 725), no one neće biti službene natjecateljske kategorije i u njima neće biti proglašeni državni prvaci. Kotizacija za sudjelovanje u ovoj kategoriji iznosi 60 kn, te se plaća na račun Lagoda j.d.o.o. prije održavanja turnira.
U slučaju da ranije aktivan disc golf igrač bez trenutno važećeg PDGA članstva i ratinga želi sudjelovati u Novice kategorijama, to će mu/joj biti odobreno odlukom Organizacijskog odbora (1 predstavnik DGK Lagoda i 1 predstavnik HFDS-a) ukoliko rezultati sa ranije igranih natjecanja ne pokazuju da bi kvaliteta igre značajno prelazila minimalne ratinge za navedene kategorije.

Natjecanje će se održati u skladu s trenutno važećim Covid19 mjerama.

Vremensku prognozu za Varaždin možete pratiti na Yr.no stranici.

Program turnira je kako slijedi:

Petak 24.9.
12:00 teren je spreman za trening
Subota 25.9.
9:00 okupljanje na terenu
9:15 sastanak s igračima, tee 1
10:00 početak igre u 1. rundi
- stanka za ručak
15:00 početak igre u 2. rundi
Nedjelja 26.9.
9:00 okupljanje na terenu
9:15 sastanak s igračima, tee 1
10:00 početak igre u 3. rundi
- stanka za ručak
14:45 početak igre u finalnoj rundi (najboljih 5 u MPO te 4 u FPO, MP40 i MJ18) na 9 staza (1, 7, 8, 9, 10, 15, 16, 17 i 18).
- proglašenje pobjednika (oko 17:00)


Prijave
Da bi se prijavili za natjecanje otvorite zasebnu stranicu prijava.
Rezultati natjecanja biti će objavljeni na PDGA stranici, dok će rezultati uživo biti dostupni putem stranice PDGA Live i Disc golf Metrix.

Prijave za natjecanje se odvijaju u dvije faze. U prvoj fazi od 25.8. do 10.9. za natjecanje se mogu prijaviti samo igrači iz Hrvatske do maksimalnog broja od 90 sudionika.
Od 11.9. prijave će biti otvorene i za igrače iz inozemstva koji će sudjelovati u zasebnom PDGA turniru Pro Forester, i nakon tog termina postoji mogućnost da se popune sva mjesta u natjecanju, pa sukladno tome pozivamo sve igrače iz Hrvatske da, ukoliko žele sudjelovati u 9. državnom prvenstvu, prijave svoje sudjelovanje.

Teren
Teren od 18 staza biti će uređen na površinama uz Arenu Varaždin. Plan terena možete preuzeti u PDF obliku sa ove stranice.
Napomena: Do samog natjecanja moguće su određene izmjene plana terena.