Black Cats & Tiny Tigers + WGE 2024

Black Cats + WGE i Tiny Tigers + WGE su dva zasebna turnira koji se igraju u Varaždinu u subotu 18. 5. 2024., a biti će dio PDGA Women Global Eventa. Sudjelovanje na Black Cats turniru je otvoreno isključivo za žene u svim Pro i amaterskim kategorijama od FJ18 na više, dok je sudjelovanje u turniru Tiny Tigers otvorena za djevojčice i dječake u juniorskim kategorijama od FJ06 i MJ06 do FJ15 i MJ15. Igrati će se sve kategorije za koje se prijave natjecatelji, pa čak i ako u kategoriji bude samo jedan natjecatelj.

Svrha ovih PDGA Women Global Event turnira je pružiti ženama svih dobi i poznavanja igre disc golfa mogućnost da sudjeluju u natjecanju i to u konkurenciji disc golf igračica iz cijelog svijeta. Naime, taj vikend turniri se igraju diljem svijeta, a sve igračice rangiraju se globalno prema svom rezultatu, pa tako, ako neka igračica na našem turniru bude jedina u svojoj kategoriji, ona će svejedno biti uključena u svjetski poredak te kategorije i imati priliku osvojiti neke od vrijednih nagrada za najbolje.
Nadamo se da će ovaj turnir nadahnuti žene da se uključe, igraju, povežu i razmjenjuju iskustva s drugim ženama iz našeg sporta.

Do sada se PDGA Women Global Event igrao 5 puta. pa će ovo biti 6. izdanje.
U četvrtom izdanju igranom, 2018. godine, održano je 80 turnira u 14 država (pa i jedan u Varaždinu), uz sudjelovanje 2.092 igračice.
U petom izdanju igranom 2021. godine, u vrijeme pandemije Covid19, kada se natjecanja nisu mogla održati u cijelom svijetu, oboren je rekord te je igrano 99 turnira (pa i jedan u Varaždinu) uz sudjelovanje 3.224 igračice.
Nadamo se da će turnir 2022. oboriti ove rekorde, a da će tome doprinijeti i još jedan varaždinski turnir.
Više informacija o cijelom PDGA Women Global Eventu potražite na stranici svjetskog udruženja igrača.

Turnir će se održati na posebno pripremljenom terenu od 14 staza na prostoru Drava Forester terena, u Varaždinu kraj sportske dvorane Arena Varaždin.
Staze će biti posebno dizajnirane za igračiice te će biti dužine od 45 do 80 metara za par 3 staze.

Proteklih godina WGE turnire smo igrali na terenu Varaždin Vodovodna gdje su staze od 45 do 70m dužine, a to je omogučilo našim igračicama odličan plasman u globalnom poretku na Black Cats turniru 2021. - Kaja Gorički je pobijedila u kategoriji djevojčica do 6 godina, Ira Molnar Gorički je u kategoriji žena iznad 40 godina FA40 osvojila 2. mjesto, Jelena Geček je osvojila 2. mjesto u najbrojnijoj Novice kategoriji u konkurenciji od preko 500 igračica, Ana Gorički je u Juniorskoj kategoriji do 18 godina osvojila 3. mjesto, a Maja Šimenc je osvojila 4. mjesto u Intermediate kategoriji. Taj WGE je bio sponzoriran od ZUCA-e i brojnih drugih sponzora pa su tako naše igračice osvojile i vrijedne nagrade - najvrijedniju - ZUCA cart odnijela je mlada Kaja, a bilo je tu još disc golf ruksaka, majica i drugog.
Osim spomenutih igračica, na varaždinskom WGE-u 2021. godine natjecale su se i Danica Pajtak (80. mjesto u Advanced), Tina Milenković (87. mjesto u Recreational) Diana Bokulić (96. mjesto u Novice), Marina Starčić Krvavica (159. mjesto u Novice), Martina Cikač (348. mjesto u Novice) i Laura Žiković (405. mjesto u Novice).
Rezultati svih kategorija nalaze se na PDGA stranici.

Osim profesionalnih ženskih kategorija, otvorene su i su slijedeće amaterske kategorije (uz opis sa PDGA stranice):
FA1 - Advanced Women – najviša amaterska ženska kategorija za sve igračice do dobi od 40 godina i PDGA ratinga 825 ili višeg.
FA2 - Intermediate Women – kategorija za igračice PDGA ratinga nižeg od 825, koje su razvile osnovne tehnike bacanja diska, mogu baciti diska na daljine između 35 do 60 m, pogoditi će između 3 i 5 putteva u koš s 6m udaljenosti, i mogu bacati backhand relativno precizno.
FA3 - Recreational Women – kategorija u kojoj mogu igrati igračice PDGA ratinga nižeg od 775 koje još usavršavaju bacanje diska i disc golf tehnike.
FA4 - Novice Women – kategorija u kojoj mogu igrati igračice PDGA ratinga nižeg od 725 (ili bez PDGA ratinga), koje tek uče tehnike disc golfa.
Amateur Master Women 40+ – kategorija u kojoj mogu igrati igračice koje će tijekom 2024. godine napuniti 40 godina života.
S jednakim uvjetima otvorene su i kategorije za igračice koje će tijekom 2024. godine napuniti 45, 50, 55, 60, 65 i 70 godina (makar to bilo 31.12.2024.)
Zasebne juniorske kategorije otvorene su za djevojčice i djevojke koje će tijekom 2024. godine imati manje od 6, 8, 10, 12, 15 (turnir Tiny Tigers) i 18 godina (turnir Black Cats). (makar su već 2.1.2024. napunile 16, one mogu igrati igrati FJ15). Uz djevojčice, u sklopu turnira Tiny Tigers mogu se natjecati i dječaci u kategorijama do 6, 8, 10, 12 i 15 godina.

Kao primjer možemo navesti da je u posljednjem izdanju PDGA Women Global Eventa koje se održalo 2021. godine sudjelovalo 12 igračica u dobi iznad 70 godina, 509 potpunih početnica (kategorija Novice Women), 28 djevojčica do 8 godina te 3 djevojčice do 6 godina starosti.

Turnir će se igrati kao jednodnevni turnir od dvije runde po 14 staza, bez finala.
Svi sudionici u dječjim kategorijama moraju biti u pratni odrasle osobe.
U dječjim ženskim kateogrijama za globalni poredak WGE gleda se samo 1. runda natjecanja. Prema dogovoru sa prijavljenim sudionicima (odnosno njihovim roditeljima) dječje kategorije do 6 i 8 godina mogu igrati i samo jednu rundu natjecanja.
U ostalim ženskim kategorijama za globalni poredak WGE uzimaju se obje runde turnira.

Prijave
Da bi se prijavili za natjecanje u turniru Black Cats otvorite zasebnu stranicu prijava.
Da bi se prijavili za natjecanje u dječjem turniru Tiny Tigers otvorite zasebnu stranicu prijava.
S obzirom da se turnir igra na terenu od 14 staza, maksimalan broj igračica i igrača je 56 ukupno u oba turnira

Rezultati natjecanja biti će objavljeni na PDGA stranici.

Kotizacija za turnir Black Cats u juniorskoj FJ18 te ženskim "rekreativnim" kategorijama FA4 i FA3 iznosi simboličnih 5 €, kotizacija za ostale ženske kategorije iznosi 15 € te uključuje organizaciju natjecanja, naknadu Hrvatskom Flying Disc Savezu te priznanja najboljim sudionicima u svakoj kategoriji.
Kotizacija za turnir Tiny Tigers iznosi simboličnih 5 € te uključuje organizaciju natjecanja, naknadu Hrvatskom Flying Disc Savezu te priznanja najboljim sudionicima u svakoj kategoriji.

Za uplatu kotizacije koristite slijedeće podatke:
Lagoda j.d.o.o., Varaždin, HR6323400091110550349
Polje poziv na broj možete ostaviti prazno (ili ako vas traži upišite 00 ili 99), a pod opis plaćanja možete navesti "Kotizacija za turnir".

Vremensku prognozu za Varaždin možete pratiti na Yr.no stranici.

Program turnira
Program turnira će biti objavljen naknadno.

Teren
Plan terena će biti objavljen naknasno.

Parking
Sudionici mogu koristiti besplatan parking uz sportsku dvoranu Arena Varaždin. (google lokacija)

Sve ostale informacije biti će dostupne najkasnije 30 dana prije početka turnira.