Black Cats Open + WGE 2021

Black Cats Open je jednodnevni turnir koji se igra u subotu 8.5. 2021. u Varaždinu, a biti će dio PDGA Women Global Eventa.

Svrha ovog turnira je pružiti ženama svih dobi i poznavanja igre disc golfa mogućnost da sudjeluju u natjecanju i to u konkurenciji disc golf igračica iz cijelog svijeta. Naime, taj vikend turniri se igraju diljem svijeta, a sve igračice rangiraju se globalno prema svom rezultatu, pa tako, ako neka igračica na našem turniru bude jedina u svojoj kategoriji, onda će svejedno biti uključena u svjetski poredak te kategorije i imati priliku osvojiti neke od vrijednih nagrada za najbolje.
Nadamo se da će ovaj turnir nadahnuti žene da se uključe, igraju, povežu i razmjenjuju iskustva s drugim ženama iz našeg sporta.
Kada je ovaj turnir održan posljednji puta, 2018. godine, održano je 80 turnira u 14 država (pa i jedan u Varaždinu), uz sudjelovanje 2092 igračice. Nadamo se da će turnir 2021. oboriti ove rekorde, a da će tome doprinijeti i još jedan varaždinski turnir.
Više informacija o cijelom PDGA Women Global Eventu potražite na stranici svjetskog udruženja igrača.

Osim profesionalnih ženskih kategorija, otvorene su i su slijedeće amaterske kategorije:
Advanced Women – najviša amaterska ženska kategorija za sve igračice do dobi od 40 godina i PDGA ratinga 825 ili višeg.
Intermediate Women – kategorija za igračice PDGA ratinga nižeg od 825, koje su razvile osnovne tehnike bacanja diska, mogu baciti diska na daljine između 35 do 60 m, pogoditi će između 3 i 5 putteva u koš s 6m udaljenosti, i mogu bacati backhand relativno precizno.
Recreational Women – kategorija u kojoj mogu igrati igračice PDGA ratinga nižeg od 775 koje još usavršavaju bacanje diska i disc golf tehnike.
Novice Women – kategorija u kojoj mogu igrati igračice PDGA ratinga nižeg od 725 (ili bez PDGA ratinga), koje tek uče tehnike disc golfa.
Amateur Master Women 40+ – kategorija u kojoj mogu igrati igračice koje će tijekom 2021. godine napuniti 40 godina života.
S jednakim uvjetima otvorene su i kategorije za igračice koje će tijekom 2021. godine napuniti 45, 50, 55, 60, 65 i 70 godina.
Zasebne juniorske kategorije otvorene su za djevojčice i djevojke koje će tijekom 2021. godine napuniti 6, 8, 10, 12, 15 i 18 godina.

Kao primjer možemo navesti da je u posljednjem izdanju PDGA Women Global Eventa koje se održalo 2018. godine sudjelovalo 7 igračica u dobi iznad 70 godina, 278 potpunih početnica (kategorija Novice Women), 21 djevojčica do 8 godina te 3 djevojčice do 6 godina starosti.

Turnir će se igrati kao jednodnevni turnir od dvije runde po 18 staza, bez finala, na terenu kojeg ćemo urediti u Vodovodnoj ulici u Varaždinu.
Djevojčice koje će igrati u kategoriji do 6, 8, 10 i 12 godina igraju samo jednu rundu od 18 staza što će trajati između 90 i 120 minuta. Ujedno, sve sudionice u tim kategorijama moraju biti u pratni odrasle osobe.

Kotizacija za turnir se ne plaća u ženskim kategorijama, dok kotizacija za muške igrače iznosi 50 kn / ~7€ i uključuje organizaciju natjecanja te priznanja najboljim sudionicima u svakoj kategoriji. Kotizacija se plaća na račun Lagoda j.d.o.o. prije održavanja turnira, a svi sudionici o tome će biti obaviješteni putem e-maila.

Natjecanje će se održati u skladu s trenutno važećim Covid19 mjerama.

Vremensku prognozu za Varaždin možete pratiti na Yr.no stranici.

Program turnira je kako slijedi
od 9:00 - okupljanje na terenu (između koša 9 i tee-a 1), Vodovodna ulica
9:30 - sastanak s igračima (na otvorenom)
10:00 - početak igre u 1. rundi, 18 staza
- nakon runde pauza u trajanju od najmanje 45 minuta od povratka posljednje grupe
- ručak (vlastita organizacija, sendviči i slično)
oko 13:00 - objava grupa za drugu rundu
15 minuta nakon objave grupa - početak igre u 2. rundi, 18 staza
- proglašenje pobjednika (planirano oko 16:00)

Teren
Teren će biti uređen s montažnom opremom na zelenoj površini između Vodovodne ulice i Gradskog groblja.
Teren se sastoji od 9 staza, pa se u svakoj rundi sve staze igraju dva puta.
Staze su prilagođene početnicima i dužine od 47 do 68 metara.
Plan terena možete pruzeti u PDF obliku na ovoj stranici.

Parking
Sudionici mogu koristiti parking Gradskog groblja Varaždin koji je od mjesta okupljanja (koš staze 9) udaljen oko 250 m.
GPS lokacija parkinga (sa google karte) je: 46.308110, 16.327241

WC
Kako na terenu nema WC-a, za korištenje istog predlažemo odlazak u jedan od dva obližnja kafića koji se nalaze na suprotnom kraju parkinga Gradskog groblja Varaždin - Caffe bar Aleja (poznatiji kao Tri mrtvaca) ili Gossip bar (pješke 400-500 m), odnosno u Konzum shopping Centar na adresi Gustava Krkleca 1 (pješke 700 m, autom 1 minuta).

Prijave
Da bi se prijavili za natjecanje otvorite zasebnu stranicu prijava.
Rezultati natjecanja biti će objavljeni na PDGA stranici, dok će rezultati uživo biti dostupni putem stranice Disc golf Metrix.