Vladar Martinuševca 2011
Hebalm Open 2011
1. prvenstvo Hrvatske, Čakovec 2013
1. Drava Forester, Varaždin 2012
Vladar Martinuševca 2011

Disc golf u Hrvatskoj

Lagoda j.d.o.o. je tvrtka specijalizirana za razvoj disc golfa, organizaciju natjecanja, uređenje terena, prodaju opreme te razvoj povezanih oblika turizma.

Disc golf se prvi puta igrao u Hrvatskoj još 80-ih godina kada je Zvonko Slavić iz Pule sudjelovao i na Europskom prvenstvu, ali sport tada nije zaživio niti se značajnije razvio sve do kraja prvog desetljeća 2000-ih kada je Predrag Peršak upoznao sport u SAD-u te u Međimurskom selu Martinuševec uredio prvi disc golf teren. Unatoč promociji sporta s kojom je započeo, broj igrača počinje polako rasti tek 2011. godine, a značajniji razvoj sporta počinje s osnivanjem tvrtke Lagoda 2012. i organiziranjem većeg broja međunarodnih turnira.
Od tada do danas organizirali smo u Hrvatskoj više od 80 međunarodnih turnira, među kojima ističemo Europsko prvenstvo 2018. godine te nadolazeće Svjetsko ekipno prvenstvo 2022. godine, te smo uredili tri disc golf terena (Platak, Varaždinske Toplice, Toplice Sveti Martin), a radimo na uređenju novog terena u Stubičkim Toplicama.

Danas se u Hrvatskoj disc golf igra u nekoliko glavnih centara – u Varaždinu, Čakovcu, Zagrebu, Stubičkim Toplicama, Novoj Gradišci i Rijeci, a klubovi koji djeluju u ovim centrima uspješno surađuju s ultimate klubovima kroz nacionalni Hrvatski Flying Disc Savez.

Što je disc golf i kako se igra: