Vladar Martinuševca 2011
Hebalm Open 2011
1. prvenstvo Hrvatske, Čakovec 2013
1. Drava Forester, Varaždin 2012
Vladar Martinuševca 2011

Disc golf u Hrvatskoj

Disc golf se prvi puta igrao u Hrvatskoj još 80-ih godina kada je Zvonko Slavić (PDGA #3730) iz Pule sudjelovao i na Svjetskom prvenstvu 1985, ali sport tada nije zaživio niti se značajnije razvio sve do kraja prvog desetljeća 2000-ih kada je čakovčanin Predrag Peršak upoznao sport u SAD-u te u Međimurskom selu Martinuševec uredio prvi disc golf teren. Peršak je svoj prvi PDGA turnir igrao 2009. godine u Austriji na terenu Hebalm kraj Graza gdje su zaigrali i Raško Mikić te Mario Novak. Peršak, Slavić i Mikić bili su predstavnici Hrvatske u disc golf svijetu i u 2010. godini kada su ponovno igrali u Hebalmu, mađarskom Borzsoniju i austrijskom Schaftalu gdje se "hrvatskoj ekipi" pridružio amerikanac Mike Gordon, iskusni disc golfer koji je duži niz godina živio i radio u Puli. 
Unatoč promociji sporta s kojom je Peršak započeo trebale su proći 2-3 godine dok igrača u Hrvatskoj nije, barem polako, počeo rasti. Tako je 2011. godine disc golf u Hrvatskoj igralo desetak igrača među kojima i osnivači Lagode - braća Maja i Dinko Šimenc. Na turniru u Heblamu 2011. sudjelovali su Mikić, Peršak, Novak, Dinko i Maja Šimenc te Vanja Brozović, te je nakon tog grupnog odlaska u Austriju polako počeo malo brži razvoj sporta u Hrvatskoj te u narednih godinu-dvije disc golf zavoljeo veći dio osnovne disc golferske ekipe koja je gurala sport naprijed u narednih 10-ak godina.

Značajniji razvoj sporta u Hrvatskoj, posebice po pitanju organizacije turnira, počinje s osnivanjem tvrtke Lagoda 2012. i prvim međunarodnim turnirom Drava Forester održanim 2012. godine (koji nije bio PDGA turnir). Godinu kasnije održali smo 2. Drava Forester što je bio prvi PDGA turnir održan u Hrvatskoj.
Od tada do danas organizirali smo u Hrvatskoj gotovo od 90 međunarodnih turnira, među kojima ističemo Europsko prvenstvo 2018. godine (pogledajte snimku), Svjetsko ekipno prvenstvo 2022. godine, turnir Europske turneje Euro Tour Pro Forester 2022 (pogledajte snimku) te nadolazeći turnir Euro Tour Pro Forester 2023 na kojem je najavljen dolazak svjetskog prvaka, amerikanca Paula McBetha.

Iako smo se nadali bržem razvoju sporta i većem broju uređenih terena, sve nije bilo baš tako jednostavno. Prvi javni disc golf teren u Hrvatskoj smo uredili na Platku kraj Rijeke 2014. godine. Iste 2014. godine uslijedilo je još uređenje disc golf terena Jupiter's Shade u Varaždinskim Toplicama te terena Spa Hills u Toplicama Sveti Martin. Nakon toga posvetili smo se više organizaciji 10-15 disc golf turnira godišnje te je zbog toga Hrvatska neko vrijeme bila vodeća u svijetu po broju održanih PDGA turnira u odnosu na broj članova (kojih je bilo 20-ak) što je čak i istaknuto u PDGA godišnjim izvješćima.
Višegodišnja stanka s uređenjem stalnih disc golf terena završila je 2022. godine kada smo uredili disc golf teren Stonehill u Stubičkim Toplicama, a u 2023. godini očuređuje se teren kraj Labinaj.

Danas se u Hrvatskoj disc golf igra u nekoliko glavnih centara – u Varaždinu, Čakovcu, Zagrebu, Stubičkim Toplicama, Novoj Gradišci i Rijeci, a klubovi koji djeluju u ovim centrima uspješno surađuju s ultimate klubovima kroz nacionalni Hrvatski Flying Disc Savez. Broj igrača je u stalnom porastu te je trenutno u Hrvatskoj 50-ak aktivnih igrača članova PDGA-a i još 50-ak povremenih igrača.

Što je disc golf i kako se igra: