Spring Forester EuroTour 2020
Varaždin, Croatia
April 10 - 12, 2020
by Lagoda Disc Golf

Spring Forester

---
Turnir Spring Forester 2020 je odgođen zbog epidemije Covid-19. Novi datum turnira će biti određen kasnije tijekom godine!
---


Ekipa Lagoda Disc Golfa je od 2012. do danas organizirala više od 40 međunarodnih disc golf turnira na kojima je sudjelovalo više od 500 različitih igrača iz 31 države, a posebno ističemo održanih 8 izdanja turnira Drava Forester, Europsko prvenstvo 2018. godine te dobiveno domaćinstvo WFDF-ovog Svjetskog ekipnog disc golf prvenstva koje će se 2021. održati u Varaždinu.
Uz sve do sada organizirano, posebna nam je čast i zadovoljstvo da smo dobili priliku organizirati prvi od šest turnira novog elitnog disc golf toura našeg kontinenta i veselimo se da u Varaždinu, gradu u kojem živimo i radimo, dočekamo igrače iz cijele Europe (a nadamo se i s drugih kontinenata). Provedbu turnira podržali su Grad Varaždin, Turistička zajednica grada Varaždina i Turistička zajednica Varaždinske županije.

Grad Varaždin je središte jedne od 21 hrvatske županije i mjesto bogate povijesti koje danas naseljava 50.000 stanovnika. Sredinom 18. stoljeća grad je 21. godinu bio i administrativno središte ondašnje Hrvatske, da bi nakon velikog požara 1776. godine vlast bila vraćena u Zagreb. Tada se grad se ponovno izgradio u baroknom i roccoco stilu pa pa on danas predstavlja najbolje očuvani urbani kompleks kontinentalne Hrvatske, a centar grada je velika pješačka zona puna povijesnih kuća, zgrada i palača. Za više informacija o gradu otvorite zasebnu stranicu.

Spring Forester će okupiti do 120 igrača iz 10-15 država, a igrati će se kroz tri dana, od petka 10.4. do nedjelje 12.4., i to kroz jednu rundu od 18 staza na dan. Format turnira je takav da svi igrači igraju tri runde i to s odgođenim startom i razmakom od 5, 7 ili 10 minuta među grupama (ovisno o broju grupa itd.) . Ovisno o ukupnom broju prijava i trajanju pojedine runde moguće je održavanje finalne runde na 6 staza za 5 najboljih igrača u FPO i MPO kategoriji (kao što je to uobičajeno na turniru Drava Forester), ali odluka o tome biti će donijeta u ožujku / martu. Za više informacija otvorite zasebnu stranicu.

S obzirom da se termin preklapa se s tradicijskom proslavom Uskrsa sudionicima ćemo ponuditi i uobičajene uskršnje specijalitete, ali i sudjelovanje u tradicionalnom uskršnjem paljenju krijesa (vuzmenke).
Početak travnja / aprila u Hrvatskoj je uobičajeno već jednom nogom u proljeću pa tako možete očekivati temperature oko 15 °C, blago prolistalo drveće, a zasigurno na nekim biljkama i prve cvjetove.

Natjecanja će se odvijati na privremeno postavljenom terenu kraj Arene Varaždin – u šumi Jelačićki i na nasipu rijeke Drave, za koji smo sigurni da će igračima priuštiti zadovoljstvo igre, ali ujedno i izazov u rješavanju problema koje će tehnički zahtjevne staze postaviti pred njih. Na nekima od 18 staza biti će uređen duži bijeli i nešto kraći žuti tee pri čemu će samo kategorije MPO i MP40 igrati bijeli tee, a sve ostale kategorije žuti tee. Za više informacija o samom terenu na kojem će se odvijati natjecanja, otvorite stranicu terena.

Prijave sudionika za natjecanje otvorene su 30.12.2019. putem stranice Disc golf scene, a kategorije otvorene za registraciju su FPO (žene), FP40 (žene preko 40 godina), MPO (muški), MP40 (muški preko 40 godina) i MP50 (muški preko 50 godina).
Ukoliko ostane slobodnih mjesta u turniru, u četvrtom krugu prijava od 10. veljače / februara, otvoriti će se i amaterske, a možda i juniorske, kategorije no odluka o tome biti će donijeta nakon 1.2.2020. ovisno o broju registracija igrača u pro kategorijama.
Kotizacija za sudjelovanje u pro kategorijama iznosi 120 €, od čega otprilike 95 € ide u nagradni fond. Isplata novčanih nagrada biti će realizirana za 25% najbolje plasiranih sudionika u svakoj kategoriji.
Popis prijavljenih igrača nalazi se i na PDGA stranici turnira.
Za više informacija o prijavama i kriterijima prijave ovisno o ratingu u određenoj kategoriji posjetite stranicu prijava.

Teren će biti spreman za igru najkasnije u nedjelju 5.4. i igrači su dobrodošli već od 4.4., službeni program turnira započeti će u četvrtak  9.4.2020. s večerom dobrodošlice u 19 sati te sastankom s igračima u 20 sati. U petak, subotu i nedjelju odvijati će se natjecanja s jednom rundom igra na dan, dok će u popodnevnim i večernjim satima za sudionike biti ponuđeni popratni sadržaji poput zajedničke večere, društvenih igara itd. Turnirski dio natjecanja završiti će u nedjelju 12.4. najkasnije do 18 sati, a za sve igrače koji u hotelu ostanu do ponedjeljka biti će organizirano i večernje druženje nakon turnira.
Za cjeloviti program događanja otvorite zasebnu stranicu.

Ukoliko na turnir dolazite vlastitim vozilom možete se, bez problema, dovesti sve do hotela Turist gdje se nalazi parking besplatan za goste ili terena uz Arenu Varaždin gdje je velik broj besplatnih parkirnih mjesta.
Ukoliko dolazite javnim prijevozom u Varaždin tada možete koristiti Taxi uslugu, a prijevoz na području grada platiti ćete oko 25-30 kn (3.5-4.5 €).
Svi igrači koji dolaze na turnir avionom i žele da im organiziramo transfer mogu nam se javiti kako bi im dali savjet oko izbora aerodroma te vremena dolaska i odlaska s ciljem da na isti transfer povežemo više osoba (npr. prijevoz kombijem ili mini busom) kako bi cijena transfera po osobi bila što niža.
Igračima koji dolaze bez vlastitog vozila ponuditi ćemo i opciju transfera od hotela do terena i natrag, a uvijek im je dostupna i Taxi usluga po ranije navedenim cijenama.
Za dodatne informacije oko transfera posjetite zasebnu stranicu.

Službeni smještaj turnira je u hotelu Turist u kojem će se održati sastanak s igračima te dio popratnih sadržaja turnira. Iako nije obavezno da igrači budu smješteni u hotelu Turist, to je preporučeno jer je baš smještaj svih igrača na istom mjestu često istican kao velika prednost turnira koje smo do sada organizirali (poput Drava Forestera, Spa Hills ili Europskog prvenstva 2018) na kojima je druženje igrača mimo samog natjecanja uvijek bilo značajan pozitivan aspekt. Turnirski centar u hotelu nalazi se na katu -1 i sastoji se od velike dvorane za druženja i igre, te bara s plesnim podijem, a svi gosti hotela mogu se iz svoje sobe, praktički u papučama, spustiti liftom do ovog prostora.
Za više informacija o hotelu, cijenama te rezervaciji smještaja otvorite zasebnu stranicu.

Ukoliko imate bilo kakvih drugih pitanja oko SpringForester turnira slobodno nam se javite i rado ćemo vam pomoći!

Dinko Šimenc, direktor turnira
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

PDGA Europe