Format natjecanja, toura i nagrade

Pro Forester će, kao 6. kolo EuroToura 2021, okupiti do 140 igrača iz 15-ak država, a igrati će se kroz tri dana, od petka 22. do nedjelje 24. Rujna / Septembra, i to kroz jednu rundu od 18 staza na dan.

Format turnira je takav da svi igrači igraju tri runde i to s odgođenim startom i razmakom od 5, 7 ili 10 minuta među grupama (ovisno o broju grupa itd.) . Ovisno o ukupnom broju prijava i trajanju pojedine runde moguće je održavanje finalne runde na 6 staza za 5 najboljih igrača u FPO i MPO kategoriji (kao što je to uobičajeno na turniru Drava Forester), ali odluka o tome biti će donijeta u Ožujku / Martu.

Kako je ovaj turnir dio elitnog europskog disc golf natjecanja EuroToura, glavni fokus natjecanja su pro kategorije FPO, FP40, MPO, MP40, MP50 i MP60 dok će sudjelovanje u amaterskim kategorijama biti omogućeno igračima isključivo u 4. i 5. fazi registracija i to samo ako ostane slobodnih mjesta u natjecanju nakon što se prijave igrači zainteresirani za sudjelovanje u pro kategorijama.

Turnir se održava kao PDGA A-Tier natjecanje te su važeća sva pravila i propisi koji vrijede za natjecanja tog ranga, a za natjecanje se mogu prijaviti samo igrači koji su članovi PDGA.

Konzumacija alkohola nije dopuštena igračima počevši od 30 minuta prije njihovog početka natjecanja pa do trenutka vraćanja tablice s rezultatima organizatoru. Konzumacija svih ostalih ilegalnih supstanci nije dopuštena od početka turnira (večera dobrodošlice) pa do kraja turnira (proglašenje pobjednika).
Pušenje duhana je dopušteno ISKLJUČIVO uz odobrenje svih ostalih sudionika u grupi, a igrače molimo da se suzdrže od pušenja kada se nalaze na dijelovima terena gdje je više gledatelja.

Svi igrači se moraju odjenuti sukladno predviđenim pravilima A-Tiera te izgledati uredno za vrijeme i nakon turnirskog natjecanja. Svi igrači moraju nositi majicu koja ih pokriva gornji dio tijela. Kvalitetno izrađena majica s kragnom i rukavima je prihvatljiva. “Topić” majice nisu dopuštene niti za muškarce niti za žene, ali žene mogu nositi majicu s kragnom no bez rukava.

U slučaju izjednačenog rezultata za 1. mjesto igrat će se sudden death doigravanje počevši od staze 1. Sudden death će završiti kad jedan igrač bude bolji na jednoj stazi. Direktor turnira će pružiti dodatne informacije prije početka doigravanja.

U slučaju se održava finale na 6 staza za FPO i MPO kategorije, tada će se svaki izjednačeni rezultat za posljednju 5. Poziciju u finalu razriješiti kroz doigravanje na stazama na kojima se igra finale, počevši od staze 1. Direktor turnira će pružiti dodatne informacije prije početka doigravanja.

Od svake uplaćene Pro kotizacije (90€) u nagradni fond ulazi 60€ po igraču koji sudjeluje u pojedinoj kategoriji. Novčane nagrade biti će isplaćene za 33% najboljih sudionika svake kategorije uz težnju da posljednji igrač koji osvaja novčanu nagradu osvoji najmanje iznos jednak uplaćenoj kotizaciji (90€). Za turnir ProForester 2020 koji je otkazan zbog pandemije Covid19 bilo je osigurano i najmanje 2.000 € dodatnih sredstava u nagradnom fondu, pa istom ili većem iznosu nadamo i za turnir 2021. godine no tako nešto ne možemo garantirati za sada, te će isto ovisiti o daljnjem razvoju situacije s pandemijom te stanju gospodarstva u mjesecima prije samog natjecanja.

Od svake uplaćene Amaterske kotizacije (60€) u nagradni fond ulazi 30€ po igraču koji sudjeluje u pojedinoj kategoriji. Nagrade u robi ili uslugama biti će osigurane za 33% najboljih sudionika svake kategorije uz težnju da posljednji igrač koji osvaja nagradu osvoji nagradi u vrijednosti koja je najmanje jednaka iznosu uplaćene kotizacije. (60€).

EuroTour 2021 se sastoji od 7 turnira koji su bili u planu u Danskoj (Kokkedal, 30.4.-2.5.), Estoniji (Alataguse, 7.-9.5.), Austriji (Feistritz ob Bleiburg, 28.-30.5.), Hrvatskoj (Varaždin, 4.-6.6.), Finskoj (Sipoo, 1.-3.7.), Norveškoj (Langevag, 7.-10.7.) i ponovno Estoniji (Aegviidu, 23.-25.7.). Uslijed Covid19 pandemije program turnira je mijenjan tijekom godine pa za aktualni program turnira pogledajte www.pdgaeurotour.com

Za ukupni poredak cijelog toura igračima u MPO i FPO kategorijama se zbrajaju 4 najbolja nastupa, a da bi bio rangiran u ukupnom poretku igrač mora ubilježiti najmanje 3 nastupa. U ostalim kategorijama zbrajaju se 3 najbolja nastupa, a igrači moraju ubilježiti najmanje 2 nastupa.

Sa svakog natjecanja sakuplja se 5€ po igraču u nagradni fond cijelog toura, tako da će se na kraju sezone u ukupnom poretku dodijeliti novčane nagrade i to za najboljih 10 MPO igrača, najboljih 5 FPO igračica i po 3 najbolje plasirana u ostalim kategorijama. Uz novčane nagrade najbolja tri igrača svake kategorije dobiti će i EuroTour medalje.

Dodatne informacije potražiti na stranici EuroToura.


pdgaieurotour