Format natjecanja i nagrade

Turnir se održava kao PDGA A-Tier natjecanje te su važeća sva pravila i propisi koji vrijede za natjecanja tog ranga.

Konzumacija alkohola nije dopuštena igračima počevši od 30 minuta prije početka natjecanja pa do trenutka službenog zašetka natjecanja u pojedinoj rundi. Konzumacija svih ostalih ilegalnih supstanci nije dopuštena od početka turnira (večera dobrodošlice) pa do kraja turnira (proglašenje pobjednika).

Natjecanje se odvija u tri runde po 18 staza, a igra se uz odgođeni start na način da sve grupe počinju igru sa staze 1, i to s odmakom od 7.5 ili 10 minuta među grupama, uz mogućnost da neke grupe (npr. koje će biti snimane) počnu igru sa većim vremenskim odmakom od prethodne grupe. Svi natjecatelji igraju sve tri pune runde.

Turnir Pro Forester igra se kao dva PDGA natjecanja, jedno za MPO i FPO kategoriju te drugo za  "masters" kategorije. Teren od 18 staza će biti uređen na način da dugu postavu (layout) igraju MPO i MP40 kategorija, a kratku postavu sve ostale grupe. Prema ovoj podjeli će biti određen i dnevni raspored igre pa će kategorije koje igraju dugu postavu igrati u povezanim satnicama, a jednako tako i kategorije koje igraju kratku postavu terena.

U slučaju izjednačenog rezultata za 1. mjesto igrat će se sudden death doigravanje. Točne propozicije za Sudden death će biti objavljene na ovoj stranici prije početka turnira.

Novčane nagrade biti će isplaćene za najboljih 33% igrača svake kategorije, u raspodjeli prema PDGA smjernicama koja će biti objavljena prije početka turnira.

PDGA EuroTour