Stray Disc Tour

Stray Disc Tour je događanje koje povezuje disc golf s ljetnim odmorom uz bazene te istraživanjem Hrvatske prirode, kulture i gastronomije čime postaje odličan izbor za godišnji odmor igrača disc golfa, ali i njihovih obitelji i prijatelja. Turneja traje 9 dana, a sastoji se od tri PDGA certificirana turnira koji se igraju na tri različita terena. Glavna lokacija je resort Terme Sveti Martin gdje većina sudionika boravi u 4* hotelu ili 3* apartmanima, pa u slobodno vrijeme uživa na bazenima.

Nakon što je turnir Spa Hills 2015. godine dobio odlične reakcije od sudionika, ali i pobudio interes igrača iz cijelog svijeta za dolazak u prekrasan resort Termi Sveti Martin, odlučili smo cijelu priču podići na viši nivo i igračima ponuditi priliku za godišnji odmor uz disc golf, na koji mogu povesti i svoje obitelji ili prijatelje. Tako je nastao Stray Disc Tour.
Na sva tri natjecanja prve turneje 2016. godine sudjelovalo je 16 igrača iz Hrvatske, Austrije, Finske, Švedske i Mađarske, a najmanje jedan nastup ubilježilo je ukupno 43 igrača.
S obzirom da su se svi dobro proveli i pronijeli dobar glas, već 2. izdanje toura 2017. godine imalo je značajan porast broja sudionika - cijelu turneju odigralo je 33 igrača iz Austrije, Hrvatske, Njemačke, Švedske, Finske, Estonije, Norveške, Mađarske i Slovenije, a najmanje jedan nastup ubilježio je 51 igrač. Treće izdanje turneje igrano je od 30.6. do 8.7. 2018. godine, a kako se samo mjesec dana kasnije na istom mjestu održavalo Europsko prvenstvo u disc golfu, broj sudionika bio je nešto manji (30 igrača iz 5 država), a zbog zapuštenog terena u Varaždinskim Toplicama, natjecanja su se održavala samo u Varaždinu i Toplicama Sveti Martin.
Četvrtu godinu obilježio je ponovni rast broja sudionika te ponovni povratak turnira u Varaždinskim Toplicama.
Zbog Covid19 pandemije, ograničenja putovanja i okupljanja Stray Disc Tour nije održan 2020. godine, već je organiziran samo zaseban Spa Hills turnir.

Za 2021. godinu u planu je organizacija petog izdanja Stray Disc Toura i to od 17. do 25. 7., a novost će biti da se završni turnir Spa Hills igra kroz tri dana (petak - nedelja) te da ćemo osim smještaja kroz cijeli tour u resortu Toplica Sveti Martin kojeg najčešće biraju igrači koji dolaze s obiteljima, ponuditi i opciju smještaja u Varaždinu za vrijeme prvog i drugog turnira (namijenjenu onima koji žele više opcija za večernje sadržaje u gradu).

Broj prijava za natjecanje u svakom od tri turnira ograničen je na 84, odnosno turniri će se igrati u najviše 21 grupi po 4 igrača. Za svaki od turnira plaća se kotizacija i to za Drava Forester Reverse (210kn / ~30€), Jupiter's Shade (160kn / ~21€) i Spa Hills (210kn / ~30€). Kotizacija za ove turnire uključuje organizaciju natjecanja te dva ručka, a moguće ju je umanjiti na upit uz otkazivanje ručkova.

Za dodatne informacije otvorite stranicu Stray Disc Toura.