Osnovne informacije

Pro Forester je trebao biti održan kao jedan od 7 turnira najvišeg Europskog natjecateljskog ranga EuroToura, no nažalost uslijed pandemije Covid19 EuroTour 2021 je otkazan, a Pro Forester će se održati kao B-Tier turnir 25. i 26. Rujna / Septembra.

Ekipa Lagoda Disc Golfa je od 2012. do danas organizirala više od 60 međunarodnih disc golf turnira na kojima je sudjelovalo više od 500 različitih igrača iz 31 države, a posebno ističemo održanih 8 izdanja turnira Drava Forester, Europsko prvenstvo 2018. godine, WFDF 1. Europsko ekipno disc golf prvenstvo 2021. te dobiveno domaćinstvo WFDF 4. svjetskog ekipnog disc golf prvenstva koje će se 2022. održati u Varaždinu.

Grad Varaždin je središte Varaždinske županije, jedne od 21 hrvatskih regija, i mjesto bogate povijesti koje danas naseljava gotovo 50.000 stanovnika. Sredinom 18. stoljeća grad je 21. godinu bio i glavni grad, tj. administrativno središte ondašnje Hrvatske, da bi nakon velikog požara 1776. godine vlast bila vraćena u Zagreb. Tada se grad se ponovno izgradio u baroknom i roccoco stilu pa pa on danas predstavlja najbolje očuvani urbani kompleks kontinentalne Hrvatske, a centar grada je velika pješačka zona puna povijesnih kuća, zgrada i palača. Za više informacija o gradu otvorite zasebnu stranicu.

Natjecanja će se odvijati na privremeno postavljenom terenu kraj Arene Varaždin – u šumi Jelačićki i na nasipu rijeke Drave, za koji smo sigurni da će igračima priuštiti zadovoljstvo igre, ali ujedno i izazov u rješavanju problema koje će tehnički zahtjevne staze postaviti pred njih. Za više informacija o samom terenu na kojem će se odvijati natjecanja, otvorite stranicu terena.

Prijave sudionika za natjecanje su otvorene isključivo putem stranice Disc golf scene, a kategorije otvorene za registraciju su FPO (žene), MPO (muški), MP40 (muški preko 40 godina), MP50 (muški preko 50 godina).
Kotizacija za sudjelovanje u pro kategorijama iznosi 90€, od čega otprilike 60€ ide u nagradni fond. Isplata novčanih nagrada biti će realizirana za 33% najbolje plasiranih sudionika u svakoj kategoriji.
Popis prijavljenih igrača nalazi se i na PDGA stranici turnira.
Za više informacija o prijavama i kriterijima prijave ovisno o ratingu u određenoj kategoriji posjetite stranicu prijava.

Istovremeno kada i Pro Forester te na istom terenu održati će se 9. prvenstvo Hrvatske u disc golfu. Ova dva PDGA događanja su odvojena samo formalno, ali ukupan broj igrača koji može sudjelovati u njima je maksimalno 90.

Službeni program turnira započeti će u petak  24.9.2021. sastankom s igračima u 18 sati (ukoliko će isto biti moguće realizirati u odnosu na trenutno stanje s pandemijom Covid-19). U subotu i nedjelju odvijati će se natjecanja, koja će završiti u nedjelju 26.9. najkasnije do 14 sati.
Za cjeloviti program događanja otvorite zasebnu stranicu.

Ukoliko na turnir dolazite vlastitim vozilom možete se, bez problema, dovesti sve do terena uz Arenu Varaždin gdje je velik broj besplatnih parkirnih mjesta.
Ukoliko dolazite javnim prijevozom u Varaždin tada možete koristiti Taxi uslugu, a prijevoz u jednom smjeru na području grada platiti ćete oko 25-30 kn (3.5-4.5 €).
Svi igrači koji dolaze na turnir avionom i žele da im organiziramo transfer mogu nam se javiti kako bi im dali savjet oko izbora aerodroma te vremena dolaska i odlaska s ciljem da na isti transfer povežemo više osoba (npr. prijevoz kombijem ili mini busom) kako bi cijena transfera po osobi bila što niža.
Igračima koji dolaze bez vlastitog vozila ponuditi ćemo i opciju transfera od hotela do terena i natrag, a uvijek im je dostupna i Taxi usluga po ranije navedenim cijenama.
Za dodatne informacije oko transfera posjetite zasebnu stranicu.

Službeni smještaj turnira, s obzirom na manji broj prijavljenih sudionika, nije definiran te sve zainteresirane pozivamo da nam se jave s upitom za istii.

Ukoliko imate bilo kakvih drugih pitanja oko Pro Forester turnira slobodno nam se javite i rado ćemo vam pomoći!

Dinko Šimenc, direktor turnira
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.