Osnovne informacije

Pro Forester je jedan od 7 turnira najvišeg Europskog natjecateljskog ranga EuroToura i igrati će se, u novom terminu, od 22. do 24. Rujna / Septembra.
Novi termin je određen odlukom PDGA Europe uslijed situacije s pandemijom Covid19.Ekipa Lagoda Disc Golfa je od 2012. do danas organizirala više od 60 međunarodnih disc golf turnira na kojima je sudjelovalo više od 500 različitih igrača iz 31 države, a posebno ističemo održanih 8 izdanja turnira Drava Forester, Europsko prvenstvo 2018. godine te dobiveno domaćinstvo WFDF-ovog Svjetskog ekipnog disc golf prvenstva koje će se 2022. održati u Varaždinu.
Uz sve do sada organizirano, posebna nam je čast i zadovoljstvo da smo dobili priliku organizirati jedan od sedam turnira novog elitnog disc golf toura našeg kontinenta i veselimo se da u Varaždinu, gradu u kojem živimo i radimo, dočekamo igrače iz cijele Europe (a nadamo se i s drugih kontinenata).

Grad Varaždin je središte Varaždinske županije, jedne od 21 hrvatskih regija, i mjesto bogate povijesti koje danas naseljava gotovo 50.000 stanovnika. Sredinom 18. stoljeća grad je 21. godinu bio i glavni grad, tj. administrativno središte ondašnje Hrvatske, da bi nakon velikog požara 1776. godine vlast bila vraćena u Zagreb. Tada se grad se ponovno izgradio u baroknom i roccoco stilu pa pa on danas predstavlja najbolje očuvani urbani kompleks kontinentalne Hrvatske, a centar grada je velika pješačka zona puna povijesnih kuća, zgrada i palača. Za više informacija o gradu otvorite zasebnu stranicu.

Turnir Pro Forester će okupiti do 140 igrača iz 15-ak država, a igrat će se kroz tri dana, od petka 22. do nedjelje 24. Rujna / Septembra, i to kroz jednu rundu od 18 staza na dan. Format turnira je takav da svi igrači igraju tri runde s odgođenim startom i razmakom od 5, 7 ili 10 minuta među grupama (ovisno o broju grupa itd.). Ovisno o ukupnom broju prijava i trajanju pojedine runde moguće je održavanje finalne runde na 6 staza za 5 najboljih igrača u FPO i MPO kategoriji (kao što je to uobičajeno na turniru Drava Forester), ali odluka o tome biti će donijeta u ožujku / martu. Za više informacija o formatu turnira, isplati novčanih nagrada te ukupnom poretku EuroToura 2021 otvorite zasebnu stranicu.

Natjecanja će se odvijati na privremeno postavljenom terenu kraj Arene Varaždin – u šumi Jelačićki i na nasipu rijeke Drave, za koji smo sigurni da će igračima priuštiti zadovoljstvo igre, ali ujedno i izazov u rješavanju problema koje će tehnički zahtjevne staze postaviti pred njih. Na većini od 18 staza biti će uređen duži narančasti i nešto kraći plavi tee pri čemu će samo kategorije MPO i MP40 igrati narančasti tee, a sve ostale kategorije plavi tee. Za više informacija o samom terenu na kojem će se odvijati natjecanja, otvorite stranicu terena.

Prijave sudionika za natjecanje biti će otvorene 17.1.2021. putem stranice Disc golf scene, a kategorije otvorene za registraciju su FPO (žene), FP40 (žene preko 40 godina), MPO (muški), MP40 (muški preko 40 godina), MP50 (muški preko 50 godina) i MP60 (muški preko 60 godina). Igrači koji su se prijavili na turnir Spring Forester 2020, a koji je otkazan zbog pandemije Covid19, te koji nisu otkazali svoje sudjelovanje, zadržavaju mjesto u turniru te se ne trebaju ponovno prijavljivati.
Ukoliko ostane slobodnih mjesta u turniru, u četvrtom krugu prijava od 11. Veljače / Februara, otvoriti će se i amaterske kategorije.
Kotizacija za sudjelovanje u pro kategorijama iznosi 90€, od čega otprilike 60€ ide u nagradni fond. Isplata novčanih nagrada biti će realizirana za 33% najbolje plasiranih sudionika u svakoj kategoriji.
Popis prijavljenih igrača nalazi se i na PDGA stranici turnira.
Za više informacija o prijavama i kriterijima prijave ovisno o ratingu u određenoj kategoriji posjetite stranicu prijava.

Teren će biti spreman za igru najkasnije u ponedjeljak 15.9., a službeni program turnira započeti će u četvrtak  21.9.2021. s večerom dobrodošlice u 19 sati te sastankom s igračima u 20 sati (ukoliko će isto biti moguće realizirati u odnosu na trenutno stanje s pandemijom Covid-19). U petak, subotu i nedjelju odvijati će se natjecanja s jednom rundom igre na dan, dok će u popodnevnim i večernjim satima za sudionike, ukoliko bude moguće u odnosu na Covid-19 pandemiju, biti ponuđeni popratni sadržaji poput zajedničke večere, društvenih igara itd. Turnirski dio natjecanja završiti će u nedjelju 24.9. najkasnije do 18 sati, a za sve igrače koji u hotelu ostanu do ponedjeljka biti će organizirano i večernje druženje nakon turnira.
Za cjeloviti program događanja otvorite zasebnu stranicu.

Ukoliko na turnir dolazite vlastitim vozilom možete se, bez problema, dovesti sve do terena uz Arenu Varaždin gdje je velik broj besplatnih parkirnih mjesta.
Ukoliko dolazite javnim prijevozom u Varaždin tada možete koristiti Taxi uslugu, a prijevoz u jednom smjeru na području grada platiti ćete oko 25-30 kn (3.5-4.5 €).
Svi igrači koji dolaze na turnir avionom i žele da im organiziramo transfer mogu nam se javiti kako bi im dali savjet oko izbora aerodroma te vremena dolaska i odlaska s ciljem da na isti transfer povežemo više osoba (npr. prijevoz kombijem ili mini busom) kako bi cijena transfera po osobi bila što niža.
Igračima koji dolaze bez vlastitog vozila ponuditi ćemo i opciju transfera od hotela do terena i natrag, a uvijek im je dostupna i Taxi usluga po ranije navedenim cijenama.
Za dodatne informacije oko transfera posjetite zasebnu stranicu.

Službeni smještaj turnira te veći dio popratnih sadržaja je planiran u hotelu Turist, no hotel je sredinom 2020. godine promijenio vlasnika, a s 1.1.2021. krenuo je u renovaciju koja bi trebala biti završena prije Pro Forester turnira, no biti ćemo u kontatku s osobljem hotela, pratiti tijek radova te naknadno donijeti odluku o eventualnoj promjeni službenog hotela natjecanja.
Partner turnira i tvrtke Lagoda Disc Golf je sestrinska tvrtka i turistička agencija DMK Vall 042 koja može svim igračima ponuditi i druge opcije smještaja (drugi hoteli, privatni smještaj, hostel itd.), pa pozivamo sve one koji namjeravaju u Varaždinu rezervirati smještaj za vrijeme turnira da to učine preko DMK Vall 042 jer na taj način imamo točne podatke o broju noćenja ostvarenih za vrijeme turnira te možemo od Grada i Turističke zajednice grada tražiti financijsku potporu za provedbu Pro Forestera.
Za više informacija o hotelu, cijenama te rezervaciji smještaja otvorite zasebnu stranicu.

Ukoliko imate bilo kakvih drugih pitanja oko Pro Forester turnira slobodno nam se javite i rado ćemo vam pomoći!

Dinko Šimenc, direktor turnira
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

pdgaieurotour